Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Cleanskin

1341360390_Cleanskin-DVDDesktopResolution.jpg

Еван ( Sean Bean ) е таен агент кој добива задача да ја елиминира Исламистичко терористичката ќелија која планира да изведува самоубиствени напади врз невини цивили во Лондон. Но нештата не се секогаш како што изгледаат и затоа Еван ќе се соочи со нешто неочекувано...

ПС: Да не напишам нешто повеќе и да откријам некој спојлер оставам на вас дали ќе одлучите да го гледате филмот.

Шон Бин како и секогаш нема промашај во глумата, и овој филм топло ви го препорачувам. Не е нешто невидено досега но сепак е малку поразличен од другите.

IMDB рејтинг : 6.7/10

Од мене: 8.5/10

Не го иам глеано филмов и знам дека е рецензијава од пред 10тина дена али сигурно коефициентот дека Шон Бин умрел на крајот е 1.05 ...и ради то едино би го гледал филмов ...

малце оф топик ама тука е најбоље да ве прашам... може ли да пристапите до site preferences на вашиот imdb акаунт?

малце оф топик ама тука е најбоље да ве прашам... може ли да пристапите до site preferences на вашиот imdb акаунт?
D'oh!

We're sorry, something went wrong.

Please try again...

уште од вчера е вака, им пишав меил и џабе... сВе по список
пошо сум на стариот изглед, не можам да си додавам филмови во my movies... можев само доколку се префрлам во новиот изглед а тоа се правеше преку site preferences :@@@@@@@

Џабе пишување мејлови на нив.И јас им пишував за да можам да едитирам некои наслови на македонски филмови и да додадам некое инфо.Ама изглеа у џанк им отишле.
Корисничка поддршка изглеа им постои само за message boards.

Не го иам глеано филмов и знам дека е рецензијава од пред 10тина дена али сигурно коефициентот дека Шон Бин умрел на крајот е 1.05 ...и ради то едино би го гледал филмов ...

Не умира Шон Бин во овој филм! :D

Мислам дека на Project X може да му се даде награда за најрецензиран филм на Кајгана.
Ќе остане мистерија фактот што има тука да се рецензира, но во право си. Тип прави журка. Толку. :)

Мислам дека на Project X може да му се даде награда за најрецензиран филм на Кајгана.
Сабајлево после гледање реков да го рецензирам али си реков не ни заслужи филмов рецензија ...

Сабајлево после гледање реков да го рецензирам али си реков не ни заслужи филмов рецензија ...
Не е толку лош.
Мене баш ми беше океј филмот, одамна се немам насмеано на нешто што пишува дека е комедија. Интересно направено, ми се свиѓаше и камерата, глумциве се снајдоа доста добро.
Ама што го отепаа од рецензирање го отепаа.

Не е толку лош.
Мене баш ми беше океј филмот, одамна се немам насмеано на нешто што пишува дека е комедија. Интересно направено, ми се свиѓаше и камерата, глумциве се снајдоа доста добро.
Ама што го отепаа од рецензирање го отепаа.
знам дека е ствар на вкус али првите 45 минути ми идаше да се отепам од досада... ајде камерата - пов ,ми правеше ќејф али останатото од глумата до дијалозите ,па се до крај поентата(пораката де) на филмот ако воопшто ја имаше , целиот хејт го насобра во мене ...

знам дека е ствар на вкус али првите 45 минути ми идаше да се отепам од досада... ајде камерата - пов ,ми правеше ќејф али останатото од глумата до дијалозите ,па се до крај поентата(пораката де) на филмот ако воопшто ја имаше , целиот хејт го насобра во мене ...
Аман бе :) На тинејџерска комедија бараш дијалози и поента

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
А бе, и јас го гледав овој Проект икс. Попрви би рекол Проект цицки.
Добар, лично не би рекол. Исто, не би рекол ни лош. Арен е, поминува, ќе се насмееш ваму и таму.

Најмонгу ми се допадна музиката. Едно како имаат избор на модерна музика, друго како сета таа современа музика е вклопена во филмот. И тоа.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
На кратко, да препорачам неколку култни филмишта, негледани досега главно поради должината на траење и чекање на летото за да се има време, нели...

Carrie - Хорор како од учебниците, од атмосфера до приказна до глума се беше погодено, со една од моите поомилени глумици Сиси Спејсек, само ќе кажам, се зезаа со погрешната девојка :sneaky:.
9.5/10

Assault on Precinct 13 (1976) - за тие што го гледале, Бишоп, Вилсон и женската, не треба дополнителен коментар. За тие што не го гледале, ве очекува јака акција со мнооогу пукање.
8/10

Papillon - за двајца затвореници на мал остров, другарството, издржливоста... базирано на вистинска приказна. И каква само глума на Стив МекКвин :cuc:.
9.5/10

Nashville- Приказна за различни луѓе споени благодарение на кантри музиката и политиката. Филмов според мене е за човековото лицемерие, вообразеност, па и глупавост. Имаше и доста сцени на кои прснав од смеа, ама крајот беше врв, трагикомедија.
кога ја застрелуваат главната ѕвезда на бина, концертот продолжува, и сите си ја пеат "It Don't Worry Me."
9/10​
The Bridge on the River Kwai- Алек Гинис фантастичен. Втора светска војна, Британски одред ќе биде заробен од Јапонците и ќе им биде наредено да изградат мост, но Британскиот полковник Николсон има други планови...
What have I done
9/10​

Traffic - За борбата против дрогата од сите агли, дали може да се победи, итн... Најдобриот од Содерберг што сум го гледал.
9/10

Revanche - Австриски, многу реално направен, номиниран за оскар, добар филм.
8/10

Short Cuts - Кога сме кај реално направени филмови, Алтман го трефнал до коска. Слично како кај Нешвил, и тука се работи за поврзаноста на повеќе луѓе и семејства од Лос Анџелес и нивниот секојдневен живот. Исто акцентот е ставен на човековиот карактер, моралот, како реагира при одредени ситуации. Глумците погодени, глумата одлична, музиката одлична... се беше одлично, трите саата одма ми поминаа, слично како лани со Догвил :)
10/10

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom