Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Го има ли симнато некој Inception od - http://zamunda.net/details.php?id=229956&comments=1#startcomments
Me интересира што слика има , дали вреди да се симне уствари.
Катастрофа, одма ќе ти кажам. Секогаш кога ќе видиш во описот на филмот TS (2010.TS.V2.NEW.AUDIO.XviD-PrisM.torrent) веднаш заборави го. Не очекувајте во следните 3/4 месеци добра снимка за Inception...

Aбе сите што сакаат да си го мачат мозокот, не ви се допадна ова? http://www.imdb.com/title/tt0390384/

Само јас и bobi2008 сме фанови изгледа. Неверојатен филм со огромно мал буџет.
Го имам симнато по препорака на Боби, и сум заборавил да го гледам..класика :)

Accepted

Интересна идеја има. Од мене има 5.5. Добро тинејџерско филмче за тепање време.
Се работи за едно дете кое ќе биде одбиено од сите колеџи за кои ќе поднесе барање и тој, за да не ги разочара неговите, ќе си прати писмо дека е примен во некојси факултет. Со помош од другарите, ќе уредат една зграда, поранешна лудница, да заличи на факултет, ќе му платат на еден да глуми декан и ќе направат веб-страна за факултетот за родителиве да видат дека се е реално. И ок, родителиве ќе поверуваат. Проблемот е што уште стотици деца го виделе сајтот и се пријавиле - и биле примени. И сите ќе дојдат на факултетот, носејќи по 10 000 долари партиципација.
Има полнење очи и за машки и за женски - глумат Серена Ван Дер Вудсен од Госип Грл, и Келан Луц од Твајлајт. Проблемот е што филмов е пореален од Star wars. Крајот посебно, у реален живот никогаш нема да се деси. Не го сметам ова за спојлер пошто сите знаеме какви се краевите на тинејџерските филмови.

Sex and the city 2

Ауу немам зборови за филмов. Толку безвезален филм немам одамна гледано. Филм у кој расплетот е кога Кери ќе ја отскрие десната нога. Лошо. Требало милионите кои им биле на располагање, наместо да ги трошат на фустани, да ги потрошат на човек кој ќе состави саглам сценарио. Четвртина од филмот е опис на Абу Даби. Па ако сакав тоа да гледам, ќе гледав од оние емисиине на локалниве телевизии за патеписи. Другата четвртина е опис на хотелот у Абу Даби. Ако сакаат да ни го загорчат животот на нас, обичните смртници, кои не можеме да си дозволиме престој во хотел со седум ѕвездици, тогаш им успеа. Филмов е ок за ако сакаш да видиш што пропушташ.
Единствено добро нешто беа фустаните, стварно беа прекрасни.
Лош избор си направила, ај првиот онака лефтерно. Ама вториот, ужас :icon_lol::icon_lol:

Незнам само зашто покрај толку добри филмови се фаќате за вакви навреди на филмската уметност...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Лош избор си направила, ај првиот онака лефтерно. Ама вториот, ужас :icon_lol::icon_lol:

Незнам само зашто покрај толку добри филмови се фаќате за вакви навреди на филмската уметност...
Па некогаш ти се гледаат филмови за да го пуштиш мозокот на пасење :)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
^^
Кога ке се сетам колку се имам смеено на Groundhog Day ,дефинитивно гледајго :) .

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Inception. Го гледав у кино и бев фасциниран. Филмот е комбинација од The Martix & James Bond (според NY Times). Ако кажам повеќе ќе го уништам. Must see за 2010. Повелете таилер.

Кј го глеаше, у кое кино?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па некогаш ти се гледаат филмови за да го пуштиш мозокот на пасење :)
Побарај нешто од опусот на овој режисер

Ivan Rogers

...кој истовремено е и сценарист,продуцент а најчесто ја игра и главната улога...:)
Било кој филм да го избереш нема да згрешиш...сцените каде се врти и пука еднаш а паѓаат двајца се легендарни,чоекот е број еден во shoot,cut & print продукцијата...
Сепак за почеток One way out воопшто не е потребен мозок за следење на филмот, дури се претпоставува дека овој режисер е популарен во клиниките каде електроенцефалограмот покажува рамна или скоро рамна линија...:) т.е. одделот за пациенти во кома...

Ако сакаш да се опуштиш, а да се насмееш квалитетно.

