- Член од
- 6 јуни 2009
- Мислења
- 3.094
- Поени од реакции
- 445
А за Стенјли Кјубрик контроверзи колку сакаш... некој велеа и дека 30-тина години му се заканувале на него и семејството да ќути за “филмчето за искачувањето на месец (наводно негово дело)“.
Да беа, а во врска со тоа "филмче" ќе бидам искрен и ќе ти кажам дека немам информации т.е.е не сум запознаен за истототo. Не ми се верува, ама да не мислиш на 2001 A Space odyssey? aко пак не се работи за тој филм, и случајно најдеш повеќе информации сподели, баш ме интересира за што се работи![]()
Колку што сум јас информирана најголемата контроврзност со Кјубрик е поврзана со слетувањето на човекот на месечината.Зад оние заговорнички теориии дека американците не стапнале први на месечината туку само го " филмувале " тоа ,стои името на Кјубрик за кој се верува дека го снимил тоа т.е буквално бил режисер на тоа дело со кое е залажано човештвото.Потоа заради фактот што едноставно знае премногу,американската влада постојано внимава на него држејќи го во карантин(ако не се лажам некаде во Англија).ВО суштина Кјубрик никогаш немал некои јавни појавувања и интервјуа.
Е сега прашање е дали човек верува во ваквите теории.
http://www.realitysandwich.com/kubrick_apollo
еве линк за да прочита кој го интересира повеќе околу оваа теорија
Тоа сето е лажно тврдење. Има и цел документарен филм снимен за тоа дека Кјубрик бил режисерот на снимката од Месечината, на кој, за жал, потрошив скоро цел саат слушајки лаги. Докажано е дека документарниот филм е лажен и очигледно е финансиран од некој кој сака да веруваме дека човек никогаш не слетал на месечината. Еве и на википедија истава работа е сместена под hoax claims (лажни тврдења).