Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ова сензуално?????
It`s freakish...
Збир на болесни богати манијаци...и нашрмркани скапи дрољи,језива музика-недефинирани звуци шо може да кастрираат напален орангутан на суво...зошто не можат ко луѓе да се ебат...ццц...
:nesum:
Зашто мислиш дека тоа што ти мислиш дека е нормално уствари е ? кој ги праи тие станарди? кој има право да ги прави? на основа на што?

Токму затоа што е фрикиш,забегано,насекојдевно,окултно мене ме привлекува.

"Нормалата" - меинстримот/секојдневието не е нешто кон што се стремам туку бегам од истото... "Нормалното" значи недостиг на имагинација, досада, неинвентивност, недостиг и на храброст да се проба нешто ново. Да се стремам со сила да бидам како другите нема никогаш,токму тоа не е нормално туку наметнување, и неприродност.

Јас се осеќам како слободен човек кој ужива во све што му се допаѓа и ниедно мислење за спротивното нема да ме премисли. Да се биде "нормален" e најчесто идеалниот избор на неуспешните.

Згора на тоа криткуваш култна сцена од филм на најголемиот режисер на сите времиња (Стенли Кјубрик) и една ултра инвентивна,уникатна и пред се музика на Jocelyn Pook, која е комбинација на Ортодоксна/Романска црковна музика која се пее обратно (backwards) во комбинација со Етно/Ворлд стил. Да морбидна е но истовремено е нешто што се создава/слуша само еднаш во животот! Истата беше во номинација на топ 10 саундтраци во филмови. И да треба да биде морбинда бидејќи Стенли Кјубрик ни ги прикажува Illuminati, и нивниот начин на живот т.е. ритуали оргии и нивните организации - култови, па ако сакаш и секти. Но пред се обидите за контрола врз луѓето, мит или вистина не ме интересира, филмот е маестрален и тука завршува цела полемика. Погледни го па после коментирај.

На крајот на краиштата се работи за вкусови, не те осудувам но мислам дека малце претера со критиките, поздрав.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Зашто мислиш дека тоа што ти мислиш дека е нормално уствари е ? кој ги праи тие станарди? кој има право да ги прави? на основа на што?

Токму затоа што е фрикиш,забегано,насекојдевно,окултно мене ме привлекува.

"Нормалата" - меинстримот/секојдневието не е нешто кон што се стремам туку бегам од истото... "Нормалното" значи недостиг на имагинација, досада, неинвентивност, недостиг и на храброст да се проба нешто ново. Да се стремам со сила да бидам како другите нема никогаш,токму тоа не е нормално туку наметнување, и неприродност.

Јас се осеќам како слободен човек кој ужива во све што му се допаѓа и ниедно мислење за спротивното нема да ме премисли. Да се биде "нормален" e најчесто идеалниот избор на неуспешните.

Згора на тоа криткуваш култна сцена од филм на најголемиот режисер на сите времиња (Стенли Кјубрик) и една ултра инвентивна,уникатна и пред се музика на Jocelyn Pook, која е комбинација на Ортодоксна/Романска црковна музика која се пее обратно (backwards) во комбинација со Етно/Ворлд стил. Да морбидна е но истовремено е нешто што се создава/слуша само еднаш во животот! Истата беше во номинација на топ 10 саундтраци во филмови. И да треба да биде морбинда бидејќи Стенли Кјубрик ни ги прикажува Illuminati, и нивниот начин на живот т.е. ритуали оргии и нивните организации - култови, па ако сакаш и секти. Но пред се обидите за контрола врз луѓето, мит или вистина не ме интересира, филмот е маестрален и тука завршува цела полемика. Погледни го па после коментирај.

На крајот на краиштата се работи за вкусови, не те осудувам но мислам дека малце претера со критиките, поздрав.
Го имам гледано неколку пати, еден од филмовите што можам да ги гледам икс пати и да не ми се досадни...
Знам во кој контекст беше сцената и како главниот лик успеа да се протне на “забавата“ и последиците...
Само што...некако зборот “сензуално“ и дебели и ќелави бизнисмени,судии,брокери и слични под маски, во квази-сатанистичка оргија со скапи курви плус клаузула “кој ќе каже - е мртов“ гарнирано со звуци кои како да забегале од MKULTRA програмата на CIA за перење мозок... не можам да го спојам...

Филмот е врвно остварување, се согласувам.
Имаше и некои теории дека Стенли Кјубрик...кхм...кхм...присуствувал на некои слични “дешавања“ и дека неговата смрт била поврзана со филмот...

Јасно де...тоа што тебе ти е сензуално мене ми е скроз болесно и обратно...tastes...:)
За нормалното...има многу да се каже, но да речеме во склад со моите малограѓански погледи на светот и либидото не можам да се напалам на сцени во кои 65 годишни дедовци со стомаци од кои не можат да си го видат, под маски ебат скапи курви во некаква морбидна свингерска атмосфера...

П.С. Кјубрик требало да оди до крај и да сними и за педофилските оргии на “илуминатите“...:(

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Имаше и некои теории дека Стенли Кјубрик...кхм...кхм...присуствувал на некои слични “дешавања“ и дека неговата смрт била поврзана со филмот...

Јасно де...тоа што тебе ти е сензуално мене ми е скроз болесно и обратно...tastes...:)
За нормалното...има многу да се каже, но да речеме во склад со моите малограѓански погледи на светот и либидото не можам да се напалам на сцени во кои 65 годишни дедовци со стомаци од кои не можат да си го видат, под маски ебат скапи курви во некаква морбидна свингерска атмосфера...
Па да ти кажам право јас пред се целев на делот додека го правеа ритуалот (кога беа само девојките у круг) не за потоа, таа сцена ми беше привлечна не за понатака кога имаше малце невкусни сцени за тоа ќе се согласам.

