Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Добар е The Fourth Kind, ми препорачуваат да го гледам, па да прашам дали вреди да се симнува?
Гледам дека е базиран на вистински случки.
Абе ок е филмот и да базиран е на вистинска случка али откако ќе го глеаш нема да ти се верува толку многу, пошо има некои настани што изгледаат реални а некои не

A

Auditore

Гостин
Го изгледав, навистина добар филм, вредеше секој мегабајт, само ни на момент не ме исплаши а сите ми велеа за тоа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Абе ок е филмот и да базиран е на вистинска случка али откако ќе го глеаш нема да ти се верува толку многу, пошо има некои настани што изгледаат реални а некои не
Абе каква вистинска случка. Цел филм е измислен.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Може ова го читал....:)
Без разлика што и да прочитал човек за филмов, има толку многу дупки што нема шанси да те замислат дали е вистина или не. Тотално утнат филм според мене.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Без разлика што и да прочитал човек за филмов, има толку многу дупки што нема шанси да те замислат дали е вистина или не. Тотално утнат филм според мене.

И мене воопшто не ми се допадна ми беше беден фолмот, а и не сум љубител на сајфај хорори

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
А зарем не знаете дека сите хорори под дифолт се правени од вистинска приказна? :)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Дали некој го има гледано Мајки од Милчо Манчевски да ми каже нешто повеќе?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дали некој го има гледано Мајки од Милчо Манчевски да ми каже нешто повеќе?
Има цела тема за Мајки на Милчо Манчевски. Ама нејсе тоа, што бараше постов во Последен гледан филм со кратка рецензија ќе остане вечна енигма.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добар е The Fourth Kind, ми препорачуваат да го гледам, па да прашам дали вреди да се симнува?
Гледам дека е базиран на вистински случки.
Супер е филмот и киднапирањата се буквално како да доаѓаат вонземјаните од друга димензија и така се представени. Гледај го и ќе видеш на што мислам ако и веќе го немаш гледано.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Има цела тема за Мајки на Милчо Манчевски. Ама нејсе тоа, што бараше постов во Последен гледан филм со кратка рецензија ќе остане вечна енигма.
Сакам да ми биде последен гледан филм за оваа недела. Ако имас случајно линк за торент прати ми ПП :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Браво, заради вакви постови, вреди да е човек на форумов. Ми се свиѓа критичкиот став и се согласувам, а што мислиш за идејата така да се преобрати човек? Може не си го пишала за да нема спојлери, ама факт е дека толкав пост за филм би прочитал само некој што го гледал филмот, така да, сакаме спојлери.
Идејата е сосем на место. Отвора дилема околу која може да се дебатира. Мене ме изиритира реализацијата на таа идеја преку филмот, зашто кога ќе го ставиш сето ова на хартија, (млад човек сака да се преобрати од криминалец во примерен граѓанин) идејата е совршена. Јас сметам дека Кјубрик му направил голема противуслуга на филмот со тоа што постојано инсинуира секс и насилство без поента. Како да нема ништо измеѓу во филмот. Се прашувам како поновата генерација на режисери би го обработила филмов. Имаше еден коментар на ЈуТјуб дека ова е филм на кој никогаш не би смеело да се направи римејк. Јас и сум во принцип против римејкот како поим, меѓутоа во случајов филмот е до толку искултивизиран што нема ни простор за такво нешто. Сакам да кажам можеби туѓата режисерска перцепција освен онаа на Кјубрик би можела подобро да ја претстави идејата на платното.

Филмов нема класични спојлери, зашто е дискутабилен сам по себе. Се трудев да не откривам сцени, чисто заради филмот сам по себе, мислам дека нема спојлер со кој што тој може да се расипе, не е така скроен...:)

B

Beck's

Гостин
aj ako saka nekoj,da mi predlozi nekoja dobra webstranica za poglednuvanje online filmovi....fala odnapred

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
[/COLOR]Иначе има уште еден филм кој содржи вакви сцени, тој хоророт што го [post=4005496]испофалив, Penny Dreadful (2006)[/post].
Ако ви се допаднал некој од овие, ќе ви се допадне и овај.
Добар филм.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Whatever works
Вуди ален е режисер, одма може и да се претпостави пробал нешо да филозофира али имаше многу нелогичности во неговививе филозофии
на пример на почетокот ако карл маркс и теориите за демократија и доброчинство на човештвото се глупи и неразумни, земајќи го предвид фактот дека човечката природа е покварена, зашто воопште татко му се замарал да се самоубие, нели е нелогично да се замара со несреќните околности што го снаоѓаат светот, земајќи предвид дека тој во суштина е "покварен човек" како што Вуди би рекол
Сите ликови во филмов добиваат некакво ослободување од самите себеси, било да е од сексуална природа или било што, еден вид пронаоѓање на себеси,што е еден вид на "тинејџ ефект" така би го нарекла пошто, само они се диват на овакви работи.
НЕли тука спаѓа откритието на таткото дека е геј, амајката дека е промискуитетна уметница
И уште една нелогичност во самиот лик
Ако Борис е навистина таков песимист и постојано пробува да се самоубие, зашто при крајот на филмот се прашува зашто луѓето слават нова година кога тоа изгледа како да се поблиску до гроб за 1 година, нелогичноста се состои во тоа што тој треба баш тоа и да го слави, ближењето на крајот, нели и онака сака да се самоубие и животот го сфаќа како безвредно нешто
Да не го тупам се на се 5/10
Филмов дефинитивно заслужува повисока оценка, не навлегувам во твоите забелешки зашто одамна го имам гледано, но сепак во целина ми се допадна, некои 7 out of 10.

Kajgana Shop

На врв Bottom