Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Да. Нели е смешен човеков со перикава :pos:
Досега навикната сум да го гледам во поинакви улоги и троа ме шокира кога го видов со афро фризура:)
Од кој филм е?

Oh,and will I get cookies for the right answer?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Gone Baby Gone (2007)

I always believed it was the things you don't choose that makes you who you are. Your city, your neighborhood, your family. People here take pride in these things...

Ретко спомнат филм во подфорумов па од тука се мислев дали да го ставам во темата за филмски ентузијасти( да го ставев таму немаше да биде грешка) или тука али пошто филмов е еден од ретките нови(не постари од 5 год :D ) филмови на овај жанр кои ми оставиле многу многу добар впечаток го ставив во оваа тема.

Режиран од тука доволно хејтаниот глумец Бен Афлек( ќе го гледам и Town па да видам дали е ќе го биде како режисер ) со неговиот брат во главната улога(a покрај него во филмов улоги толкуваат и Ед Харис, Морган Фримен и Еми Рајан која добила номинација за оскар за нејзнината улога во филмов).

На прв повидок обработува тематика која е многу пати видена предходно - потрага по изгубено девојче од страна на приватни/полициски детективи,но во филмов таа потрага,одлуките кои ги носат главните ликови се направени на еден перфектен начин ,барем за мене како љубител на крими - драма мистериите.

Да додадам дека дејството не се одвива брзо али во ниеден момент јас не осетив досада .

Како за крај , сосема заслужен 94% рејтинг кај патлиџаните.
Мислам дека како режисер/сценарист/писател го бива многу, само што не е посветен на таа работа. Треба можеби да собере доволно искуство и да се посвети на тоа, во него го гледам следниот Клинт Иствуд. Талeнтот го покажа во Good Will Hunting, а и The Town не е лош филм, без разлика што дечконо со 5 никови го хејта. Малку бавен е овој филм во секој случај, јас го осетив тоа, ама сепак ми се допадна.

Член од
19 јули 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Овој, баш не е за ДД фанови :), пошто тие што го гледале викаат благе везе нема филмов со стрипот, само тоа што Брендон Рут ја носи истата облека како ДД (и името :)). А и кај може ДД филм без Гручо (Маркс). :)
Иначе поблиску до ДД е

Cemetery Man (1994)
aka "Dellamorte Dellamore"

----------------------------------------
СЕ појавија слики од трејлерот (додека се чека трејлер онлајн) за Прометеус на Ридли Скот елиен-приквелот-што-не-е-приквел :). Личи на Елиен кецот...Ридли рекол дека нема да користи зелен екран, ќе снимаат PG-13 и R верзија (а се знае која ќе ја одберат од Фокс). И ќе биде у 3Д... ај нека стават побрзо 3Д кино кај нас. :P
http://www.worstpreviews.com/images/headlines/temp/temp2872.jpg

..и зашто мора да има црнeц у филмов, знаеме што ќе се случи со него :P
Vo pravo si samo oblekata i bubata sto ja vozi go povrzuvaat so likot od stripot a zasto go nemGruco stvarno e utka:)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Мислам дека како режисер/сценарист/писател го бива многу, само што не е посветен на таа работа. Треба можеби да собере доволно искуство и да се посвети на тоа, во него го гледам следниот Клинт Иствуд. Талeнтот го покажа во Good Will Hunting, а и The Town не е лош филм, без разлика што дечконо со 5 никови го хејта. Малку бавен е овој филм во секој случај, јас го осетив тоа, ама сепак ми се допадна.
Само што го догледав филмов, па да се надоврзам на вас..:)

Прва работа, Зигерман браво за препораката. Од кога немам гледано нешто толку добро од поновава холивудска продукција ни јас не знам. Ме заинтересира со оној дел, дека е многу сличен со Мистична река, а тој ми е еден од поомилените филмови.

