Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Tie 2, plus Antichrist I Dancer in the Night mi se mene samo, u globala e odlicen.

turvior praj si marathon so Bergman. Opsto ne, ama forumski dosta potcenet reziser.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
И мене ми здосади после 20-30 минути... па го баталив па по не знам колку време реков ај одново... it was like finding money!

Догвил ти е мастерпис, значи тотално нова идеја (дојдена поради немање доволен буџет, ама некогаш во маката доаѓаат идеи) и реализирана перфектно. Филм со длабоки пораки за многу дискусии. Го претставува најдоброто и најлошото кај човекот.

Меланхолија, филм непотребно досаден на почетокот но на крајот ја долови целата депресија и немоќ.

Не ми се гледани повеќето филмови на Триер, но мислам дека Догвил никогаш нема да го повтори.
Тотално се сложувам за Меланхолија. Ај штом со слично мислење си бил за Догвил како и јас можда треба пак да го гледам некој пат :)

И пак да не останам само на цитирање:
Како тоа прв пат слушам за филмов?
http://www.imdb.com/title/tt1210819/

Џони Деп и Хелена Б. Картер заедно во филм што не е на Тим Бартон? Интересна работа

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Dogvil e remek delo...

Antihrist ne izdrzav, go izgasnav po polovina cas i vednas go izbrisav od kompjuter.

Manderlay go pustiv ednas, ali nemav sila da go dogledam, i sega kojznae koga pak ke go pustam...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Manderlay не е интересен зошто знаеш веќе што е и како е... Догвил ми помина во исчекување немав појма што е случува, 3 сати ми летнаа одма.

Антихристот и јас го изгасив.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
http://www.imdb.com/list/woMx-Tip2fw/
dali se slozuvate so listata i navedite nekoj dr filmoj/serii so pojaki womanizeri ak imate izgledao.. jas bi go stal Hank Moody na prvo mesto pa site ostali isto i Charlie Harper
На прво место убедливо е Џои со How you doin'? :)

Wedding Crashers гледај го.

Прашање: ти стигаш да ги изгледаш сите филмови што ти ги препорачуваме или си правиш залиха за следниве 5 години? :)

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
На прво место убедливо е Џои со How you doin'? :)

Wedding Crashers гледај го.

Прашање: ти стигаш да ги изгледаш сите филмови што ти ги препорачуваме или си правиш залиха за следниве 5 години? :)
zaliha brat nemozam sve da izgledam.. mada use sum newbie vo filmskava industrija ama morat da ve pofalam dosega nemam gledano los film, a so go imate predlozeno posebno misteriive, inace gledan mi e wedding crushers

beneamata
seriozen si ? :D

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Ние не сме ни стапнати во филмската индустрија, пред нас си... :)
--- надополнето: 29 декември 2012 во 21:35 ---
Тој братот нека се еи в г.с :D
Артифишл интелиџенЦ убаф е ? Сакам да го гледам утре
Многу добро филмче, ама долго и со бавно дејство.
Нема врска со филмот ама еве да те мотивирам:
http://www.youtube.com/watch?v=EadHRc8Kbvo

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Chiksy^, сериозен - несериозен, али има и женски на форумов и низ нетов, мора и нив да им удоволиш ако сакаш успешна листа... И типчето од HIMYM лупни го :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Знаев што е линкот без да го отворам.. :sleep:
Предобро филмче е АИ, ама ко за помал, зима, тв.. незнам сеа дали би го глеал, али од мене голема оцена си има. :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
@ бене и Ио: од 3 филма на Ларс што сте му ги гледале сите 3 ви се здосадиле после пола саат при прво гледање.
Тоа кажува нешто. Што не знам али битно кажува нешто :D :noze:

Kajgana Shop

На врв Bottom