1.Groundhog Day

2.Life of Brain

3.Caddyshack
Life of Brian...има афтершокови,а и не се препорачува на религиозни лица...:)

:vozbud::vozbud:

i love this guy...:)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Да продолжам малку муабетот за филмовите базирани врз видео игри од оваа тема
тапа филм, како и сите други направени од видеоигра
Има и интересни филмови направени според некои видеоигри (или макар земени правата на носење на името на играта).
Како пример
Prince of Persia: The Sands of Time (овој сеуште го немам гледано, но делува интересно, нема лоши оценки)
Final Fantasy: The Spirits Within (2001)

Серијалот Lara Croft и Resident Evil
Silent Hill (се најавуваше нешто и втор дел)
Проблемот е кога ќе се нафати да ги сними некој режисер кој не го бива
Bloodrayne, Alone in the dark, Far Cry, In the name of the King: A dungeon siege tale се уништени од Uwe Boll...скоро секој филм каде тој учествувал го има упропастено

Сепак, во филмовите кои се базираат на видеоигри воглавно/воопшто нема многу филозофија и мислење туку малку одмор за мозок, акција и занимација :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
www.imdb.com/title/tt0400426/"]Far Cry[/URL], In the name of the King: A dungeon siege tale се уништени од Uwe Boll...скоро секој филм каде тој учествувал го има упропастено
Да Уве Бол претежно прави лоши филмови, ама по предлог на Бибил го гледав Rampage од него. Можам да кажам дека е добар, брутален (sick) уникатен филм. Знам дека се работи за друг вид на филмови во твојот пост, ама сепак да застанам у мала одбрана на режисерот кој ни јас самиот не го сакам баш :)

T

Tetro

Гостин
The Home Room. Филмот навистина остава голем впечаток и тера на размислување дека може не се сите луѓе онакви како што мислиме дека се и дека позади таквото однесување мора да се крие некое минато, причина поради која човекот станал таков. Базиран е на вистински настан, школски масакр во Columbine High School,
има интересен крај кога се дознава дека девојката која е неприфатен goth, повторувала неколку години и за која сите мислеа дека е наркоманка и вмешана во масакрот излегува примерна ученичка која всушност ја изгубила мајка си, живее со татко инвалид а потоа останала бремена од наркоман и бебето и умрело. Тажна но и поучна приказна

1. Ко почна со спојлери, ми расипа филм. Не кажа скоро ништо за филмот, а кажа како ќе заврши :tapp:
2. Твоја оценка, ако сакаш оставај со наредната рецензија :)

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
500 days of summer
green mile
forest gump
gladiator
kingdom of heaven
доста се за сеа понатака други
Во темата "Филм кој го обожавате''

И сега прашањето е: Што виде толку во 500 days of Summer?

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Во темата "Филм кој го обожавате''

И сега прашањето е: Што виде толку во 500 days of Summer?
многу поише од тоа што ти неможеш да го видиш, филмот е страва, не за џабе е 8.0 rating на IMDB.
дали си го гледал филмот?
ако си го гледал и незнаеш за што зборам иди глеј цртани таму е се многу попросто...

Член од
14 април 2007
Мислења
1.812
Поени од реакции
1.047
многу поише од тоа што ти неможеш да го видиш, филмот е страва, не за џабе е 8.0 rating на IMDB.
дали си го гледал филмот?
ако си го гледал и незнаеш за што зборам иди глеј цртани таму е се многу попросто...
Колку површно размислување. И што ако има 8.0 на ИМДБ.Значи некој филм ако има пониска оценка автоматски не го бива а ако има 8 го бива.
Ако се раководиш според некоја оценка тогаш ти немаш свој сопствен став, туку имаш некоја сервирана оценка од 8.0 и сега твојот став е дека го бива.
Изгледа само Forrest Gump, Green Mile и 500 days of Summer си ги гледал со оценка поголема од 8.0 па не ме ни чуди што толку го величиш.
И да, сум го гледал.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Колку површно размислување. И што ако има 8.0 на ИМДБ.Значи некој филм ако има пониска оценка автоматски не го бива а ако има 8 го бива.
Ако се раководиш според некоја оценка тогаш ти немаш свој сопствен став, туку имаш некоја сервирана оценка од 8.0 и сега твојот став е дека го бива.
Изгледа само Forrest Gump, Green Mile и 500 days of Summer си ги гледал со оценка поголема од 8.0 па не ме ни чуди што толку го величиш.
И да, сум го гледал.
мали лечи комплекси на друго место, имај си живот и жени, а филмовите кои ги пишав се затоа што јас ги сакам и мене ми се свиќаат не ради рејтинг. и да ако на преку 80 000 регистрирани гласачи им е добар кој си ти или јас да кажеме дека нечини?
премногу си млад за да можеш да сфатиш што се случува во филмот или си ограничен со интелигенција затоа не ме замарај, фурај си филм, не ме 'рчкај

ајде бркај си работа
не си достоен да ти реплицирам више
поздрав и се најубаво

Kajgana Shop

На врв Bottom