Второ, навистина, Афлек знае да направи филм. Може не е сјаен глумец, ама знае и да напише сценарио и да режира. Се гледа. Можев да се заколнам дека филмов е на Иствуд, ако не знаев дека е на Афлек. Ама буквално истиот стил на режирање го имаат. Исто така се провлекува една морална дилема, што е правилно, а што погрешно, без да сте 100% од страната на главниот актер. Филмов воопшто не е предвидлив, и за мој вкус не е бавен. Јас сакам ваков тип на филмови каде и ликовите се одлично прикажани, а патем и сценариото е добро осмислено. Кејси Афлек си беше на нивоУ, ама врв на глума е Ејми Рајан. Ме потсети на улогата на Мелиса Лео во The Fighter, е до толку беше добра со акцентот и глумата.
Гледајте го ако ги сакате филмовите на Иствуд. Нема шанси да не ви се допадне.

Трето - Наградно прашање: Дали Морган Фримен се појавува во секој втор снимен филм во Холивуд или мене така ми се чини?

П.С Има ли излезено добра снимка од The Tree Of Life. Сто години го чекам.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Трето - Наградно прашање: Дали Морган Фримен се појавува во секој втор снимен филм во Холивуд или мене така ми се чини?

П.С Има ли излезено добра снимка од The Tree Of Life. Сто години го чекам.
- Изгледа, моментално гледам една документарна серија "Through the Wormhole" (2010) во која е наратор а во добар дел и се појавува на екран :)

- Нема, вчера барав. И од тие што ги има повеќето се со руско или француско аудио.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
- Изгледа, моментално гледам една документарна серија "Through the Wormhole" (2010) во која е наратор а во добар дел и се појавува на екран :)

- Нема, вчера барав. И од тие што ги има повеќето се со руско или француско аудио.
Малку фали да излезе од фрижидер. Навистина добар глумец, ама толку е хиперпродуктивен просто да му се одмили на човек. Не ти иде да речеш: "Еј Морган има нов филм", туку баш напротив реакцијата е "Ау пак ли???"

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
За Морган Фримен не, ама такво чувство имам за Марки Марк ака Волберг и затоа ми е одбивен и не можам да ги гледам филмовине у кои глуми поради него, кога ќе му ја видам тоа смотаната фаца. :) Од рапер, манекен за долна облека да не кажам гаќи, почна да се пика у секој втор филм. :rolleyes:

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Овој, баш не е за ДД фанови :), пошто тие што го гледале викаат благе везе нема филмов со стрипот, само тоа што Брендон Рут ја носи истата облека како ДД (и името :)). А и кај може ДД филм без Гручо (Маркс). :)
Иначе поблиску до ДД е

Cemetery Man (1994)
aka "Dellamorte Dellamore"
Не сум го гледал новиот филм за Дилан Д. Според трејлеров и неколкуте прочитани рецензии, изгледа нема ни во иднина да го направам тоа.
Инаку, мене многу ме изненади фактот дека изгледот на Д.Д. е креиран токму по Руперт Еверет од Dellamorte Dellamore. Не знам како дошло до тоа, но секако не е до филмот, оти стрипот е доста постар. Среќа што е земен само изгледот на Руперт, зашто инаку ќе имавме детектив-педер кој се бори со вампири, духови и слични појави. Некако би било премногу за мене, за другите не знам. Од друга страна, зошто да не се искористи Еверет, додека не е остарен? Би можеле и серија да направат, само ако го решат проблемот со Гручо (додуша, се работи за повеќе проблеми - оригиналниот лик е одамна мртов; не гледам кој би го заменил; тука се и проблемите во врска со авторските права поврзани со користењето на неговиот лик и сл.
А би било навистина добро да се екранизира и Martin Mystere. Има и стрипови во кои Д.Д. и М.М. се заедно, зошто не и филм, серија ;) ?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Да дополнивте темата за тапчовци?
Фали анимирани, бонус и акција. А Појол чека да изгледа сите 10 од акција, за да каче левел.
Уште е тапчо. :))))))))

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.623
Да дополнивте темата за тапчовци?
Фали анимирани, бонус и акција. А Појол чека да изгледа сите 10 од акција, за да каче левел.
Уште е тапчо. :))))))))
Трпение, спасение.

Kajgana Shop

На врв Bottom