Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Оф топик и он топик.

Според тие шо сакаат хорор, добар му е The Shining ? Прочитав дека ќе се снима сега ремејк па се мислам да го пуштам оригиналот.
Прв пат го слушам муабетов за римејк. Јас нејќам хорори, ама филмов некако повеќе ми иде накај трилер него ли хорор.
Филмов е уствари типичен хорор филм од раните 80ти (демек сум изгледал 10ина вакви..)
Ептен претерал Кјубрик со еден ист стил на снимање на филмов според мене на моменти може и вртоглавица да те фати ама сепак добар интересен филм. На Стивен Кинг не му се допаднало што Џек Николсон бил премногу психопат во филмот ама според мене Џек во филмов е феноменален, и кога некој друг би бил главна улога во филмот тогаш најверојатно би бил многу полош. Ама во секој случај добар (ама не од аспект на хорор, за тоа по хардкор хорор фан ќе си прашаш :D )

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
Се хејта Eyes Wide Shot.. се прашува дали да се гледа Shining..

Кои сте вие луѓе..? Не ми ги заслужувате постовите. :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Се хејта Eyes Wide Shot.. се прашува дали да се гледа Shining..

Кои сте вие луѓе..? Не ми ги заслужувате постовите. :D
Ма не го заслужуваат ни твоето присуство на форумов! :rolleyes:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
sleeping beauty ти го спомнав

its something...

Ти си ми нејасен. Те гледав како цветаш. Те наводнував, те галев, ти пеев.. додека растеше..
И ми искачаш со хејт за култен филм, а изгледа мал милион претенциозни и хипстерски. What is up with that?

Zedd, психолошки терор е Shining, култен такоџе, со фантастична атмосфера, одличен опенинг, значи.. да не набројувам, култен не е за џабе.
Римејкот не треба да виде 1цм бело платно!

Sleeping Beauty e убав филм.
Ио уште неможам да го сфатам со хејтање Кјубрик.
Му се потрошиле 8ките изгледа..

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
И ја не можам да сфатам кај виде хејт ама добро... :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
И ја не можам да сфатам кај виде хејт ама добро... :)

You know you get me. Зашо глумиш политичар, и ме ебаваш со семантика..
Јас воопшто не зборам за филмови со некој ако ми рече дека не го може Кјубрик.
А ние олкава историја од зборење.. а ниедно пиво немам пиено од тебе за цел труд да те опраам на вистинскиот пат..

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
You know you get me. Зашо глумиш политичар, и ме ебаваш со семантика..
Јас воопшто не зборам за филмови со некој ако ми рече дека не го може Кјубрик.
А ние олкава историја од зборење.. а ниедно пиво немам пиено од тебе за цел труд да те опраам на вистинскиот пат..
Ако де, не збори. За пиво ќе биде еден ден, само ќе нема за што да збориме... :cenzura:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Не е тоа некоја метафора ни симболика. Не треба да размислуваш за да го видиш претставеното во филмот. А претставеното е тоа. Томче наивен, очекува фетиши и чудно ебење со 5 женски. Секташиве (луѓе од елитата) не примаат новајлии така лесно. Тој свет што наивните ко Томче го замислуваат како розев и само ебење бил црн со убиства.
Џабе tl;dr навлегувања кога целиот муабет е секташи сме, u have to be kewl to join us :D
Ех сега вака ако раскажуваме филмови, фајкла ќе биде - преставен е еден типац што нонстоп раскажува нешто ко цитати, па после го запознава бред пит, па после нешо сапуни има... катастрофа. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
Ако де, не збори. За пиво ќе биде еден ден, само ќе нема за што да збориме... :cenzura:
Сад сам увреѓен. Јас мислев општо не зборам, irl. Не дека нема тебе да ти зборам. :(
Има за што, само едно пиво не стига. Tука е крајот на ЛОСТ, Кјубрик, тука е Another Earth, Real Steel, Oblivion, Continuum, Breaking Bad, Six Feet Under... онака од врвот на главата.

Ех сега вака ако раскажуваме филмови, фајкла ќе биде - преставен е еден типац што нонстоп раскажува нешто ко цитати, па после го запознава бред пит, па после нешо сапуни има... катастрофа. :)

Не ми се свиѓа оваа колегијалност. :D Па и лајк си добил, what is up with that? Кјубрик не го можат.. звучи нешто нормално? :D
Не еден филм, не два.. филмографијата на Кјубрик! :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ти си ми нејасен. Те гледав како цветаш. Те наводнував, те галев, ти пеев.. додека растеше..
И ми искачаш со хејт за култен филм, а изгледа мал милион претенциозни и хипстерски. What is up with that?
lol
keep dreaming, ikea boy
јас сум Тајлер

Туку...може да е до расположение, или периоди. Сега периодот/расположението останато ми е на one room-set филмови и драми кај шо се замараат за животот, љубовта, проблемите, семејството и слични лигави срања (Вуди)
Оние лесните манјдфак филмови од калибарот на Мементо ги можам у секое време, а филмови ко Линч у погодено расположение.

2001 и Очите се срање eithey way. Портокалот е супер, Металната Јакна е добар...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
И Линч не го можам. Ама не се плашам дека џимеј ќе ми се појави во тесна уличка со моторна пила и ќе ми ја откине главата.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Не ми се свиѓа оваа колегијалност. :D Па и лајк си добил, what is up with that? Кјубрик не го можат.. звучи нешто нормално? :D
Не еден филм, не два.. филмографијата на Кјубрик! :D
Се балансира вагата кога од другата страна ги ставате сите работи што ви се заеднички (ги обожавате), како Lost и слично, па продолжувате со љубовта, ништо страшно. :D
lol
Туку...може да е до расположение, или периоди. Сега периодот/расположението останато ми е на one room-set филмови и драми кај шо се замараат за животот, љубовта, проблемите, семејството и слични лигави срања (Вуди)
Оние лесните манјдфак филмови од калибарот на Мементо ги можам у секое време, а филмови ко Линч у погодено расположение.
Да ти пуштам еден предлог од Вуди чим си во таков период, http://www.imdb.com/title/tt0097123/?ref_=nv_sr_1. Зошто само го спомна во лигави срања чоекот :(. Гледај го филмов, под влијание на Бергман бил кога го правел, полн погодок е.
И Линч не го можам. Ама не се плашам дека џимеј ќе ми се појави во тесна уличка со моторна пила и ќе ми ја откине главата.
Кога веќе си се отвараме :D јас Trainspotting и Fear and loathing in Las Vegas нон стоп лажам дека ги имам гледано, мислам дека и рецензија имам напишано за филмовиве, а благе везе немам од нив, ни пак ќе ги гледам. #YOLO :rolleyes:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Која љубов... ја него сум го прифатил и покрај тоа што баба ми од мал ме учеше: внучко, со фанови на Барса немој да се дружиш! А он тука... море гони го. :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom