Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
29 јануари 2011
Мислења
16
Поени од реакции
0
ФИЛМОВИ со НАТПРИРОДНИ МОЌИ

ЗДраво ..сакам да прашам дали освен следниве набројани филмови постајат и некои други филмови каде се демонстрира некоја супернатприродна моќ..
-Spider man
-BEtmen
_Hulc
-HEroes (ова е сериал)
-Ghost Riders
-X-men
-Carrie White (prom night)
-FAntastic four
-Rice to Witch Mountain
-Phenomenon 1996
-The last Airbender
-LEgions
-Resident Evil
-Push
-Supermen
-The Sorcerer’s Apprentice
-Jumper
значи не во вид на филмовите како HArry POtter каде се употребува магија... туку филмови во кои глумците си имаат моќ

Член од
14 август 2006
Мислења
45.353
Поени од реакции
84.575
ЗДраво ..сакам да прашам дали освен следниве набројани филмови постајат и некои други филмови каде се демонстрира некоја супернатприродна моќ....
Не. нема други такви филмови, само тие се.:toe:

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Оh, come on... Вакви два наслови да ставиш во тема најлоши и најглупави филмови? Грев е.
И јас кај ти реплицирам пак...
Работа на вкусови е , а за вкусови не се расправа. Не ми се допаднаа,ме напнаа,ме депресираа,едноставно не сакам такви филмови.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
ЗДраво ..сакам да прашам дали освен следниве набројани филмови постајат и некои други филмови каде се демонстрира некоја супернатприродна моќ..
-Spider man
-BEtmen
_Hulc
-HEroes (ова е сериал)
-Ghost Riders
-X-men
-Carrie White (prom night)
-FAntastic four
-Rice to Witch Mountain
-Phenomenon 1996
-The last Airbender
-LEgions
-Resident Evil
-Push
-Supermen
-The Sorcerer’s Apprentice
-Jumper
значи не во вид на филмовите како HArry POtter каде се употребува магија... туку филмови во кои глумците си имаат моќ
Ooo, има уште еден мал тон вакви. Убаво расчешлај интернетот. Дур бараш, еве from the top of my head, стај го на даунлоад Hancook.
PS. Мила Јовович шо супернатприродна моќ имаше?

Работа на вкусови е , а за вкусови не се расправа. Не ми се допаднаа,ме напнаа,ме депресираа,едноставно не сакам такви филмови.
Не играј на вкус карта. Некои филмови се за да те насмеат, некои да те исплашат, замислат, натажат, напнат. Штом постигне емоција филмот е на место. Да се соживееш со некој карактер и остало. Плус филмот не се оценува само дека те депресирал, тука доаѓа освен приказната, глума, фотографија, музика.. етц. А филмовите со двојка шо си ги оценила.. е, смешно.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Не играј на вкус карта. Некои филмови се за да те насмеат, некои да те исплашат, замислат, натажат, напнат. Штом постигне емоција филмот е на место. Да се соживееш со некој карактер и остало. Плус филмот не се оценува само дека те депресирал, тука доаѓа освен приказната, глума, фотографија, музика.. етц. А филмовите со двојка шо си ги оценила.. е, смешно.
Вкус карта?? И за филмовите исто како и за музиката ,постои вкус,тоа и е причината зошто на некои им се допаѓаат хорори, на некои трилери, на некои комедии... Како и да е темава е за тоа секој субјективно и индивидуално да си го каже сопственото мислење и не значи дека ако мене не ми се допаѓа некој филм што сите го обожаваат,дека филмот не е добар.Затоа и убаво си напишав СПОРЕД МЕНЕ НЕ МИ СЕ ДОПАДНАА и воопшто не ми е гајле дали имале висока оцена ,дали добивале награди и слично, ако јас не се чувствувам импресионирано од филмот на крајот ,нема никогаш повеќе да го гледам .

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
Вкус карта?? И за филмовите исто како и за музиката ,постои вкус,тоа и е причината зошто на некои им се допаѓаат хорори, на некои трилери, на некои комедии... Како и да е темава е за тоа секој субјективно и индивидуално да си го каже сопственото мислење и не значи дека ако мене не ми се допаѓа некој филм што сите го обожаваат,дека филмот не е добар.Затоа и убаво си напишав СПОРЕД МЕНЕ НЕ МИ СЕ ДОПАДНАА и воопшто не ми е гајле дали имале висока оцена ,дали добивале награди и слично, ако јас не се чувствувам импресионирано од филмот на крајот ,нема никогаш повеќе да го гледам .
Де бе, ти се молам гледај го! :se_ molam

Хаха, девојко не се дери, капс лок у друга прилика. Да ти симплифицирам во неколку збора, за да можеш да збориш за вкус, треба да имаш вкус. Осет за квалитет. Кој ти го немаш. Значи не збориме за ми се допадна/не ми се допадна веќе. За да си дозволиш да оценуваш во предви се зимаат и други фактори не дека те депресирал. :( Точно, на некои тематиката им е одбивна, не им се допаднал одреден дел бла бла.. и пишува дека НЕ МУ СЕ ДОПАДНАЛ не дека цел филм во глобала е лош. Свесна си ти како изгледа филм од 2ка? И кој кур награди и интернет оцени мешаш, никој не ти ги спомна, сама ги форсираш.

Ај симни си хепиенд срања со тинејџери-музичари wannabe актери со клише приказна и плачи си.

