Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Whatever works
Вуди ален е режисер, одма може и да се претпостави пробал нешо да филозофира али имаше многу нелогичности во неговививе филозофии
на пример на почетокот ако карл маркс и теориите за демократија и доброчинство на човештвото се глупи и неразумни, земајќи го предвид фактот дека човечката природа е покварена, зашто воопште татко му се замарал да се самоубие, нели е нелогично да се замара со несреќните околности што го снаоѓаат светот, земајќи предвид дека тој во суштина е "покварен човек" како што Вуди би рекол
значи како испревртуваш работи...
нигде не рече дека се глупи и неразумни, туку дека се супер идеји нобазирани на погрешна претпоставка дека луѓете се во суштина добри.
а за татко му.. како ги поврзуваш, ко татко му да имал исто мислење ко Борис.. што исто така нигде не е спомнато дека е така.

И уште една нелогичност во самиот лик
Ако Борис е навистина таков песимист и постојано пробува да се самоубие, зашто при крајот на филмот се прашува зашто луѓето слават нова година кога тоа изгледа како да се поблиску до гроб за 1 година, нелогичноста се состои во тоа што тој треба баш тоа и да го слави, ближењето на крајот, нели и онака сака да се самоубие и животот го сфаќа како безвредно нешто
Да не го тупам се на се 5/10
пак грешиш тука, борис можеби е песимист но повеќе се стреми кон "whatever works" и всушност на крај официјално сфаќа дека тоа е тоа, whatever works :D

Z

zmej gorjanin

Гостин
The Pursuit of Happyness
Обична драма за борбата во животот и како тешко се стасува до работно место, доколку те примаат без врски нели:wink: потрага по среќа, среќата се парите,комфорот, да имаш покрив над глава, мотивирачки ми делуваше филмот, сцените беа се исто па исто, Вил смит трчаше по улица полна со луѓе и коли ок што е нормално за драма али немаше ни некој посебни мисли за памтење освен таа една
не знам од кој амерички претседател беше, дека демек човекот има право на живот,слобода и потрага по среќа, но дека среќата само и тоа може да биде потрага, и ништо друго што се докажа спротивно на крајот, дека трчањето на вил се исплатеше и на крајот си ја достигна среќата
Друго вил беше искомплексиран од детството
пошто татко му го оставил како дете и затоа низ целата таа фрка во која се најде без разлика на тешкотиите го влечеше син му со него, за на крај син му да рече, ти си добар татко
Оценка: 2/10
Ако знаеш и сама што пиша во постов ја глава сечам, само што исплука една од најдобрите драми кои што воопшто сум ги гледал. Овој филм е еден од ретките кои што успеале да направат да почнам да му се восхитувам на некој човек, па макар тој бил и само филмски лик (на страна што ова е реална приказна), и на некој начин да влијаe на мојот начин на размислување. Значи овој пост е доказ колку турските серии можат и те како да го уништат вкусот кај еден човек. Вил Смит можеби не е ни актер но во филмов беше брилијантен, никогаш нема да ја заборавам оваа сцена

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ако знаеш и сама што пиша во постов ја глава сечам, само што исплука една од најдобрите драми кои што воопшто сум ги гледал. Овој филм е еден од ретките кои што успеале да направат да почнам да му се восхитувам на некој човек, па макар тој бил и само филмски лик (на страна што ова е реална приказна), и на некој начин да влијаe на мојот начин на размислување. Значи овој пост е доказ колку турските серии можат и те како да го уништат вкусот кај еден човек. Вил Смит можеби не е ни актер но во филмов беше брилијантен, никогаш нема да ја заборавам оваа сцена

Јас само дадов свое мислење за филмот, немора на сите да ни се допаѓаат исти работи така?
ОВа ме потсети на вицот за селанецот, кога детето не му јадело,..абе брат оно тиква не ти јаде не па млеко да пие лол,. секој со својот вкус

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
The Pursuit of Happyness
Обична драма за борбата во животот и како тешко се стасува до работно место, доколку те примаат без врски нели:wink: потрага по среќа, среќата се парите,комфорот, да имаш покрив над глава, мотивирачки ми делуваше филмот, сцените беа се исто па исто, Вил смит трчаше по улица полна со луѓе и коли ок што е нормално за драма али немаше ни некој посебни мисли за памтење освен таа една
не знам од кој амерички претседател беше, дека демек човекот има право на живот,слобода и потрага по среќа, но дека среќата само и тоа може да биде потрага, и ништо друго што се докажа спротивно на крајот, дека трчањето на вил се исплатеше и на крајот си ја достигна среќата
Друго вил беше искомплексиран од детството
пошто татко му го оставил како дете и затоа низ целата таа фрка во која се најде без разлика на тешкотиите го влечеше син му со него, за на крај син му да рече, ти си добар татко
Оценка: 2/10
Опопо колку квази филозофски и површно си ги рецензирала и овај и whatever works.
Конкретно, се сложвам со Trelkovsky, овај е мислам еден од ретките драми кои имаат одлична мотивирачка приказна + прекрАсна глума. И од сите побитни поенти, ти од негде изваде дека Вил бил искомплексиран. :icon_lol: и 2ка му даде :/

Не знам, изгледа премногу сакаш да бараш влакно во јајце.
Морав да ти реплицирам, пошо нели и ова е мое мислење.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
СИте само ме вреѓате и напаѓате а никој не ми објасни зашто мисли дека сум го оценила погрешно, искомплексирани тролови

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
СИте само ме вреѓате и напаѓате а никој не ми објасни зашто мисли дека сум го оценила погрешно, искомплексирани тролови
Конкретно, се сложвам со Trelkovsky, овај е мислам еден од ретките драми кои имаат одлична мотивирачка приказна + прекрАсна глума. И од сите побитни поенти, ти од негде изваде дека Вил бил искомплексиран. :icon_lol: и 2ка му даде :/
Читај.

A

Auditore

Гостин
Може некој да ми даде превод за Fast Five, барав секаде по нет, но сите преводи некако каснат.
Користам БСПЛејер.
Името од торентот од филмот: Fast.Five.2011.TS.XviD-NOVA

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Може некој да ми даде превод за Fast Five, барав секаде по нет, но сите преводи некако каснат.
Користам БСПЛејер.
:tapp:

имаш опција да го подесуваш преводот во бс плејер

и погрешна тема

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
:tapp:

имаш опција да го подесуваш преводот во бс плејер

и погрешна тема
Епа дур трошеше време да му кажиш дека е во погрешна тема, можеше барем да му помогниш, а? :)

Користам БСПЛејер.
Чим користиш Бс плејер, ако преводот касни тогаш ctrl и десната стрелка, зависи колку секунди касни, толку пати направи го тоа и ќе си дојде преводот во нормала.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
А случајно некој да не го има гледано филмов и кај може да се побара тешко ама ај....

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
http://www.imdb.com/title/tt0042546/ Да не знае некој дали е ова првата верзија на Дони Дарко? Да знам, за ако е да го симнам прво овој .
Не сум го гледал Donnie Darko, ама мислам дека овие два филма немаат воопшто врска еден со друг (освен што веројатно идејата за зајакот е преземена од Harvey). Во Harvey се' e фино, фини се луѓето, фин е зајакот.. Нема насилство, психопати итн.. Ако ме прашуваш мене, пушти си го Darko, а некогаш ако имаш вишок време можеш да го ѕирнеш и Harvey, но и не мораш. :wink:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Коа ќе го бараш барај Director's cut од Дони Дарко.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269

Kajgana Shop

На врв Bottom