Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Aбе ај.. морале Ray Liotta.. го хејтам.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.912
Поени од реакции
11.267

Излезе трејлерот за новиот филм на 50 Cent. Мене ми се свиѓа приказнава, се работи за рагбист кој ќе заболи од рак. Фифти има изгубено доста добар дел од килажата за филмов. Злобниците велат, дека Кристијан Бејл не би бил баш среќен кога би го видел резултатот..:)
Прочитав 25 килограми дека изгубил али Бејл сеуште го држи рекордот со 28.5 :P

Иначе мрзам филмови во кои глумат рапери но овој ми делува и мене интересен и содржаен, не како 90 проценти од нафураните филмови со рапери башка и 50 се потрудил доста околу улогава.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Холивудски филмски глупости:
- Чесните и добри полицајци секогаш ги убиваат 3 дена пред пензија.
- Детективот секогаш го решава случајот откако ќе го суспендираат.
- Маж може да издржи најголема болка додека е во акција, ама обавезно се лигави кога некоја жена ќе земе да му ја исчисти раната.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
- Маж може да издржи најголема болка додека е во акција, ама обавезно се лигави кога некоја жена ќе земе да му ја исчисти раната.
Да надополнам:

-Кога ќе почне музика сите играат синхронизирано.
-Учиш да леташ со авион за една минута иако абер немаш од пилотирање.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Enter the Void

(во филмов има премногу дрога и секс дури повеќе од еден обичен порниќ,па за тие со слабо срце ради некои гадни сцени не се препорачува да го гледаат)

Имав големо очекување од филмов кога го прочитав во иста реченица со реквием и треинспотинг,али испадна сосема нешто 3то и ме остави со поделено мислење.
Од каде да почнам, ајде сторијата -мал дилер (и корисник) на дрога е несреќно убиен во клубот Воид. Пред да биде убиен чита една книга која му ја подарил другарот во врска со животот после смртта,за реинкарнацијата и други слични работи...

можни спојлери :

И така ми се допадна се тоа како беше прикажано,на почетокот камера во прво лице која одлично го долови трипот и излегувањето на душата од телото,па гта 2 камера -

која ја симболизираше слободата на душата надвор од телото,и камера во 3то лице преку која беше прикажан животот на Оскар се до смртта.
Е тука да завршеше филмот ќе му дадев 10ка . Но не заврши ,туку продолжи уште 1 и пол сат со гта 2 камера која искрено ме истошти.
За визуелните ефекти имам пофални зборови но нивната преголема зачестеност во еден момент ми стана одбивна.
Сумирано - Премногу долго трае.
влегува во топ 3 филмови кои ме згрозиле до одреден висок степен
(предпоследната сцена беше врв ,како машкиот полов орган влегува во вагината од вагинална перспектива )

6.5/10 (само ради предобриот воведен сат и пол)

копиљов ги покрал ...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.372
Поени од реакции
30.790
Да надополнам:

-Кога ќе почне музика сите играат синхронизирано.
-Учиш да леташ со авион за една минута иако абер немаш од пилотирање.
Кратко сценарио на тинејџерски филм:
Главната личност машко или женско е најзабеганото дете во школо, нема пријатели, никако не се вклопуе, а се вљубуе во најзгодниот тип/женцка во цело школо. Еден ден некој/а нејзин/а пријател/ка и помага да си го смени имиџот, и особата во која е заљубена ја приметуе, арно ама за несреќа симпатијава има дечко/женска(најпопуларниот/та во цело школо) , која го приметува тоа и се обидува да и/му го уништи животот. Тогаш, досега најзабеганото дете на школо ги придобива сите негови соученици за да докаже дека неговиот/нејзиниот непријател цело време ги потценувал. И тогаш симпатијата конечно ја раскинува врската со дечкото/женската и останува со најзабеганото дете коешто сега веќе е најголемиот херој во школото.

Алтернативен крај:
После тоа од кога ќе ги придобие сите, славата ќе и/му удри во глава и симпатијава некако ќе се откаже од неа, ама после неколку тажни песни и кадри како плачат нашите главни херои, конечно сваќаат дека се еден за друг, и си се извинуваат и си живеат среќно засекогаш.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Кратко сценарио на тинејџерски филм:
Главната личност машко или женско е најзабеганото дете во школо, нема пријатели, никако не се вклопуе, а се вљубуе во најзгодниот тип/женцка во цело школо. Еден ден некој/а нејзин/а пријател/ка и помага да си го смени имиџот, и особата во која е заљубена ја приметуе, арно ама за несреќа симпатијава има дечко/женска(најпопуларниот/та во цело школо) , која го приметува тоа и се обидува да и/му го уништи животот. Тогаш, досега најзабеганото дете на школо ги придобива сите негови соученици за да докаже дека неговиот/нејзиниот непријател цело време ги потценувал. И тогаш симпатијата конечно ја раскинува врската со дечкото/женската и останува со најзабеганото дете коешто сега веќе е најголемиот херој во школото.

