Не ме бендиса филмот којзнае колку, но не жалам за потрошеното време. Сепак се работи за филм со релативно мал буџет па не треба ни да се очекуваат чуда. Ќе се потрудам да изгледам се што има со Jessica Chastain затоа што мислам дека ќе биде врвна актерка, иако дури на 30 годишна возраст се појавува во филм, глумела нешто малку по серии порано. Ја гледав во Tree of Life, Help, The Debt и сега во Take Shelter и беше одлична во сите. Остана уште Wild Salome кој како што читам и е прв снимен филм но сеуште не е излезен. Филмот е со Ал Пачино иначе, има оценка 8.5 и претчуствувам добри работи.Да, сцената во мензата ме остави подзинат, како и реакцијата на жена му на Куртис. Еве сега ја најдов на youtube, ама не би ја ставил во темата за омилени сцени, колку да не расипам на некој. Такада еве ја овде:
Што знам... во која смисла слични? Бараш трилери со шокинг твист на крајот или бараш филмови со некакво пошироко значење, дури и ако го нема?Инаку the machinist го глеав и ми се свиѓа, барав similar movies to fight club. Уште сум нуб и ги немам гледано класициве (ваљда се класици). Предлози..?
Па не знам, горе-долу...Kaко гледате филм и седете на форум бе.. кога ќе научите?
Туку овој Take Shelter излезе нешто како The Road? Не го регистрирав многу, ама еве падна муабет овде онака..
Двете. Психолошки трилери ? Поширокото значење ми е поважно, ама твистот да не е на одметШто знам... во која смисла слични? Бараш трилери со шокинг твист на крајот или бараш филмови со некакво пошироко значење, дури и ако го нема?![]()
Некаде има, некаде нема:Двете. Психолошки трилери ? Поширокото значење ми е поважно, ама твистот да не е на одмет![]()
Повели 2Дајте луѓе некој филм за на школо да гледаме
Да има што помалце дијалози, повеќе акција)))
Го има изгледано, само никој не ја сфати дека се зезаВечерва обавезно да го гледаш филмов.......овакво ремек дело не се пропушта
Неможеш да кажеш дека си филмоман/филмофил, а да го немаш ова ремек-дело изгледано![]()
Се' уште не знам дали филмов е брилијантна хорор-комедија која на ироничен начин ги исмејува другите филмови, или најзалудно потрошени 90 минути од мојот живот.
ВторотоСе' уште не знам дали филмов е брилијантна хорор-комедија која на ироничен начин ги исмејува другите филмови, или најзалудно потрошени 90 минути од мојот живот.