Не е толку лош.
Мене баш ми беше океј филмот, одамна се немам насмеано на нешто што пишува дека е комедија. Интересно направено, ми се свиѓаше и камерата, глумциве се снајдоа доста добро.
Ама што го отепаа од рецензирање го отепаа.
Не е толку лош.
Мене баш ми беше океј филмот, одамна се немам насмеано на нешто што пишува дека е комедија. Интересно направено, ми се свиѓаше и камерата, глумциве се снајдоа доста добро.
Ама што го отепаа од рецензирање го отепаа.
знам дека е ствар на вкус али првите 45 минути ми идаше да се отепам од досада... ајде камерата - пов ,ми правеше ќејф али останатото од глумата до дијалозите ,па се до крај поентата(пораката де) на филмот ако воопшто ја имаше , целиот хејт го насобра во мене ...
знам дека е ствар на вкус али првите 45 минути ми идаше да се отепам од досада... ајде камерата - пов ,ми правеше ќејф али останатото од глумата до дијалозите ,па се до крај поентата(пораката де) на филмот ако воопшто ја имаше , целиот хејт го насобра во мене ...
К немаше од комедија...да беше комедија немаше да барам . Ево стварно да ве прашам,на која сцена се насмеавте ? На таа кога џуџето ги маваше по ма*иња ? Или на таа кога му ја турија корпата додека ке*аше Коста ?
К немаше од комедија...да беше комедија немаше да барам . Ево стварно да ве прашам,на која сцена се насмеавте ? На таа кога џуџето ги маваше по ма*иња ? Или на таа кога му ја турија корпата додека ке*аше Коста ?
Дени Де Вито: Со Мајкл Даглас не зближи марихуаната
Познатите актери Дени Де Вито и Мајкл Даглас кон средината на ’60-те години на минатиот век почнаа да го освојуваат филмскиот свет и тогаш биле млади неискусни и отворени за сите опции.
Дени Де Вито и Мајкл Даглас станале пријатели кон крајот на ’60-те години од минатиот век кога го почнале својот напредок во Холивуд.
- Мајкл го запознав во Конектикат, тој беше во хипи фаза како и јас и секако на нашето пријателство му кумуваше марихуаната, изјави 67-годишниот Де Вито за „Тајмс“.
Дени и Мајкл еден период и живееле како цимери и биле нераздвојни.
А бе, и јас го гледав овој Проект икс. Попрви би рекол Проект цицки.
Добар, лично не би рекол. Исто, не би рекол ни лош. Арен е, поминува, ќе се насмееш ваму и таму.
Најмонгу ми се допадна музиката. Едно како имаат избор на модерна музика, друго како сета таа современа музика е вклопена во филмот. И тоа.
На кратко, да препорачам неколку култни филмишта, негледани досега главно поради должината на траење и чекање на летото за да се има време, нели...
Carrie - Хорор како од учебниците, од атмосфера до приказна до глума се беше погодено, со една од моите поомилени глумици Сиси Спејсек, само ќе кажам, се зезаа со погрешната девојка .
9.5/10
Assault on Precinct 13 (1976) - за тие што го гледале, Бишоп, Вилсон и женската, не треба дополнителен коментар. За тие што не го гледале, ве очекува јака акција со мнооогу пукање.
8/10
Papillon - за двајца затвореници на мал остров, другарството, издржливоста... базирано на вистинска приказна. И каква само глума на Стив МекКвин .
9.5/10
Nashville- Приказна за различни луѓе споени благодарение на кантри музиката и политиката. Филмов според мене е за човековото лицемерие, вообразеност, па и глупавост. Имаше и доста сцени на кои прснав од смеа, ама крајот беше врв, трагикомедија.
кога ја застрелуваат главната ѕвезда на бина, концертот продолжува, и сите си ја пеат "It Don't Worry Me."
9/10
The Bridge on the River Kwai- Алек Гинис фантастичен. Втора светска војна, Британски одред ќе биде заробен од Јапонците и ќе им биде наредено да изградат мост, но Британскиот полковник Николсон има други планови...
What have I done
9/10
Traffic - За борбата против дрогата од сите агли, дали може да се победи, итн... Најдобриот од Содерберг што сум го гледал.
9/10
Revanche - Австриски, многу реално направен, номиниран за оскар, добар филм.
8/10
Short Cuts - Кога сме кај реално направени филмови, Алтман го трефнал до коска. Слично како кај Нешвил, и тука се работи за поврзаноста на повеќе луѓе и семејства од Лос Анџелес и нивниот секојдневен живот. Исто акцентот е ставен на човековиот карактер, моралот, како реагира при одредени ситуации. Глумците погодени, глумата одлична, музиката одлична... се беше одлично, трите саата одма ми поминаа, слично како лани со Догвил
10/10
Разбирливо, дека беше long shot, затоа не го пишав во предлог, туку за ентузијасти. Не е класичен филм, нема кулминација, нема дефинирано контекст до скоро пола филм, некои од сцените се несфатливи се до самиот крај. Бавен, сив филм. Драма со artsy-fartsy примеси. Но го пишав дека ме подзамисли и после завршувањето, допре доста теми, од објектификацијата на жените, до разните анимални појави и потиснати желби за девијација кога стануваше збор за секс па се до целиот симболизам околу заспаната убавица. Немам гледано филм кој толку е ориентиран кон секс, без да покаже actual секс. И ми се допадна тој допир, да се изолираме од емоции, за полесно да ја сфатиме главната протагонистка и начинот на кој таа дисфункционално функционира.
Али како што Вештица го (предложи и) оцени, и од мене 7ка.
Дури и некои сцени беа премногу искарикирани. Сцената кај мостот кога џуџето здивува кога ќе му го погодат пријателот и почнува да убива се пред себе, сцената во железничката станица кога Нес убива се живо пред него и истовремено спасува бебе кое паѓа по скалите.
Едноставно, во ниеден момент не можев да се внесам сериозно во филмот.
Исто, сцената со количката демек тензична а колку е глупа, плус Де Ниро како Капоне колку е чуден, погрешен избор, не можам сериозно да го сфатам филмот.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.