Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Yorgos Lanthimos? :ROFLMAO:
Ептен специфичен и хејтан режисер со најчудни дијалози. ама мене океј ми беа The Lobster и The Killing of a Sacred Deer.

Изгледај и од Милчо Манчевски ако немаш, Пред Дождот и Сенки се одлични.
Иам глеано од гркот Dogtooth кој е добар, The Killing of a Sacred Deer не ми се свиѓаше идејата на митолошка приказна разкажана у модерно време. Нека не замара.

Од Милчо Манчевски мислам дека иам све изгледано.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Вендерс, Гаспар, Фон Трир, Кшишловски (или како и да се вика) и слични, денес, овој што сум, каков што сум, не би поминал ни преку улица за да гледам некој нивни филм пак. Ме боли кур за уметнички филмови.
Сум го изгледал мојот fair share и не би сеа ја тоа.

Би гледал попрво идиотски филмови на Зак Снајдер монтирани од улично куче, отколку арт филм. Би гледал попрво било кој филм од Хепи Медисон. Тешки срања би гледал и гледам наместо тоа.

Гледајте го обавезно. Али до крај. Па после ќе збориме...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.195
Поени од реакции
10.219
Го имав загледано The Deer Hunter пред некој месец, некои си 20 минути изгледав и ми се свиѓаше и едвај чекав да најдам време да го изгедам цел. Конечно денес седнав топтан од почеток до крај да го изгледам.

Првиот саат топ, топилницата, свадбата, интересни ликови сите до еден, си викам ако продолжи вака ова ќе ми биде во топ 10 филмови и тука се префрла дејствието и филмот станува сморчина и тера со некое тапа темпо едно два саати, а бе снукер да пуштев на тв позабавно ќе беше од тие два саати во војната и по неа. А снукер ми е нешто најдосадно на свет за гледање.

Си викам кај ќе напишам критика за филмов, одма ќе ме исхејтаат кајганџииве и оп гледам објава од џими кај што вика дека му бил досаден филмов. Добро е, не сум сам.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.497
Поени од реакции
3.714
Кога сме на оваа тема, сакам да им се обратам на тука присутните за еден совет и мислење.
Вреди ли да се позанимавам со ликот и делото на Вес Андерсон или ќе ме нервира таа педофилска фаца како што ме нервира неговиот розев филм со хотелот кајшто избега Груевски?
Подобро гледај нискобуџетни филмови од Африка. :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Го имав загледано The Deer Hunter пред некој месец, некои си 20 минути изгледав и ми се свиѓаше и едвај чекав да најдам време да го изгедам цел. Конечно денес седнав топтан од почеток до крај да го изгледам.

Првиот саат топ, топилницата, свадбата, интересни ликови сите до еден, си викам ако продолжи вака ова ќе ми биде во топ 10 филмови и тука се префрла дејствието и филмот станува сморчина и тера со некое тапа темпо едно два саати, а бе снукер да пуштев на тв позабавно ќе беше од тие два саати во војната и по неа. А снукер ми е нешто најдосадно на свет за гледање.

Си викам кај ќе напишам критика за филмов, одма ќе ме исхејтаат кајганџииве и оп гледам објава од џими кај што вика дека му бил досаден филмов. Добро е, не сум сам.
Мене ми е врв. Каков пресврт на ликовите има кај Де Ниро и Вокен.
Ако добро разбрав, рускиот рулет бил оригинален.
Истотака Џон Казал бил премногу болен и неговите сцени се први снимени.

Гудфелас досаден, овој досаден. Ок џимеј секоја чест, само продужи вака па после ќе се чудиш коа ќе те блокирам од сегде.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Знам дека снимаше некој филм со Рајан Рејнолдс, па и ова горе со Мет и Бен не изгледа лошо, и тргна на Виланел во Холивуд. Со право, редок талент е.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Препоставувам приказна ќе биде срање ама ќе вреди да се гледа ради сетингот, обожавам средовековни филмови. Kingdom of Heaven. Braveheart, Gladiator се врвот во жанрот.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Препоставувам приказна ќе биде срање ама ќе вреди да се гледа ради сетингот, обожавам средовековни филмови. Kingdom of Heaven. Braveheart, Gladiator се врвот во жанрот.
Ридли Скот снима убави филмови, гарант и овој ќе е добар. Ама ќе видиме во октомври. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom