Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Патем, Antiviral не би го препорачал на никој. Не знам ни зошто очекував нешто од синот на режисерот на Crash. Цела фамилија е забегана, и тоа на лош начин.
не те мрзеше без превод да го глеаш :) ја уште чекам превод али и други глеам викаат дека бил многу лош...

Од Кроненберг имаш нешто друго гледано освен Краш? :) , на пр. Мува, Видеодром, Скенери, Гол Ручек, итн...Мислам не е у ред да се пљува по еден креативен имагинативен режисер кој експериментирал и глеал да ги помести границите и да понуди нешто ново, наместо да викате дај боже што повеќе вакви режисери кои нема да штанцаат шаблонски филмови, сте се фатиле за еден филм кој е надвор од Сф хорор жанрот со кој се прослави Кроненберг

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Michael Myers - Сите што ги знам а го гледале Тед, викаат дека е џабе потрошено време, а се мислев јас самиот да го гледам. Чим си направил мала "рецензија" сигурно ти се допаднал. Може да ми кажеш нешто повеќе околу што го прави филмов добар? (ќе помогне да се одлучам дали да го гледам или не).

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Не ни постои веќе можноста да се одговара (ги тргнаа annotations).
And as a result, nobody gives a fuck. What matters is that Arianny is still there.....to teach us some useful movie trivia. :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
не те мрзеше без превод да го глеаш :) ја уште чекам превод али и други глеам викаат дека бил многу лош...

Од Кроненберг имаш нешто друго гледано освен Краш? :) , на пр. Мува, Видеодром, Скенери, Гол Ручек, итн...Мислам не е у ред да се пљува по еден креативен имагинативен режисер кој експериментирал и глеал да ги помести границите и да понуди нешто ново, наместо да викате дај боже што повеќе вакви режисери кои нема да штанцаат шаблонски филмови, сте се фатиле за еден филм кој е надвор од Сф хорор жанрот со кој се прослави Кроненберг
Мувата ми е најасално нешто од него. Онака, језив хорор со интересна тематика и Џина Дејвис во млади години. Videodrom не ми се допадна, иако се потрудил да пренесе некаква порака. На почетокот ми беше океј, ама потоа ме напна ептен и на крај сеедно ми стана. Друго, ExsistenZ или eXsistenZ или како и да е, ми беше досаден, ликовите антипатични, а крајот предвидлив и глуп („еј, а бе уште играме?“ - што сакате правете, ич не ми е гајле). Cosmopolis катастрофа. За Crash веќе реков - според мене Drag Me to Hell ниво. Скенерите и Голиот ручек не сум ги гледал. Може се добри, може треба да ги гледам за да донесам конечна и неизбрзана одлука за режисерот. Може и се лоши, кој знае. Ми текнува дека Dead Ringers го симнав заедно сосе Crash, за потоа и двата да ги избришам одеднаш, едниот бидејќи ме изнервира, а другиот како колатерална штета. Се сложувам дека има креативност кај режисерот и секоја чест што се обидува да понуди нешто ново. Ми се чини и дека секогаш сака да впротне некакви длабоки пораки во филмовите и да го натера гледачот да размислува. Без разлика, пред да ме натера да размислувам, треба прво да ме заинтересира за приказната и ликовите и пред се` да не ми го направи досадно гледањето филм. Crash го спомнав онака како пример бидејќи од она што сум читал на нет имам впечаток дека му е најпознат и најпризнат филм.

А Antiviral треба да се гледа со превод, не дека има многу дијалог или нејасни реплики, туку будејќи сите ликови во филмот зборуваат тивко мислиш некое бебе спие во лабараторијата.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.668
Поени од реакции
59.773
Michael Myers - Сите што ги знам а го гледале Тед, викаат дека е џабе потрошено време, а се мислев јас самиот да го гледам. Чим си направил мала "рецензија" сигурно ти се допаднал. Може да ми кажеш нешто повеќе околу што го прави филмов добар? (ќе помогне да се одлучам дали да го гледам или не).
Строго за тепање време може да помине, да речам нема којзнае колку да зажалиш за времето. Има неколку добри фори но тоа е се, релативно глуп филм како и секоја друга комедија од овој тип.

Член од
18 јуни 2012
Мислења
477
Поени од реакции
612
Па, филмот почнува со Џон кој е 7 годишно дете и воопшто не може да се вклопи со останатите деца, и затоа нема другари. За Божоќ го добива за поклон Тед (обично плишано мече) и Џон за божиќната вечер за желба замислува Тед да "оживи" и да бидат најдобри пријатели. Тоа и се случува, утредента. После 20-тина год, Тед и Џон се страствени пушачи на трева, а девојката на Џон мисли дека Тед негативно влијае на кариерата на Џон... Филмот вонглавно е комедија.

А

Анноун

Гостин
Dario Argento ! :cuc::cuc::cuc:

Синоќа му го гледав и трилерот/мистерија Tenebre
Колку што има добри убиства со прикажување крв во овој филм и во Suspiria , немам толку вкупно видено во сите други хорори . Цар ! :cuc:
Знае да "игра" со цревната боја како никој друг.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Некој спомна Тед е џабе потрошено време, грешка си пријателе. Најзалудно потрошено време е Џек и Џил, катастрофа од филм дефинитивно.
Во Тед барем има на што да се насмееш.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Тед е баш кул филмче (или не !?). Јас го гледав со одлично располжение и одлично друштво па испадна океј, иако бев песимист дека ќе биде губење на време бидејќи еден член на форумов ептен го исхејта.

п.с. Вечерва The Unforgiven на б92. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom