Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Сачувај мајко, зеле актер кој ни со трансформација не наликува на Џеф. :facepalm:

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Го гледав Red Lights, и без разлика на неколкуте недостатоци во сценариото, ми го задржа вниманието до крај благодарејќи на тензичната атмосфера. Силијан Марфи треба повеќе да добива главни улоги, а Елизабет Олсен осеќам дека ќе растура во иднина.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
Psyside, на муабетов, ме потсети... единствен лош предлог кој си го дал беше овај http://www.imdb.com/title/tt0971209/
Сега не го спомна :D
:cenzura::)

И тоа кога беше on a roll го препорача.. И јас му замерив тогаш. :D

Ама еве го и Ио со истиот пост како тогаш..

Истиве муабети - истиве луѓе ги правиме. Само Мара немаше ретардиран ник.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
:pos:

Остајте само смајливо, само овој пат, онака да си се изнасмеам. Трејлерчето.. :pos:

Oвој Reeve си го личи, ама незнаеме како глуми, барем јас незнам. Абе, златен Франко бе..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Prometheus (2012)
додека вонземјаните се комплетно како во оригиналот и сеуште број еден на хорор/сајфај листата на непожелни гости од вселената.
Spot on! колку расправии сум удрил, со мои другари, дека Alien/Aliens се ненадминати од тој поджарн, они ми спомнуваат Предатор, Cloverfiled, Event Horizon и слично, филмови на кои сум голем фан, ама да се разберме, се работи за Alien/Aliens, значи Alien & Aliens, noobs :facepalm:

Единствен филм кој би го ставил на исто ниво е:

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Psyside што мислење имаш за Event Horizon? Не знам колку другите ке се сложат ама па мене ми е поблизок тематски до првиот Alien филм отколку што беше Прометеј или пак Aliens(кој според мене е подобро филмско остварување од првиот дел ама сепак е повеќе акционен филм отколку хорор). А Event Horizon зачуден сум што на неколку листи за лоши филмови го имам најдено а филмот си е ок. Добри глумци, добра атмосфера, малку Ктулу митос и ете рецепт за меморабилен култен филм.

А и кој може оваа сцена да ја заборави

I'm not even sure if it qualifies as a language :icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Доста добар филм нема муабет, прилично ги задоволи моите очекувања, морбиден, атмосферата доста добро пренесена, камерата беше одлична, длабоки и мистериозни кадри, добра приказна, сценарио и се разбира оној creepy feel низ целиот тек на филмот што му даде посебно мрачен карактер на типичен филм од хорор-сај фај поджарнот.

Глумата исто така на високо на солидно ниво, така да од мене има една 7-ца.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.110
Поени од реакции
9.050
Се сложувам во целост за Event Horizon, доста подценет филм.

Alien, The Thing и Event Horizon, таа е таа тројка што треба да се погледне од секој фан на Sci-Fi/Horror.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Се сложувам во целост за Event Horizon, доста подценет филм.

Alien, The Thing и Event Horizon, таа е таа тројка што треба да се погледне од секој фан на Sci-Fi/Horror.
Подценет под-жарн е сај фај хорор, многу малце такви филмови има, зборам за квалитетни...

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Psyside, ме потсети на Предатор - сигурно еден од најпреценетите акциони филмови. Во него освен тестостерон до плафон и пукање нема ништо, ниту добро изработени акциони сцени, ниту пак некоја авантура се случува (во џунгла се, непозната средина за нив), и како капак на се Арни во главна улога. :icon_lol:
Само едно не ми јасно, како успева филмов да држи толку висока оценка на имдб и патлиџаните кога веќе одамна требало да е одвеан со виорот.

Kajgana Shop

На врв Bottom