Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Иосоно, за Супер 8, да не ти го реплицирам големион пост у Предлог за ...па тука. :)
Мене не ми се допадна филмов нешто посебно, у тој саат време што го гледав пред да го баталам, иако сум носталгичен по тие SF филмови од порано, како на пр. The Last Starfighter . Очигледно е дека Абрамс сакал да напраи свое 80's SF филмче, ама таа атмосфера, според мене, не може да се долови денеска, како и оние допадливи ликови од порано, (кои беа така природно одглумени,) иако како што кажа, Абрамс бајги време од филмов, како што треба, посветува на развој на ликовите, и децана добро одглумеа, ама пак за нивните ликови баш ми беше гајле, што-како, нема поврзаност. Плус, компј. ефекти денеска, нема толкава креативност како порано.

Иосоно, за Супер 8, да не ти го реплицирам големион пост у Предлог за ...па тука. :)
Мене не ми се допадна филмов нешто посебно, у тој саат време што го гледав пред да го баталам, иако сум носталгичен по тие SF филмови од порано, како на пр. The Last Starfighter . Очигледно е дека Абрамс сакал да напраи свое 80's SF филмче, ама таа атмосфера, според мене, не може да се долови денеска, како и оние допадливи ликови од порано, (кои беа така природно одглумени,) иако како што кажа, Абрамс бајги време од филмов, како што треба, посветува на развој на ликовите, и децана добро одглумеа, ама пак за нивните ликови баш ми беше гајле, што-како, нема поврзаност. Плус, компј. ефекти денеска, нема толкава креативност како порано.
И мене ми падна The Last Starfighter одма на памет, исто и на E.T., а со оглед на ситуацијата филмов повеќе ме асоцира на The Blob. Има барем уште 7-8 слични филмови кои сум ги гледал а ќе ми текнат покасно. Како и да е, јас ја осетив атмосферата и затоа ме бендиса. Знаев точно како ќе се одвива приказната и како ќе заврши, тоа обично е лоша работа ама овојпат баш некако ми беше мерак. Сега му пишував на џимеј дека ова не е голем филм, можеби само по буџетот се смета како блокбастер. Тоа најмногу ме изненади.

The Last Starfighter, E.T. (кој Карпентер го ископира одма - Starman само наместо мал зелен ванземаљац го имаш Џеф Бриџис како глуми ретардиран под изговор дека е ванземаљац у човечка форма :P), и The Goonies. НА овие 3 филма ми текна кога го гледав Super 8. И тоа што викаш помал филм, не е баш типичен блокбастер. :)

Го спушти некој ова: Midnight In Paris 2011 IFLIX?
Каква е снимката? Вреди да се гледа ова или да се чека нешто поквалитетно?

The Last Starfighter, E.T. (кој Карпентер го ископира одма - Starman само наместо мал зелен ванземаљац го имаш Џеф Бриџис како глуми ретардиран под изговор дека е ванземаљац у човечка форма :P), и The Goonies. НА овие 3 филма ми текна кога го гледав Super 8. И тоа што викаш помал филм, не е баш типичен блокбастер. :)
Сега видов:

The film according to J.J. Abrams was homage to the producer of the film, Steven Spielberg & his films of the 1970's ranging reverence from Spielberg's directorial films like "Close Encounters Of The Third Kind" & "E.T. The Extra-Terrestrial" to Spielberg's produced films like "The Goonies".

:)

Кетвоман напаѓа. Дај да видиме дали ќе ја потресе Мишел.

Само што го догледав Супер 8 и буквално не ми остави никакви импресии ...а не бев запален по филмов и не очекував нешто невидено па да ме разочарат...

Да не го хејтам ќе спомнам само дека единствена позитивна страна според мене е глумата на младата Elle Fanning ,која ќе биде за брзо време.

Али некои работи што се косеа со мојата логика неможам да не ги спомнам ,знам дека е sci-fi али
под еден -братче се удира во воз со пикап и преживува...
и под два (да не ги спомвам и другите нелогичности) на самиот крај кога сите метали(сите автомобили во близина) беа привлечени од вселенскиот брод ,доаѓаат татковците со џипот и како ништо да не е си се паркираат , па си помислив дека поминал ефектот за да бидам демантиран неколку секунди подоцна со значајното ланчето кое им се придружи на останатите метали ...
--- надополнето: Aug 7, 2011 5:41 AM ---
или во кратки црти - Е.Т. + Кловерфилд = супер 8 (само што во филмот фалат работите кои ми се допаднаа во тие два филма )

Погодете кој е актеров. Јас се изнасмеав искрено кога дознав кој е :pos: Е ова треба да оди во најдобри трансформации.
article-2023231-0D51A7E500000578-983_468x895.jpg

Да. Нели е смешен човеков со перикава :pos:
Досега навикната сум да го гледам во поинакви улоги и троа ме шокира кога го видов со афро фризура:)

Од кој филм е?

