Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.484
Поени од реакции
7.307
Можда се курчиме и лајна јадеме, ама не сме лоши луѓе бар повеќето.

Прегледај го приврзокот 301937
Тоа е тоа.. и мене на летерот ми стои слично нешто: "And for me, the movies are like a machine that generates empathy. It lets you understand a little bit more about different hopes, aspirations, dreams and fears. It helps us to identify with the people who are sharing this journey with us." - Roger Ebert

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.497
^^ Затоа почнав да слушам турбо-фолк. Од емпатија. Не се заебавам.
Sure, depeche mode ќе бидат симбол на моите средношколски денови. Нешто што уште еднаш нема да се повтори. Mindblown со секоја песна која ја преслушав, па песните преминаја во албуми and so on. Сега, as I approach my 30s, сум на ставот дека Јелена Карлеуша е балканската Рајнира Таргеријан. Алфа женката носеше сребрено русо пред да биди кул. :anco:

Како можеш да постираш добри работи овде проследени со shit-posts во Драга Кајгана, еве не знам :toe:
ако цело време постирам good stuff, I may come across as posh, зато балансирам.

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
Многу хехенца и тажно, се усрамив. Би пробал повторно да побарам препорака за филмови некои комедии смешни, па и може по малку акција да има. Не мора The Rock да е во филмот. :D
We're the Millers, The 40-year-old virgin, Yes Man

Shaun of the Dead, Little Miss Sunshine, Wild Tales, In Bruges, Three Billboards Outside Ebbing Missouri

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Зш си игра курот ќерка му на Мет Дејмон со Мет Дејмон?
Зш го трола?
И ебам тоа слатот. Полнолетна ли е, смеам да ја пцујам?
Не е, 15 години имала. Мисирка скапана.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.870
Поени од реакции
6.497
Овај Мет од секош ми беше еден од поодварните ликови. Незнаев зошто, си велев природно е предиспониран да ми биди антипатичен па неможам да ја идентификувам правата причина. На крајот од денот неможи сите да ги сакаме и неможи сите да не сакаат. Имаше нешто арогантно, рич мејл во врска со него, некако погано.
Неколку години подоцна - типот го брани Харви Вајнстајн. За се да биди побетер, потоа си извини и рече имал ќерки, не би сакал да живеат во такво општество. Значи дури не е на мој грб, кој ве еби другите? Од ко ми текна дека сум засегнат? не. чекај.
Убо кажа една колешка тогаш, овај му го има пушено на Харви за улоги. Чим го брани, можда и убо му било. Хаштаг, куропушач.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
Пиг ке крка втор оскар внукот на Копола, на торенти.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.213
Поени од реакции
37.849
@Византиецот , @Anon - chill down, both of you! Избришано се што не треба да стои во темава, и тоа за прв пат после 8 месеци откако сум модератор. Please, нека остане ова најмирното катче, сигурно има други теми во други подфоруми каде можете да си продолжите со муабетот на тој начин. ;)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
имам план од сега да гледам филмови по режисери.
Кога сме на оваа тема, сакам да им се обратам на тука присутните за еден совет и мислење.
Вреди ли да се позанимавам со ликот и делото на Вес Андерсон или ќе ме нервира таа педофилска фаца како што ме нервира неговиот розев филм со хотелот кајшто избега Груевски?

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Кога сме на оваа тема, сакам да им се обратам на тука присутните за еден совет и мислење.
Вреди ли да се позанимавам со ликот и делото на Вес Андерсон или ќе ме нервира таа педофилска фаца како што ме нервира неговиот розев филм со хотелот кајшто избега Груевски?
Вреди, ама мислам дека Вес се гледа во специфично расположение кога ти се гледа некој спор арт зачинет со witty хумор. Мене ми се неговите филмови многу зен и ги гледам за атмосферата што ја нудат.Според мене Moonrise Kingdom и The Royal Tenenbaums се најдобри па ако не ти се свиѓаат тие, не го гледај воопшто понатаму.

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.195
Поени од реакции
10.220
Штом хотелот те нервира, ич не му седнувај.

Не е за сечиј вкус Вес.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Мене ми е мех-мух Андерсон ама Isle of Dogs и Fantastic Mr. Fox се добри. Па ајде можеби и Moonrise Kingdom.

А сеа глеам сите со 8ца сум ги оценил :pos: вклуувајќи го и хотелот кој не сум сигурен зошто 8ца ама веројатно многу сум се мислел меѓу 7 и 8.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Хотелот не е розев, шарен е. Ги има сите бои. :D
Евентуално Isle of dogs, ама пак, хуморот е тој, не се мачи поарно.

Kajgana Shop

На врв Bottom