Иначе и јас имам читано дека Кјубрик бил вмешан во такви ритуали и го делам мислењето дека држи вода неговата смрт да не е природна, знаејќи колку моќни се овие луѓе и во каков оган влезе со правењето на филмов...

Запримети само на видеово на 0:33 сиомболот/пирамидата што ја има на вратата е всушност знакот на Илуминати!! добро забележал дечкото што коментира на видеото :)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па да ти кажам право јас пред се целев на делот додека го правеа ритуалот (кога беа само девојките у круг) не за потоа, таа сцена ми беше привлечна не за понатака кога имаше малце невкусни сцени за тоа ќе се согласам.

Иначе и јас имам читано дека Кјубрик бил вмешан во такви ритуали и го делам мислењето дека држи вода неговата смрт да не е природна, знаејќи колку моќни се овие луѓе и во каков оган влезе со правењето на филмов...

Запримети само на видеово на 0:33 сиомболот/пирамидата што ја има на вратата е всушност знакот на Илуминати!! добро забележал дечкото што коментира на видеото :)
Добар увид во одредени кругови...“елитата“...и некои нивни постапки.
Сепак штета што не отиде до крај и онака ризикувал многу...
Уствари не го ни заврши колку што знам...постои Directors cut ?!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Добар увид во одредени кругови...“елитата“...и некои нивни постапки.
Сепак штета што не отиде до крај и онака ризикувал многу...
Уствари не го ни заврши колку што знам...постои Directors cut ?!
Tочно, умре на снимање, to weird if you ask me!

[FONT=Verdana, Arial]The only release that is fully uncut is the R3 Hong Kong version DVD.[/FONT] ова мора да се најде :vozbud:

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Tочно, умре на снимање, to weird if you ask me!

[FONT=Verdana, Arial]The only release that is fully uncut is the R3 Hong Kong version DVD.[/FONT] ова мора да се најде :vozbud:
Ќе барам...ако најдеш случајно...ПП...:vozbud:

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Јас од негде знам дека кјубрик бил "во елитата".Вајда со филмов колку толку открива некои тајни за нив,и прабабли затоа фино мафијашки го убиваат.Во врска со филмов знам дека Кјубрик ја нема доживеано премиерата,и дека на крај на снимање рекол за Том и Никол-"ми го уништија филмот".Зошто..он си знае.
р.и.п. за големиот режисер

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
A тие во замокот Илуминати беа? Не сум заприметил баш.
Знам негде читав дека се работи за ритуал Хиерос Гамос:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hieros_gamos

А за Стенјли Кјубрик контроверзи колку сакаш... некој велеа и дека 30-тина години му се заканувале на него и семејството да ќути за “филмчето за искачувањето на месец (наводно негово дело)“.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
A тие во замокот Илуминати беа? Не сум заприметил баш.
Знам негде читав дека се работи за ритуал Хиерос Гамос:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hieros_gamos

А за Стенјли Кјубрик контроверзи колку сакаш... некој велеа и дека 30-тина години му се заканувале на него и семејството да ќути за “филмчето за искачувањето на месец (наводно негово дело)“.
Да беа, а во врска со тоа "филмче" ќе бидам искрен и ќе ти кажам дека немам информации т.е.е не сум запознаен за истототo. Не ми се верува, ама да не мислиш на 2001 A Space odyssey? aко пак не се работи за тој филм, и случајно најдеш повеќе информации сподели, баш ме интересира за што се работи :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Колку што сум јас информирана најголемата контроврзност со Кјубрик е поврзана со слетувањето на човекот на месечината.Зад оние заговорнички теориии дека американците не стапнале први на месечината туку само го " филмувале " тоа ,стои името на Кјубрик за кој се верува дека го снимил тоа т.е буквално бил режисер на тоа дело со кое е залажано човештвото.Потоа заради фактот што едноставно знае премногу,американската влада постојано внимава на него држејќи го во карантин(ако не се лажам некаде во Англија).ВО суштина Кјубрик никогаш немал некои јавни појавувања и интервјуа.
Е сега прашање е дали човек верува во ваквите теории.

http://www.realitysandwich.com/kubrick_apollo
еве линк за да прочита кој го интересира повеќе околу оваа теорија

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
791
Ете RocknRolaa убаво објасни... Искрцувањето на месец е 69` а Одисеја 2001 е 68`... НАСА очигледно биле воодушевени од реализмот на Кјубрик и наводно му ја дале одговорноста да го режира слетувањето на месец.
За мене Одисеја 2001 е многу поуверлива од првиот чекор на Нил Армстронг :)... Ремек дело кое нема никој да го надмине никогаш... единствено ми е криво што никогаш не сум имал можност филмот да го гледам во права атмосфера (замисли гледаш во кино, никаква музика... само темнина и астронаути... ахххххх).

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ете RocknRolaa убаво објасни... Искрцувањето на месец е 69` а Одисеја 2001 е 68`... НАСА очигледно биле воодушевени од реализмот на Кјубрик и наводно му ја дале одговорноста да го режира слетувањето на месец.
За мене Одисеја 2001 е многу поуверлива од првиот чекор на Нил Армстронг :)... Ремек дело кое нема никој да го надмине никогаш... единствено ми е криво што никогаш не сум имал можност филмот да го гледам во права атмосфера (замисли гледаш во кино, никаква музика... само темнина и астронаути... ахххххх).
За мене 1080п на асална плазма/монитор сам у соба е едно 3x подобро исксутво него кино, but hey, that's just me :)

Kajgana Shop

На врв Bottom