Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

B

Blade Torch

Гостин
Ми се оди/ше на The Lone Ranger во кино (некој вторник во Синеплекс / било кој ден во Милениум) ама уште сега му падна оцената на 6.7 . Ај нека исфрли некој коментар дека филмот е само за во кино и дека не е толку лош , ама да го мисли тоа :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ми се оди/ше на The Lone Ranger во кино (некој вторник во Синеплекс / било кој ден во Милениум) ама уште сега му падна оцената на 6.7 . Ај нека исфрли некој коментар дека филмот е само за во кино и дека не е толку лош , ама да го мисли тоа :D
Батали оценки. Ако ти се гледа оди глеј го. Ако ти се допадне џабе и сто луѓе да ти викаат дека не чини кога тебе ти се допаднал (а тоа е најбитно).
Јас го немам гледано филмот, така да не би можел да ти кажам дали е добар или не, ама затоа можам да ти кажам да баталиш оценки :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.641
На кино и John Carter и Immortals ми беа добри. Само со Olympus ја утнав ама и тоа добро помина пошто во главава си ги премотував Die Hard и Commando кога ми беше досадно :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.689
Поени од реакции
34.202
MyloXyloto морам и втор пат да те предупредам за раскажување приказни. Кратка рецензија не подразбира прераскажување со изоставување на крајот.
Фини филмови и предлози, исто ти го ценам и мислењето, ама тек сега го гледав Trance и ти ја прочитав рецензијата.
Значи сосема во ред би ти поминале рецензиите и без делот кој стално ти го ставам во спојлер.

Инаку скоро и да се согласувам со 9ката. И не од типот дојдов за акција добив акција 9ка, или дојдов за хорор добив хорор 9ка.
Во поголема слика, туку нека биде 8-ка, за да е реално. Мене премногу ми се допадна, хајпнат бев ама сепак воопшто незнаев ништо, дури ни глумци освен Касел.
Од глума, до приказна, до музика, до арт, до тензија. Одличен филм, најтопла препорака до сите.
Ми текна дека Сајд Ефектс го гледав месецов.. комедиии. :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
The Good Doctor колку лош филм, на момент мислев дека ќе заврши добро ама не (си го замислувал тоа) така да во целост беше лош.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Trance и од мене има осмица. Секој филм кој до крај ќе ти го задржи вниманието со својата непредвидливост има огромен плус кај мене. Другото се` си беше на место, од глума, па до камера и режија.

И како бе не бил лош Olympus Has Fallen? А рачунај, немав никакви очекувања од филмот.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Главниот лик у Транс гледаше у камера и ни објаснуваше ко у ФЦ шо правеше нараторот :love:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Како Ди Каприо ги одбегнува новинарите:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.407
Поени од реакции
25.283
Го гледав трејлерот за америчкиот Oldboy. Ги има буквално истите сцени од оригиналот. И истите дијалози. И истите тепачки...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Го гледав трејлерот за америчкиот Oldboy. Ги има буквално истите сцени од оригиналот. И истите дијалози. И истите тепачки...
Ама ги нема истите програми на телевизорот :icon_mrgr: т.е. он како демек дознава како изгледа ќерка му така да...
Изгледа битката со чекан кога им ебава матер на 10+ души ќе биде поинаква а и крајот ќе бил демек апгрејднат (според Спајк Ли), изгледа ок трејлерот кога ќе излезе филмот тогаш ќе го судам, ако беше поинаков па ќе се жалеадека се е сменето :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
значи октомври 2013 го гледам олдбој :D

додека излезе снимка 2014 ќе фати :/

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Го прекинав јас некаде на средина изгледа, на сцената каде што јадеше жив октопод во ресторанот. Немав нерви да го догледам до крај ете сега шанса Американската верзија да ја пробам.

Kajgana Shop

На врв Bottom