Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А иначе и некој збореше за анимирани филмови годинава.
Единствен анимиран филм годинава што гледав беше Wreck It Ralph пред некој ден (тоа и 5мин. цртанче пред почетокот на врек ит ралф-појма немам што беше поентата на тоа). Супер филм. 8.5. Ако и другите номинирани филмови се вакви ќе треба почесто да гледам анимирани :D

А

Анноун

Гостин
еден линк е од Witness of The Prosecution , деновиве го гледав, но многу фала за другите . (y)
Не знам што подразбираш под стари, ама ќе ти предложам некои филмови со судење кои за мој критериум се „понови“.:)

1. Hart's War (не гледај ја оценкава добар филм е ова)
2. A Few Good Men (ова не верувам да не си го гледал, ама јас пак да си пишам)
3. The Accused (овој филм го имаат доста пати давано на ТВ, ама во случај да си го пропуштил)
Под број 1 оди на даунлоуд. :)
Имаш право за под 2 . Јасно дека ми е гледан .
За филмот под број 3 , со Џоди Фостер , го гледав за прв пат пред година дена на Канал 5 . После тоа , го фатив на истата телевизија уште 10 пати. Маста му ја извадија:pos:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
За филмот под број 3 , со Џоди Фостер , го гледав за прв пат пред година дена на Канал 5 . После тоа , го фатив на истата телевизија уште 10 пати. Маста му ја извадија:pos:
Да, да тоа е еден од оние филмови: Абе што да даваме денеска? Дај бе пушти го оној со Фостер со силувањето, одамна го немаме дадено, една недела може. :D

Мада тоа не менува дека е добар. Мене барем ми се допаѓа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Primal Fear треба исто да ти е гледан, а додека сме на темата да не заборавиме, еден доста потценет филм Final Analysis (1992)
Ејјјј кој филм. Кај се сети, алал вера. Едно време и со овој го тупеа малку по нашиве телевизии. На А1 мислам одеше.

Иначе Cold Breath ако го немаш гледано Primal Fear, значи задолжително филмско четиво. :)

А

Анноун

Гостин
Иначе Cold Breath ако го немаш гледано Primal Fear, значи задолжително филмско четиво. :)
Леле Рокенрола , па ти ме направи ко од вчера да гледам играни филмови . :)
Мислам дека 80 посто ми се поминати од задожителните четива.
Инаку и за Primal Fear важи истото како за The Accused.
Канал 5 ги менуваа овие два. Една вечер едниот , другата вечер другиот. Дур не ги уништија копиите од филмовите. :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Камо и сега да даваат такви филмови по 20 пати годишно наместо знаете што... (да не дефокусираме :) )

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Леле Рокенрола , па ти ме направи ко од вчера да гледам играни филмови . :)
Мислам дека 80 посто ми се поминати од задожителните четива.
Инаку и за Primal Fear важи истото како за The Accused.
Канал 5 ги менуваа овие два. Една вечер едниот , другата вечер другиот. Дур не ги уништија копиите од филмовите. :pos:
Ам што има врска. Не го сфаќај тоа лично. Тебе ти пишувам и да види некој друг да му се најде ко предлог. :) Иначе не биди сигурен во процентот, врти сучи мене секогаш ми излегува некое филмче што не ми е гледано и супер што е така, пошто некогаш има така тапа филмови, па си ги оставам таквите филмови да си ги гледам подоцна.

Мене ме нервира оној став: Ау како бе не си го гледал овој филм??!??!?? Ако гледал супер, ако не гледал пак супер, ќе има прилика да види нешто добро. :)

W

Werther

Гостин
Од ремек делото Primal Fear(1996) излегоа многу идеи за понатамошните.
На пример Me,Myself and Irene(2000),преземена идеја со двојната личност.
Барем мене така ми мириса.

:)

Kajgana Shop

На врв Bottom