Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
1 пат пишав рецензија не ни знаев дека имало посебна тема за филмот,не мора одма да се устручавате.

wot

не се напнуј бе брат не сме сите писатели и оскаровци со квази титули,остај не и нас простите да пишуваме мислења за филмови. Ако а разлисташ темата од кога е отворена ќе сватиш за шо зборувам.

Јас се напнав? Сериозно имате проблем со процесирање на тоа што го читате. Јас избришав спојлер, и излегов сосема фер шалејќи се и фер корегирање, иако можам да се самоцитирам 3 пати кога го зборам ова за Мајло. Твоето пак не е ни во контекст на муабетот, кој оценува стил на пишување, кога сум корегирал некого поради интерпункција, или недоволно проза во рецензија?

Oнака, на негледано, јас да ти кажам се откажува од пари и работа, иде живее во дивината, умира. Буквално вака. Уствари, зошто ти објаснувам, те молам, збори ми за почетокот на темава.. нисам ја одавде..

П

Пепси_

Гостин
Па може и така,ако некој така го сватил така ќе пише. Ептен сериозен си,ако не сакаш спојлери затвори се у подрум и гледај ги филмовите само по наслов.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Дечки, доста е. Темата е за кулирање од останатите.

Немам јас намера некој да го учам да пишува (сфатил, со ф) ниту пак да учам да чита. Никој не е лимитиран за тоа како го сфатил филмот, ако сакаш Into the Wild сфати го како пост-апокалиптичен филм со борба помеѓу господ и ѓаволот, никој не те лимитира, ниту пак ќе те корегира за стил на пишување. Проблемот е со раскажување. Ова е тој дел кој го имаш испуштено. Се чита расказ првиот час, вториот сите ученици го раскажуваат. Мене не ме интересира дали Крис умира во дивината. Ти ако немаш проблем со тоа, неможам да судам јас ретардирани животни одлуки. Ама мора да бришам.

Од сега се гониме кривично и пропсино правилата за (неконструктивен) офтопик, спојлери и све од пакетот.

--

Го гледаше некој Sharknado. Која забава! :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Го чекав блуреј со недели, asylum ич не разочараа. :icon_lol:

Знаеш дека е намерно лош, па од толку што е лош станува забавен. Сите вистински филмофили/мани знаат за bad-movie night. 8)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Евааа каков Рант од wot, од Шаркнато гледав трејлер, доволно е !

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
The Kings of summer го изгледав пред 2 дена. Ок филм е. Интересен амбиент кому секому ќе врзи филм барем за момент да се почувствува таквиот живот(се надевам не е спојлер ова да не го лутам wot :D )

Можи 7.3 да е малку високо, но околу 7 некаде по мое можи да тера. Опуштено филмче, ненапнато, онака интересен час и пол.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.625
Добро ја стварно не знам човек како треба да објасни краток плот па и кој курац спојлер ти е ова жити се, филмот нема ништо што ќе ти го униште гледањето o_O
Брат, појма немаш од спојлери :pos:

Ич не објаснувај краток плот, пиши за актерите, саундтракот, ефектите, должината, темпото, буџетот, костимографија, шминка, фотографија, камера, занимливости, блуперси...

Само амај не чепкај го плотот :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
B

Blade Torch

Гостин
Сите се воодушевуваат на целата романтика околу Before Sunset/Sunrise/Midnight филмовите, никој не го боли уво дека уствари главниот актер ја изневерува жена му . :pos: Ху керс ? Види ги само колку си одговараат :pipi:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.406
Поени од реакции
25.269
Сите се воодушевуваат на целата романтика околу Before Sunset/Sunrise/Midnight филмовите, никој не го боли уво дека уствари главниот актер ја изневерува жена му . :pos: Ху керс ? Види ги само колку си одговараат :pipi:
Е дај чим почна напиши нешто повеќе за филмовите? Не верувам некој да има замерка за Before Sunrise, филмот е буквално совршен.

Kajgana Shop

На врв Bottom