Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.743
- Поени од реакции
- 18.491
Зашто мислиш дека тоа што ти мислиш дека е нормално уствари е ? кој ги праи тие станарди? кој има право да ги прави? на основа на што?Ова сензуално?????
It`s freakish...
Збир на болесни богати манијаци...и нашрмркани скапи дрољи,језива музика-недефинирани звуци шо може да кастрираат напален орангутан на суво...зошто не можат ко луѓе да се ебат...ццц...
:nesum:
Токму затоа што е фрикиш,забегано,насекојдевно,окултно мене ме привлекува.
"Нормалата" - меинстримот/секојдневието не е нешто кон што се стремам туку бегам од истото... "Нормалното" значи недостиг на имагинација, досада, неинвентивност, недостиг и на храброст да се проба нешто ново. Да се стремам со сила да бидам како другите нема никогаш,токму тоа не е нормално туку наметнување, и неприродност.
Јас се осеќам како слободен човек кој ужива во све што му се допаѓа и ниедно мислење за спротивното нема да ме премисли. Да се биде "нормален" e најчесто идеалниот избор на неуспешните.
Згора на тоа криткуваш култна сцена од филм на најголемиот режисер на сите времиња (Стенли Кјубрик) и една ултра инвентивна,уникатна и пред се музика на Jocelyn Pook, која е комбинација на Ортодоксна/Романска црковна музика која се пее обратно (backwards) во комбинација со Етно/Ворлд стил. Да морбидна е но истовремено е нешто што се создава/слуша само еднаш во животот! Истата беше во номинација на топ 10 саундтраци во филмови. И да треба да биде морбинда бидејќи Стенли Кјубрик ни ги прикажува Illuminati, и нивниот начин на живот т.е. ритуали оргии и нивните организации - култови, па ако сакаш и секти. Но пред се обидите за контрола врз луѓето, мит или вистина не ме интересира, филмот е маестрален и тука завршува цела полемика. Погледни го па после коментирај.
На крајот на краиштата се работи за вкусови, не те осудувам но мислам дека малце претера со критиките, поздрав.