Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Анон е фер, не сака да му ја земи работата на коцка, ама она Pluh нечоек. :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Otvori tema, za preglednost I komentiranje. :)
Не сум многу по отварање теми, а и мислам дека не би имало моментално што многу да се дискутира бидејќи 90 посто од филмовите ги нема кај нас во кината на торент.

Rust and Bone ми се допадна, планирав да го пишам во темата за препорака, ама ме мрзеше. Иако не може да се спореди со Amour, кој за мене е еден од најдобрите филмови кои сум ги гледал годинава. Ако не и најдобар. Не знам што чекаш. :)

А Looper одличен. Интересна приказна, добра глума, ефекти, сај фај, акција, тензија. Можеби имаше неколку дупки и недоречености, ама не ми пречеше бидејќи, пред се`, ми го привлече вниманието и не ни приметив кога ми поминаа два часа.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.569
grande-juve го гледав Rust and Bone, просечен филм е, добра идеја ама многу лошо изведен. Не е интересен за гледање, за тепање време, ако и толку...

G

grande-juve

Гостин
grande-juve го гледав Rust and Bone, просечен филм е, добра идеја ама многу лошо изведен. Не е интересен за гледање, за тепање време, ако и толку...
Колку му даваш ти ја плус 2 му давам... заради убавицава Марион не за друго :).

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Me предомислува Ио, уште не ми е гледан Rust and Bone, ама зошто олкав хејт кон Looper? :O
Одлично филмче, и мене ко VLJ, ми се допадна, повеќе од доста.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Me предомислува Ио, уште не ми е гледан Rust and Bone, ама зошто олкав хејт кон Looper? :O
Одлично филмче, и мене ко VLJ, ми се допадна, повеќе од доста.
Зш му дигнаа невиден хајп а искочи - просек, ништо ново/посебно/WOW итн...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
Зш му дигнаа невиден хајп а искочи - просек, ништо ново/посебно/WOW итн...
Pa sto se zamaras so trejleri, intervjua, reklami.. koga ti unistuvaat filmovi?
Jas edinstveno znaev deka Gordon ke bide mlada verzija na Bruce. Tolku. Ni review, ni slika.. nisto nemav videno. :)

Pa prijatno me iznenadi, od izgledot/glumata, tenzijata, serioznosta, originalnosta.. ja bi rekol nadprosek, duri do 7ka, bez problem.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Pa sto se zamaras so trejleri, intervjua, reklami.. koga ti unistuvaat filmovi?
Jas edinstveno znaev deka Gordon ke bide mlada verzija na Bruce. Tolku. Ni review, ni slika.. nisto nemav videno. :)

Pa prijatno me iznenadi, od izgledot/glumata, tenzijata, serioznosta, originalnosta.. ja bi rekol nadprosek, duri do 7ka, bez problem.
не си го уништив филмот, не ни мислев да го гледам не ми беше на вочлист ама сите почнаа да го зборат па идеш на ИМДБ, Метакритик му лупнале 8, 8.5....Што беше оригинално у филмов, тајм травелот :P

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.185
не си го уништив филмот, не ни мислев да го гледам не ми беше на вочлист ама сите почнаа да го зборат па идеш на ИМДБ, Метакритик му лупнале 8, 8.5....Што беше оригинално у филмов, тајм травелот :P
Iskreno, jas uste neznam so ocena ima na imdb I slicnite. :) Koga site zborat film ja go zimam samo kako preporaka, bez rezerva. Pa sam si go ocenuvam.
Inaku, sto e neoriginalno, cija kopija e filmot?
Time travelot bil neoriginalen.
Sleden argument sto? Imase pistol u filmot. Znaes kolku pistoli imalo nazad niz filmovite, eheee.. vnucko.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.642
Поени од реакции
59.569
Me предомислува Ио, уште не ми е гледан Rust and Bone
Не викам дека е губење време, може да го изгледаш онака, ама не очекувај да видиш нешто посебно. Во споредба со филмови кои беа номинирани изминативе години мислам дека е многу слаб. Од таа идеја можеа да направат многу подобра приказна.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom