Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
Планирам да делам казнени кога ќе наидам на муабетот, ама ете мој вкус, за вкусови не се дискутира. Ако не се дискутираше немаше ич да правиме муабет во подфорумов.

Е така. :sneaky:
Шо би рекол Псајсајд, втор пут на оваа страна се согласувам со него, за вкусови не се дискутира ама за невкусови... :D

Е например јас да пишев дека не ми се свиѓал филм од 1985 сега ќе ме заплаеа на клада. Али пошто општото мислење за некој филм е дека филмот е ок. Онда ок е да се има свое мислење кое што нема да го worship-ува филмот.
Ама ти, тебе те сакаме, сакаме да имаш вкус. Tough love kiddo. :noze:

Како заедница мислев дека пораснавме, и не мислам на бројка, уште за години на филмовите да дискутираме.. (n)

Интересно било смајлиња на крај на секоја реченица. :giggle:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Е например јас да пишев дека не ми се свиѓал филм од 1985 сега ќе ме заплаеа на клада. Али пошто општото мислење за некој филм е дека филмот е ок. Онда ок е да се има свое мислење кое што нема да го worship-ува филмот.
Ти претендираш да влезеш во #влијателните. Твоите зборови се ставаат под посебна лупа и се мерат со посебен кантар. Престани да се жалиш, фати се за „работа“. Никој не поминал со лесно.

Бонус:
Дизајнерот Методија Коцев од „Виба текс“ како инспирација за создавање на колекцијата пролет-лето 2013 ја зема американската актерка Хх Ххххххх, која целосно ја претставува целната група - силна, индивидуална жена, која зрачи со енергија и љубов, жена што изгледа софистицирано, уникатно, класично.

Да видиме за кого би можело да се работи... :cautious:
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=45131534124&id=49&setIzdanie=22849

P.S.
@Iceboy - силна, индивидуална жена :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Штотуку го изгледав Cell 211, одличен филм. Супер приказна, оригинална и одлично беше реализирана од актерската екипа, посебно бев воодушевен од Луис Тосар (Маламадре). Очекував некое шпанско драма срање, но филмов испадна спротивно од тоа. Уште еднаш ќе кажам, одличен филм кој успеа да ме изненади со неговиот расплет и нормално крајот на филмот. Едно 8-че од мене има филмов за квалитетно потрошеното време.
Следен од светската кинематографија за гледање ми е Nuovo Cinema Paradiso, време е да го изгледам.
Потоа одиме со Seventh Seal. Pluh (y) Конечно откирв кој лик беше на аватарот на wot.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Потоа одиме со Seventh Seal. Pluh (y) Конечно откирв кој лик беше на аватарот на wot.
(n) Кога пишувам рецензии за мокјументари серии ич кур не ве боли, еднаш ќе напишам фејк рецензија и го гледате филмот... :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
(n) Кога пишувам рецензии за мокјументари серии ич кур не ве боли, еднаш ќе напишам фејк рецензија и го гледате филмот... :D
Решение 1: После секоја рецензија пиши дека си се зезал и дека е фејк рецензијата.

Решение 2: Закани им се ако не ти ги читаат рецензиите,кликаат лајкови,гледаат мокјументарис дека секој ден до крајот на годината ќе им спојлнуваш филмови по ПП.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Working Girl е добар филм со ваква тематика, да го гледаш зашто знам дека не си го гледала :D
Гледан. И не ми остави некој впечаток многу, многу...
--- надополнето: 7 април 2013 во 00:00 ---
Шо би рекол Псајсајд, втор пут на оваа страна се согласувам со него, за вкусови не се дискутира ама за невкусови... :D

Ама ти, тебе те сакаме, сакаме да имаш вкус. Tough love kiddo. :noze:

Како заедница мислев дека пораснавме, и не мислам на бројка, уште за години на филмовите да дискутираме.. (n)

Интересно било смајлиња на крај на секоја реченица. :giggle:
Јас се извинувам ако ви рушам некаков континуитет во коментирање, јас сепак овде сум уште само новороденче.;)
Со тек на време ќе научам во кој правец да се насочам, за да пораснам и да се развијам на заедницава, како што мислам дека е најдобро за мене.:D
Али фала на вакви добронамерни коментари, прифатени се од моја страна во секое време. (y)
Еве денес научив дека не е битно од која година е филмот кој го коментираме...:P
Поздрав:)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Шо е со филмовиве бе, дали до мене е или филмовиве што ги прават во денешно време се за никаде, ем ај мад? :confused:

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
И така јас гладен за добра акција одам на благајна и викам: „сестро, давај нешто со 50+ мртви, крв до колена да има...“ по што добив влезница за Olympus Has Fallen (2013)
Потребен беше еден твист на крајот.
Дур искачаа од белата куќа на крајот, прецедникот да го убие Бенинг, кажувајќи му дека со ова не се искупил за смртта на жена му..

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Некој добар филм од 2012/2013?Крими акција?:)

Kajgana Shop

На врв Bottom