Јас би рекол сешто само да те натерам да гледаш филмови и повеќе да уживаш некако во нив. Лабави глупости, контроверзни збореви што канселираат, anything goes. Само да те натерам повторно да гледаш филмови.Иако Wot си тропа лабаво глупости. Друг пат со него ќе се занимавам.
Зошто?Треба да научат да си ги делат игрите со поженствени мажи ликови.
Ти само сакаш некој да ти каже дека си сладок, затоа ме цитираш со вакви постови нели? Многу си сладок ако мислиш дека може да ми мен?сплејнуваш какви пронаунс треба да содржи еден филм за да е добар или пак дали видеоигрите се доволно машки и дали фали повеќе или помалку машкост во нив.Тоа што има неколку игри со ликови без маскулинитет не значи дека буквално сите ликови се вакви.
Ова е моменталната визија на режисерите денес. Никој не им ја нарушува. Треба многу просто да се прифати дека времињата се сменети и ова е тоа што умовите на уметниците го замислуваат за своите ликови.Јас би рекол сешто само да те натерам да гледаш филмови и повеќе да уживаш некако во нив. Лабави глупости, контроверзни збореви што канселираат, anything goes. Само да те натерам повторно да гледаш филмови.
Зошто?
Кој е крајниот консумер?
Која е поентата на правење игри, raising awareness? Не е доволно тогаш да носам некоја од тие гумените нараквици во бои како тие за рак на пример, па да не се меша идеологијата во мојата забава и во заработката на некој што инвестирал да направи пари забавувајќи ме? По правила на понуда-побарувачка со декади ова бил сервис за милиони и милиони консумери кои немале проблем да плаќаат бидејќи им се нуди тоа што го сакаат и бараат, до толку профитабилен рилејшншип што стигнавме да гејминг индустријата биде два три пати поголема од филмската и музичката заедно. И баш тие игри што ги сметаш за премногу машки и требало веќе да бидат не такви се виновни за целиот прогрес и раст да воопшто постои медиумот во формата каква што постои сега.
Женствен маж инаку е оксиморон и треба да постои само поради нечија артистичка визија а не поради некој си тековен, социјален притисок. Вака, како што е сега, се нарушува режисерскиот интегритет и визија и тоа не поминува кај некој со голема љубов кон медиумот бидејќи ја нема автентичноста и вистинскиот глас на Креаторот. Јас да сум само застапувам по таа цена би се осетил навредено ако навистина ми е воопшто гајле за уметноста. Тоа е проблемот а не самото постоење на црна жена или геј суперхерој актер. Треба а можеби ќе се случи по органски пат, но сега многу побитни работи се компромитирани на сметка на да мора да се случи тоа.
Ти само сакаш некој да ти каже дека си сладок, затоа ме цитираш со вакви постови нели? Многу си сладок ако мислиш дека може да ми мен?сплејнуваш какви пронаунс треба да содржи еден филм за да е добар или пак дали видеоигрите се доволно машки и дали фали повеќе или помалку машкост во нив.
Збори ми за уште бидејќи повеќе го следиш пулсот на гејминг комјунитито од мене, збори ми во филм катче кое го модерирав една декада и ги каде ги имав моите најжестоки дискусии воопшто на форумот во одбрана на уметноста во филмовите. Да видиме како би изгледало тоа.
Препорака…мрднат филм
The Uncle (2022)
Yugoslavia, late 1980s. Parents and son are hastily making the final preparations for Christmas Eve dinner. Their beloved uncle will be turning up from Germany any minute now. But, hang on, are things really as they seem? An unnerving debut à la Haneke that cleverly balances on the edge of farce...letterboxd.com
да ти ебат фашистите мајката, ај гитла од темава не ја усерувајОва е моменталната визија на режисерите денес. Никој не им ја нарушува. Треба многу просто да се прифати дека времињата се сменети и ова е тоа што умовите на уметниците го замислуваат за своите ликови.
И сепак има многу ликови со типична машкост дури и ден денес. Туку фашистите се однесуваат ко дури и еден женствен лик да има на екранот е премногу. Нивната пропаганда денес е дека некој сака да ја уништи машкоста и затоа комплетно ги игнорираат многубројните филмови со најобични ликови.
Ретард, јаки женски ликови што го носат филмот постоеа многу одамна и на сите им беа омилени. Невестата од Кил Бил, Рипли од Осми Путник, Сара Конор од Терминатор...Ова е моменталната визија на режисерите денес. Никој не им ја нарушува. Треба многу просто да се прифати дека времињата се сменети и ова е тоа што умовите на уметниците го замислуваат за своите ликови.
И сепак има многу ликови со типична машкост дури и ден денес. Туку фашистите се однесуваат ко дури и еден женствен лик да има на екранот е премногу. Нивната пропаганда денес е дека некој сака да ја уништи машкоста и затоа комплетно ги игнорираат многубројните филмови со најобични ликови.
Потемкин на Езенштајн е филм за предреволуционерниуте денови во царска Русија, но суштински станува збор за почетоците на Октомвриска. Потемкин спаѓа во оние ретки филмови во историјата кои се доста пред своето време.Поздрав, дали ќе може некој да ми предложи филмови за октомвриската револуција во 1917та во Русија? Ако се снимени такви понови филмови да гледам неколку.
Па ете, ме натера да го глеам Саут Парк и го глеав. Реков, добар беше. Али од Саут Парк не може друго да се очекува. Еден ист стандард.Јас би рекол сешто само да те натерам да гледаш филмови и повеќе да уживаш некако во нив. Лабави глупости, контроверзни збореви што канселираат, anything goes. Само да те натерам повторно да гледаш филмови.
Линк и денес, во најновите игри е презентиран така.Денес да излезеше Леџенд оф Зелда, ќе го ставеа Линк на десната страна од тамбнејлов.