Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ваљда овие филмовиве Ио што ми ги препорача не се за сите :cautious:
Не бамбури многу, спуштај и гледај. Ако можевме од Бене да напрајме чоек ќе напрајме и од тебе :cool:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
А бе батали Ајрон Мен мене кој хејт ми мавнаа :rolleyes:
А најлошото е што кажав дека филмот е добар ама со не задоволувачки крај за мене.
А замисли што ќе се деси да не ми се допадне комплетно некој од омилените на Ио (на пр. Love and other drugs да не ми се допаднеше :ROFLMAO: )

Таман е бре ајрон мен, ако сакате да гледате тиња филм и да научите како некој херој ги добил моќите, гледајте го daredevil и ќе сватите како тој оќорел.

Го видел филмот за него и ослепел

Таман е бре ајрон мен, ако сакате да гледате тиња филм и да научите како некој херој ги добил моќите, гледајте го daredevil и ќе сватите како тој оќорел.

Го видел филмот за него и ослепел

images

GGR, е драма со најдобри дијалози во историјата, тука негде се додуша со 12 angry man (оргиналот нормално)

GGR, е драма со најдобри дијалози во историјата, тука негде се додуша со 12 angry man (оргиналот нормално)
И Network е тука некаде.

Други филмови што ми оставиле силен впечаток со дијалозите: Dogville, V for Vendetta, Million Dollar Baby, Devil's Advocate, True Romance, Love Actually, Interview with the Vampire и Монти Пајтон (гралот и Брајан)... сакам филмови со квалитетен дијалог.

Последно нешто што гледав а беше добро,
http://www.imdb.com/title/tt1853728/?ref_=fn_al_tt_1
Тарантино никогаш не ме разочарал до сега.
--- надополнето: 6 април 2013 во 08:45 ---
Филмов ми е број еден на сите времиња.
Ме интересира дали има уште некој овде кој е толку голем фанатик по овој филм како и јас.
Знам дека на повеќето од вас не му е ни гледан овој филм, ама сепак јас да си прашам...
http://www.imdb.com/title/tt0089755/?ref_=sr_3

Мене филмот ми е ок, ама далеку далеку од најдобар на сите времиња, дури би рекол ништо посебно.

Мене филмот ми е ок, ама далеку далеку од најдобар на сите времиња, дури би рекол ништо посебно.
Океј за кој како. Различни вкусови. Мене ми е уфффффф ептен добар.

Знам дека на повеќето од вас не му е ни гледан овој филм, ама сепак јас да си прашам...
http://www.imdb.com/title/tt0089755/?ref_=sr_3

Знаеш? Од каде? Да ти одговорам со филм кој најверојатно ТИ не си го гледала.
You underestimate our power. :вонзем:

Морам да се согласам со Псајсајд, за филм со 7 оскари, да речам е ок. Само ок.

Знаеш? Од каде? Да ти одговорам со филм кој најверојатно ТИ не си го гледала.
You underestimate our power. :вонзем:

Морам да се согласам со Псајсајд, за филм со 7 оскари, да речам е ок. Само ок.
Поради фактот дека филмот е од 85 година, претпоставувам дека ретко некој го гледал.

За вкус се работи овде, различни вкусови, различни мислења...
За тебе е ок, за мене е wow. Можеби мојата припадност на женска популација, пристрасноста кон обидите на една жена за еднаквост и силата која таа ја има во себе за да успее, го прави овој филм за мене wow. И да не зборувам за начинот на кој е дефининирана или не, врската меѓу двајцата главни ликови во овој филм.

Поради фактот дека филмот е од 85 година, претпоставувам дека ретко некој го гледал.
85та не беше ништо посебно. 86та беше добра година...

Ради годината (дека е стар...хах) мислиш дека го немаат гледано?

Инаку, кога ќе видам некој да рече „стар филм е...“ а мисли на филм од 90тите :D

Е например јас да пишев дека не ми се свиѓал филм од 1985 сега ќе ме заплаеа на клада. Али пошто општото мислење за некој филм е дека филмот е ок. Онда ок е да се има свое мислење кое што нема да го worship-ува филмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom