Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Ок :(. Секако очекував црвенко за Jacob's ladder, знам дека ви е фаворит на сите. Абе не сакам драми ич, тоа е работата. Еве доказ е Office space, American beauty...
И ваљда имам специфична смисла за хумор, ни Американска пита не ми се поим за комедија. На Big Lebowski се имам изнасмеано, а филмот e појше крими отколку комедија.

I think i should give a red cube now ......mmmmmmmm yeah

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.110
^^
Сеа со лебовски се вадиш али џабе ти е :)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.110
Repo Men 2010
http://www.imdb.com/title/tt1053424/

Болни луѓе купуваат вештачки органи од една корпорација наречена UNION, и кога купувачот ќе закасни со ратата за плаќање вработените во UNION Remy и Jake ги пронаоѓаат луѓето и извршуваат хируршки зафати без анестетици и ги враќаат органите во компанијата!!
добро филмче, би му дал оценка 8/10..
има интересен крај!!
Далеку е од 8ца ...сосема просечна приказна а за крајот
не мораше да го откриеш

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Office space

Се работи за еден страшно иритирачки тип кој не сака да иде на работа. Идиот. И ќе направи план со колегите да му вратат на шефот за се што тој им прави на нив. Прилично досаден филм, без поука. Уствари има поука - направете вирус, ограбете 300 000 долари и не се секирајте, ќе имате среќа да не ве фатат. 2/10, ептен колку да не биде 1. Појма немам зошто филмов има 7.9 на имдб. Нека ме просветли некој.

Цитатов од сликава не е направен за потребите на сликата, туку е навистина цитат на ликот.
Како да те просветлиме девојче, кога единствени комедии за тебе се Chicken Little и Shrek...едноставно избегавај комедии со високи оценки на IMDB (Office Space, Knocked up) и бирај ги оние Eddie Murphy like (Meet Dave) со просечна оценка 4-5.

--- надополнето ---

Kaко бе срце не ти се допадна? (srcee; pun intended)
И јас му имам дадено 8ца. Има специфичен хумор, и не допира до сите. Не е реченицата у стил "не си го сфатила, иди гледај американска пита" туку вкусови во прашање. И друго, that's strike two. Ова и Jacob's Ladder. На трет пат стварно добиваш црвенко.

:devil3:
Не се пувај бе ти со мои смајлија и аватари од мои филмови...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Repo Men 2010
http://www.imdb.com/title/tt1053424/

Болни луѓе купуваат вештачки органи од една корпорација наречена UNION, и кога купувачот ќе закасни со ратата за плаќање вработените во UNION Remy и Jake ги пронаоѓаат луѓето и извршуваат хируршки зафати без анестетици и ги враќаат органите во компанијата!!
добро филмче, би му дал оценка 8/10..
има интересен крај!!
Нели мислиш дека со ова им го расипуваш филмот на луѓето што не им е гледан?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
А да идеа сите овие реплики во "Генерална Дискусија" вака и ние не поамагаме на тие што сакаат да ѕирнат некој предлог, се расипува темата.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.110
Dante's Inferno Animated

Прегледај го приврзокот 33455

Анимиран филм за Пеколот на Данте Алигиери, но едвај и да има допирна точка со она што навистина Данте сакал да го прикаже во делото. Поинаква приказна, премногу врескање, борби и „страшни“ чудовишта. Тотално ми ја уништи претставата и визуелизацијата што претходно ја имав. Едвај чекав да заврши филмот. Можеби треба да се цени трудот што е вложен за да се креира еден ваков продукт, но мене не ми се допадна. Оценка 2/10. Можеби и пресурово, ама го сметам за унаказа на врвно литературно дело.
Мислам дека е правен според некоја игра за конзоли а не според книгата...иначе ниедна будала не би се нафаќала да го прикаже пеколот на данте на филм :) . Незнам Se7en дали ти е гледан :) ? (има каква таква поврзаност со делата на Данте :) и би ти се допаднал

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Dante's Inferno Animated

Прегледај го приврзокот 33455

Анимиран филм за Пеколот на Данте Алигиери, но едвај и да има допирна точка со она што навистина Данте сакал да го прикаже во делото. Поинаква приказна, премногу врескање, борби и „страшни“ чудовишта. Тотално ми ја уништи претставата и визуелизацијата што претходно ја имав. Едвај чекав да заврши филмот. Можеби треба да се цени трудот што е вложен за да се креира еден ваков продукт, но мене не ми се допадна. Оценка 2/10. Можеби и пресурово, ама го сметам за унаказа на врвно литературно дело.
Судејќи по описот и сликчето најверојатно линкот ти е грешен а следниов е точен.
Овај цртан е адаптација на видеоигра. Тие што ја правеле играта сакале да направат акциона игра во која опкружувањето е пекол па најверојатно се го избрале делото на Данте како главен извор на испирација, од таму и истото име. Но играта има . Превземена е само идејата со круговите. Така се прават игрите, се зема идеја која си зема свои правци (правци, не правец, игра е... туку за филмови зборуваме).
Е сега јапонските аниматори многу сакаат да прават акциони цртани (види Драгонбол, Наруто) па се договориле со ЕА да ја адаптираат играта. Тие не пробувале да го анимираат оригиналното дело туку акцијата од играта. И како акционо аниме е добро направено.
Еве еден [post=3375052]мој опис[/post] на цртанот, без оценка. А ако би му давал бројчана оценка, нешто околу 6,5.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
A Clockwork Orange (1971)

Ремек дело на Кјубрик кое не го препорачувам на секого ма да на тие кои би им го препорачал веќе го имаат гледано . Сторијата -во од 1971 блиската иднина во британија ,деликвентот Алекс(кој ужива во секс и насилство) и неговите приврзаници вршат ситни криминални дела,силување,кражби и влегување во туѓи домови.
Зезаш.

T

Tetro

Гостин
Простете за нубското објаснување, знам дека може и да ви даде погрешно мислење за филмот, но и јас допрва ќе го гледам цел. Сега само вака ви го објаснив, без поента:toe:. Меѓутоа, сигурен сум дека АКО издвоите малку време, барем да го погледнете, ќе го смените мислењето и ќе сакате да го изгледате цел.
Веќе го даде нубското објаснување. Изгледај го цел, разбери што сакал да каже авторот, па тогаш дај мислење.

А

Анноун

Гостин
кој е бе во комисијава за оскари ? :)

во иста година биле номинирани " Ничија Земја " и "Amelie" , и оскарот им го дале на босанците :tapp:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
кој е бе во комисијава за оскари ? :)

во иста година биле номинирани " Ничија Земја " и "Amelie" , и оскарот им го дале на босанците :tapp:
Оскарите често, многу често се одраз и жртва на интересите на разно - разни холивудски групации, лоби групи и сплеткарења. Многу величенствени филмови, режисери, сценаристи и актери никогаш не добиле оскар (некои немаат ни за животно дело) само затоа што се замериле со некого од Академијата или пак, му застанале на патот на нечиј син, ќерка и сл.
Слично е и со сите развикани награди, како Нобеловата на пример. Не секогаш доделениот оскар ми е знак дека е работи за врвен филм.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
може некој да ми даде торент од A Nightmare On Elm Street 2010???
не можам да најдам квалитетен торент,ако најде некој нека писе пп!

Kajgana Shop

На врв Bottom