Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Chiksy^, сериозен - несериозен, али има и женски на форумов и низ нетов, мора и нив да им удоволиш ако сакаш успешна листа... И типчето од HIMYM лупни го :)
aha pametno :D dada i Barney e legenda ama nekako forite mu se mn nerealni

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
@ бене и Ио: од 3 филма на Ларс што сте му ги гледале сите 3 ви се здосадиле после пола саат при прво гледање.
Тоа кажува нешто. Што не знам али битно кажува нешто :D :noze:
Бавни филмови се. Јас многу сакам такви ама мора и да ми се погоди моментот за гледање таков филм. Иначе за два збориме, Манделеј е втор дел на Догвил и веќе е more of the same, се губи филингот.

Инаку денес порталиве наши се наредија на информацијава http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=102&egId=19&eventId=102742

Многу интересна вест ми е, џоа Анѓа домаќинка е, сендвичи прави по дома и, па маж и ќе плател :pos:

Сумата исто варира од 10 000 до 10 000 000, зависно од порталот :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
@ бене и Ио: од 3 филма на Ларс што сте му ги гледале сите 3 ви се здосадиле после пола саат при прво гледање.
Тоа кажува нешто. Што не знам али битно кажува нешто :D :noze:
Догвил не ми здосади, иако го гледав на два пати, трае 3 саати, додека Меланхонија првите 30тина минути се ептен спори и некако небитни па затоа, али остатокот е одличен. Се на се, филмови кои мораат да се изгледаат.
aha pametno :D dada i Barney e legenda ama nekako forite mu se mn nerealni
Катастрофа е Барни, али нема врска...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Меланхолија првиот пат го пуштив скоро ќе заспиев на тоа сцената со лимузината и неможев после 20 минути го исклучив треба да му дадам шанса деновиве пак.
Инаку јас планирам Линч маратон да правам само никако да дојдам до време. Ама после испитна ќе биде и тоа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Меланхолија првиот пат го пуштив скоро ќе заспиев на тоа сцената со лимузината и неможев после 20 минути го исклучив треба да му дадам шанса деновиве пак.
Инаку јас планирам Линч маратон да правам само никако да дојдам до време. Ама после испитна ќе биде и тоа.
И мене ми сметаше се тоа ама сега разбирам дека поентата беше да се долови чувството кај гледачот, веројатно без тие сцени со лимузината и свадбата филмот ќе беше подинамичен и финишот немаше да биде тоа што беше... Како и да е, тежок филм, многу потежок за гледање од Догвил во кој цело време си во исчекување што наредно ќе се случи...

Има ли такви? јас на пример, за да уживам во одредена песна целосно, истата треба да се слуша чисто, детално, стерео сликата да биде скоро 3D, звукот да биде динамичен, инструментите да се делат, да можеш лесно да приметиш кој каде е позициониран, басот да биде детален, и прецизен...вокалите да бидат истакнати и да можеш да го замислиш пеачот како да е пред тебе, што се вика да уживаш целосно, т.е. на кратко што по реално да биде репродуцирана дадената песна, "како на концерт да си" :)
Psyside, 2033 година:
Дечки го симнав Abbey Road од Битлси ама не го пуштам, чекам новиот холограм да ми стигне, на стариот ушите на Ринго му се малце накриво...

Морав овде да не им спамирам во музика :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ете уште еден што мисли дека филм(овите) на ЛВТ се тапа.
Очигледно до вас е ама и не можам да ве обвинам за Интер навивате (шала)

(Сега очекувам и Џену да дојде од негде да пише како Догвил е ремек дело и како ја сум у делузија.Али и на неа ќе и простиме за Јунајтед е :ROFLMAO: )

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Од постеров јасно ми станува :eek: Gore overload

Од кај знаеш дека другар ти не го сфатил филмот ако не си го гледал? :D

А и да не бидам само со цитирање.Зошто на луѓево им се свиѓаат филмовите на Ларс Вон Триер? Можда јас сум глуп пошто нели тие се малце поуметнички и по дип шит филмови

Затоа што го изгледав :). И дефинитивно Fight Club ќе го изгледам утре, а може и вечер. Дај боже да сум пропуштил ремек дело.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Manderlay не е интересен зошто знаеш веќе што е и како е... Догвил ми помина во исчекување немав појма што е случува, 3 сати ми летнаа одма.

Антихристот и јас го изгасив.
Хммм после гледањето на Српскиот Филм, Антихристот ми беше ко цртан да гледам :)
--- надополнето: 30 декември 2012 во 01:25 ---
Линч маратон сум направил од се од неговите кратки филмови, како најнедефиниран ќе го посочам The Grandmother :) уживав во Eraserhead секако, а најтапа ми беше последниот Inland Empire....се што е пак измеѓу овие пак е ремек дело...поготово Mulholland Drive! е тоа до денес ми е најдобриот филм што го имам гледано можеби и ден денес се прашувам што всушност се случуваше....инаку и оној Lost Highway не е лош ама што знам некако така...послаб е од Mulholland :) Ако организира некој дискусија за Линч филмовите баш ми би било драго да присуствувам ептен ги сакав на времето...пред 5 години уствари :icon_mrgr:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Предлог филмови за новогодишен филмски маратон за самец?

Во план ми беше трилогијата ЛОТР плус Хобитот, ама разбрав дека го нема Хобитчо на добра снимка и тој план отпадна.

П.С. Да не бидат романтични оти сега брзо ме шутна една како гомно и сум екстра сензибилен во периодов.

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867

Во план ми беше трилогијата ЛОТР плус Хобитот, ама разбрав дека го нема Хобитчо на добра снимка и тој план отпадна.

П.С. Да не бидат романтични оти сега брзо ме шутна една како гомно и сум екстра сензибилен во периодов.
Немој тие Хобити и прстени жити се.....Бетмен трилогијата не би била лоша...ако сакаш уште поинтересно направи и со првите 2 дела од Тим Бартон....друго нешто да ти препорачам а да не е романтично хммм.....Х-мen трилогијата или колку и дела да се можеби?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Моментот кога ќе видиш серии што ти биле интересни имаат :гомце: оценка на ИМДб :eek:
http://www.imdb.com/title/tt0096542/
http://www.imdb.com/title/tt0115083/

Сите 007 филмови-официјални и неофицијални + пародии или филмови инфлуенцирани од 007. Некаде до Велигден ќе ги поминеш сите па тамам после ќе можеш повторно да нурнеш во морето на љубовта во ЏБ стил :ROFLMAO:

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Моментот кога ќе видиш серии што ти биле интересни имаат :гомце: оценка на ИМДб :eek:
http://www.imdb.com/title/tt0096542/
http://www.imdb.com/title/tt0115083/

Сите 007 филмови-официјални и неофицијални + пародии или филмови инфлуенцирани од 007. Некаде до Велигден ќе ги поминеш сите па тамам после ќе можеш повторно да нурнеш во морето на љубовта во ЏБ стил :ROFLMAO:
хехе не знам некој а да не му била интересна Бејвоч.....ради атрибутите на спасувачките секако :) а не знам како се викаше една таква серија со едни две плави близначки во средно школо, мислам на Телма ја даваа..мизерија ама исто интересна беше за тогашни услови :))

Kajgana Shop

На врв Bottom