Oh,and will I get cookies for the right answer?

Gone Baby Gone (2007)

I always believed it was the things you don't choose that makes you who you are. Your city, your neighborhood, your family. People here take pride in these things...

Ретко спомнат филм во подфорумов па од тука се мислев дали да го ставам во темата за филмски ентузијасти( да го ставев таму немаше да биде грешка) или тука али пошто филмов е еден од ретките нови(не постари од 5 год :D ) филмови на овај жанр кои ми оставиле многу многу добар впечаток го ставив во оваа тема.

Режиран од тука доволно хејтаниот глумец Бен Афлек( ќе го гледам и Town па да видам дали е ќе го биде како режисер ) со неговиот брат во главната улога(a покрај него во филмов улоги толкуваат и Ед Харис, Морган Фримен и Еми Рајан која добила номинација за оскар за нејзнината улога во филмов).

На прв повидок обработува тематика која е многу пати видена предходно - потрага по изгубено девојче од страна на приватни/полициски детективи,но во филмов таа потрага,одлуките кои ги носат главните ликови се направени на еден перфектен начин ,барем за мене како љубител на крими - драма мистериите.

Да додадам дека дејството не се одвива брзо али во ниеден момент јас не осетив досада .

Како за крај , сосема заслужен 94% рејтинг кај патлиџаните.

Мислам дека како режисер/сценарист/писател го бива многу, само што не е посветен на таа работа. Треба можеби да собере доволно искуство и да се посвети на тоа, во него го гледам следниот Клинт Иствуд. Талeнтот го покажа во Good Will Hunting, а и The Town не е лош филм, без разлика што дечконо со 5 никови го хејта. Малку бавен е овој филм во секој случај, јас го осетив тоа, ама сепак ми се допадна.

Овој, баш не е за ДД фанови :), пошто тие што го гледале викаат благе везе нема филмов со стрипот, само тоа што Брендон Рут ја носи истата облека како ДД (и името :)). А и кај може ДД филм без Гручо (Маркс). :)
Иначе поблиску до ДД е

Cemetery Man (1994)
aka "Dellamorte Dellamore"

----------------------------------------
СЕ појавија слики од трејлерот (додека се чека трејлер онлајн) за Прометеус на Ридли Скот елиен-приквелот-што-не-е-приквел :). Личи на Елиен кецот...Ридли рекол дека нема да користи зелен екран, ќе снимаат PG-13 и R верзија (а се знае која ќе ја одберат од Фокс). И ќе биде у 3Д... ај нека стават побрзо 3Д кино кај нас. :P
http://www.worstpreviews.com/images/headlines/temp/temp2872.jpg

..и зашто мора да има црнeц у филмов, знаеме што ќе се случи со него :P
Vo pravo si samo oblekata i bubata sto ja vozi go povrzuvaat so likot od stripot a zasto go nemGruco stvarno e utka:)

Мислам дека како режисер/сценарист/писател го бива многу, само што не е посветен на таа работа. Треба можеби да собере доволно искуство и да се посвети на тоа, во него го гледам следниот Клинт Иствуд. Талeнтот го покажа во Good Will Hunting, а и The Town не е лош филм, без разлика што дечконо со 5 никови го хејта. Малку бавен е овој филм во секој случај, јас го осетив тоа, ама сепак ми се допадна.

Само што го догледав филмов, па да се надоврзам на вас..:)

Прва работа, Зигерман браво за препораката. Од кога немам гледано нешто толку добро од поновава холивудска продукција ни јас не знам. Ме заинтересира со оној дел, дека е многу сличен со Мистична река, а тој ми е еден од поомилените филмови.

Второ, навистина, Афлек знае да направи филм. Може не е сјаен глумец, ама знае и да напише сценарио и да режира. Се гледа. Можев да се заколнам дека филмов е на Иствуд, ако не знаев дека е на Афлек. Ама буквално истиот стил на режирање го имаат. Исто така се провлекува една морална дилема, што е правилно, а што погрешно, без да сте 100% од страната на главниот актер. Филмов воопшто не е предвидлив, и за мој вкус не е бавен. Јас сакам ваков тип на филмови каде и ликовите се одлично прикажани, а патем и сценариото е добро осмислено. Кејси Афлек си беше на нивоУ, ама врв на глума е Ејми Рајан. Ме потсети на улогата на Мелиса Лео во The Fighter, е до толку беше добра со акцентот и глумата.
Гледајте го ако ги сакате филмовите на Иствуд. Нема шанси да не ви се допадне.

Трето - Наградно прашање: Дали Морган Фримен се појавува во секој втор снимен филм во Холивуд или мене така ми се чини?

П.С Има ли излезено добра снимка од The Tree Of Life. Сто години го чекам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom