Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
За мене 1080п на асална плазма/монитор сам у соба е едно 3x подобро исксутво него кино, but hey, that's just me :)

А бе не дека сум јас некој фан на кино... и јас обожавам во домашна атмосфера, релаксирано и непречено да гледам добри филмови... ама ако ме прашаат кој е единствен филм кој би го гледал у кино, без мислење би рекол Одисеја 2001.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
А за Стенјли Кјубрик контроверзи колку сакаш... некој велеа и дека 30-тина години му се заканувале на него и семејството да ќути за “филмчето за искачувањето на месец (наводно негово дело)“.
Да беа, а во врска со тоа "филмче" ќе бидам искрен и ќе ти кажам дека немам информации т.е.е не сум запознаен за истототo. Не ми се верува, ама да не мислиш на 2001 A Space odyssey? aко пак не се работи за тој филм, и случајно најдеш повеќе информации сподели, баш ме интересира за што се работи :)
Колку што сум јас информирана најголемата контроврзност со Кјубрик е поврзана со слетувањето на човекот на месечината.Зад оние заговорнички теориии дека американците не стапнале први на месечината туку само го " филмувале " тоа ,стои името на Кјубрик за кој се верува дека го снимил тоа т.е буквално бил режисер на тоа дело со кое е залажано човештвото.Потоа заради фактот што едноставно знае премногу,американската влада постојано внимава на него држејќи го во карантин(ако не се лажам некаде во Англија).ВО суштина Кјубрик никогаш немал некои јавни појавувања и интервјуа.
Е сега прашање е дали човек верува во ваквите теории.

http://www.realitysandwich.com/kubrick_apollo
еве линк за да прочита кој го интересира повеќе околу оваа теорија
Тоа сето е лажно тврдење. Има и цел документарен филм снимен за тоа дека Кјубрик бил режисерот на снимката од Месечината, на кој, за жал, потрошив скоро цел саат слушајки лаги. Докажано е дека документарниот филм е лажен и очигледно е финансиран од некој кој сака да веруваме дека човек никогаш не слетал на месечината. Еве и на википедија истава работа е сместена под hoax claims (лажни тврдења).

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.764
Поени од реакции
5.052
Тоа сето е лажно тврдење. Има и цел документарен филм снимен за тоа дека Кјубрик бил режисерот на снимката од Месечината, на кој, за жал, потрошив скоро цел саат слушајки лаги. Докажано е дека документарниот филм е лажен и очигледно е финансиран од некој кој сака да веруваме дека човек никогаш не слетал на месечината. Еве и на википедија истава работа е сместена под hoax claims (лажни тврдења).
Штета што никогаш не објаснија зошто на оригиналните нивни снимки од НАСА пред да стапнат на месечината камењата беа обележани со бројки ..Fail за Nasa

Член од
23 февруари 2010
Мислења
66
Поени од реакции
2
Ги врие ваквите Conspiracy Theories низ цел свет...Само колку се точни можеби никогаш нема да дознаеме:).Некој ги прави од што му е досадно,некој од што слепо верува дека е вака а не така,а за некои пак има одредени докази за кои стварно покажуваат дека ова било лага...Можеби стварно NASA убаво го изрежирало слетувањето на месечината во студио а можеби стварно слетала тогаш,но не верувам дека некогаш ке ја дознаеме вистината....Едноставно најдобро е да прифатиме како што е бидејќи џабе е да се замараме мислам :)Едноставно од волку Conspiracy Theories човек би полудел ако се замара со сите:D.Од моја гледна точка мене гајле ми е дали НАСА тогаш слетала или го лажела народот.Сеедно би ми било и да ја откријат вистината kako било стварно.:)

B

Beck's

Гостин
ako moze nekoj da mi dae nekoj link kaj bi mozel da najdam horror filmovi so HD rezolucija

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
ako moze nekoj da mi dae nekoj link kaj bi mozel da najdam horror filmovi so HD rezolucija
Ќе мора да си најдеш некоја убава торент страница со invite или по rapidshare форуми да талкаш и да симнуваш по 100 линка како будала без Premium.

Ај некој нека каже нешто Југословенско (СФРЈ) или нешто Sci-Fi како со метеор или крај на светот, така нешто... :)

--- надополнето ---

П.С на профил пишете за да видам...

B

Beck's

Гостин
abe vidov po nekoi torrent sajtovi,ali slabo so horror filmovi,se nekoi novi poveketo sci-fi i takvi raboti:(

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.109
Мислам имат тема за ова во мистерии...овде само можите да ја заебите дискусијата како во темите за русија,сад итнт...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
На денешен ден 1928 година бил роден Кјубрик.
Се потсетив на една сцена, од еден од најпотценетите негови филмови според мене.
Многу емотивно...

Kajgana Shop

На врв Bottom