Алтернативен крај:
После тоа од кога ќе ги придобие сите, славата ќе и/му удри во глава и симпатијава некако ќе се откаже од неа, ама после неколку тажни песни и кадри како плачат нашите главни херои, конечно сваќаат дека се еден за друг, и си се извинуваат и си живеат среќно засекогаш.
Не си живеат тие среќно засекогаш. Тука само филмот завршува. Инаку тие кога ќе одат во колеџ ќе испораскинат, ич да не се секирате.

--- надополнето ---

Oд многу страни може да се гледа она.. оти нели по дефулт навиваме за главниот лик. Не уби никој, ама сепак онака антипатична, да те напнува. Под негативец не се подразбира само терористи. Па во драма, сигурно негативците нема да се Весли Снајпс тајп, нели?

Кажи нешто за Терон, а а а? :icon_lol:
Го немам гледано Monster ама Терон ми е една од најубави жени у свет така да и неа ја бранам :)
Иначе, ај да се избацам со една занимливост. Во серијата Arrested development, во третата сезона Шарлиз Терон глуми богата
ретардирана
девојка која направила безброј пластични операции за да биде убава. Кога ја покажуваат каква била пред операциите, покажуваат нејзина слика од филмот Monster.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Го немам гледано Monster ама Терон ми е една од најубави жени у свет така да и неа ја бранам :)
Иначе, ај да се избацам со една занимливост. Во серијата Arrested development, во третата сезона Шарлиз Терон глуми богата
ретардирана
девојка која направила безброј пластични операции за да биде убава. Кога ја покажуваат каква била пред операциите, покажуваат нејзина слика од филмот Monster.
Дека сум шовинистичко копиље, не почитувам многу женска глума. Онака ги гледам, како додаток за послаток филм. :))))) Ама Шарлиз се почитува, неверојатна трансформација има направено. Глума што може да се компарира со големите машки oдглумени улоги. Единствена глумица која ја почитувам ради глумата, еве сега и Портман а до некадe и Rachel Weisz. Другите онака навивачки, дека ми се слатки и донекаде харизматични, како што се Sandra Bullock, Меllisa George си ја сакам, а и првата моја филмска љубов, како што женските паѓаат на Едвард Кулен јас така паднав на Mischa Barton.

А Monster e супер филм, да го погледнеш. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
После сите филмови кои ги изгледав деновиве и беа тотална утка,по препорака решив да го гледам и овој.
Ако се разочарав и од него дефиитивно никогаш немаше да гледам филм.:)
Што да кажам за филмов?На почетокот малку ми беше здодевно со делот во пустината ама набргу почнаа интересните делови.
Признавам дека се згрозив малку од неколку делови,не го очекував тоа.Но како и да е не се каам што го глeдав.Неколку пати ме насмеа.
Тоа што сакав да го кажам го кажа веке mettalhammer а исто и јас како него очекувам втор дел.
Само се разочарав што немаше превод,морав да и преведувам на мајка ми.:)

Оценка 8/10

И да...

Краток спојлер...не го читајте оние кои не го гледале

Требаше да ги убие и полицајците кога веке ги уби и останатите

Ах тоа лошо тркало...:pos:
Ај буди љубазна, и пиши кој филм уствари си го гледала. Пошто насловот уопште не е споменат.

Liquidmk

CarpeDiem
Член од
20 февруари 2009
Мислења
8
Поени од реакции
3

Филмот сеуште не е излезен, но трилерот ми гарантира дека ќе се работи за нешто добро.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Џабе, без Патисон нема профит. :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ќе пишам тука а не во рецензии. RocknRolla не модераторката наша :pos: го гледав вчера. Би кажал само ФИЛМИШТЕ.:salut:
Да каже нешто и модераторката за филмов..:)
Мене филмчево ептен ми се свиѓа, ама гледам дека на доста луѓе фанови на Гај Ричи (на форумов) не им се допаднал. Можеби зашто е за некоја нијанса послаб од Снеч на пример, нешто што јас не го ни забележав гледајќи го филмот.

Kajgana Shop

На врв Bottom