--- надополнето ---

Шо е бре финтава со гумава? :)
Или го сакаш/ти се допаднал или се смееш ко будала и гасиш на 15мин.
Нема средина со филмов. :)

Н

'Никола'

Гостин
Или го сакаш/ти се допаднал или се смееш ко будала и гасиш на 15мин.
Нема средина со филмов. :)
На трејлерот се изгазив од смеење, затоа прашав. Си реков некоја заебанција да не е, ама еве гледам и на темана за филмови без спојлери е ставен, значи не е.:)

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
ха ха ха
Како прво-тоа не беше дерење, потенцирање беше . Како второ,не ме познаваш за да можеш да ме стигматизираш во врска со мојот вкус . Како трето, не може сите да имаме исто мислење,сфати го тоа веќе .
Никаде не кажав дека цел филм не е добар, кажав убаво МЕНЕ НЕ МИ СЕ ДОПАДНА ОК? 2 -та што ја дадов ,по втор пат- субјективно мое мислење е. Ова што ти се обидуваш цело време да го кажеш е дека ако тебе некој филм ти се допаднал и на целокупниот аудиториум -мора да е добро и за мене. Е не мора ,затоа што 1000 луѓе се 1000 карактери и има едно правило кое вели-секогаш има исклучоци.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.181
ха ха ха
Како прво-тоа не беше дерење, потенцирање беше . Како второ,не ме познаваш за да можеш да ме стигматизираш во врска со мојот вкус . Како трето, не може сите да имаме исто мислење,сфати го тоа веќе .
Никаде не кажав дека цел филм не е добар, кажав убаво МЕНЕ НЕ МИ СЕ ДОПАДНА ОК? 2 -та што ја дадов ,по втор пат- субјективно мое мислење е. Ова што ти се обидуваш цело време да го кажеш е дека ако тебе некој филм ти се допаднал и на целокупниот аудиториум -мора да е добро и за мене. Е не мора ,затоа што 1000 луѓе се 1000 карактери и има едно правило кое вели-секогаш има исклучоци.
Doll, скоро исто збориме ама 2та ја ебава работата.
Ок не ти се допаднал, на многу не им се допаднал, ама минимум оцената била 6. Ya feel me now?

OKEJ, да не вртиме пак во круг, субјективна е бла квак квак бла, и voila, по неа дознавме дека немаш вкус и осет за квалитет. Значи никој ама баш НИКОЈ не ти вели на сите им се допаднал мора на тебе, ама баш никој го нема оценето под просек филмот. 4@0

--- надополнето ---

На трејлерот се изгазив од смеење, затоа прашав. Си реков некоја заебанција да не е, ама еве гледам и на темана за филмови без спојлери е ставен, значи не е.:)
Mногу спојлери во трејлерот. Јас го немав гледано. Целата акција прикажана.. :pos:

Сега само ти останува приказната и двосмисленоста. Ако планираш да го гледаш, не очекувај ни мааалку класичен филм. Замисли филм сниман без скрипта. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.630
Поени од реакции
59.547
Падна муабет за Back to the Future во оскари темата и едноставно морав одново да ги изгледам! :)

Друг последен, John Carpenter's Christine.

Koга ќе ми текне како помал колку се плашев од филмовите на човеков.. И еве, пред некој период Psyside ме потсети, препорачувајќи ми го Тhe Prince of Darkness (кој by the way, го обожавав), морав едноставно да ги изгледам и другите феноменални (некои за првпат) некои по незнам кој како што се Halloween, The Thing, The Fog, Village of the Damned, They Live etc да не ги бројам, па.. помина многу одтогаш и си реков мора да се потсетам на времињата. Разгледав што немам гледано и во очи ми падна Christine.

Приказната е адаптација на новелата на Stephen King. Незнам како ќе го рецензирам прибидејќи секако ќе звучи смешно. Приказната е за злобна кола што убива. Има supernatural powers сама да се поправа и плус го менува својот газда. There, laugh out loud. Кој би гледал вакво нешто, а? Но за поклонување е како е тоа екранизирано. Толку озбилно, вистинито, тензично.. секоја чест. Започнува филмот уште кога колата е направена, па после се префрлува 20тина години подоцна каде е запустена, паркирана во стара запустена куќичка. Таму ја наоѓа тинејџерот Арни кој инстантно се заљубува во неа и ја купува. Решава да ја поправа во јавна гаража каде се изолира од пријателите и семејството и станува обседнат со колата. Но незнаејќи дека и колата станува опседната со него, дури и на многу начини љубоморна на секој кој е во контакт со тинејџерот. As the story goes by, Aрни станува арогантен кон секого и блиските негови за загрижуваат. Ќе прекинам овде, дека премногу открив ама who cares, ионака никој нема да чита после првите редови и зошто да трошам тастатурава.

Мене ми се допадна. 7/10. И секако тука се заразните рок'н'рол траки во позадина односно кога радиото во колата само се вклучува. Но не бев изненаден, знаејќи дека освен како режисер, Карпентер е одговорен за одличната музика и во повеќе негови филмови. Се чекаат неговите нови дела.

Eeeee на кој филм ме потсети!!! :vozbud:
Ова е за „Стари, добри и заборавени“. Ги сакам евтините филмови од 80-тите, Стивен Кинг и Џон Карпентер... закон!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Излезе трејлерот за новиот филм на 50 Cent. Мене ми се свиѓа приказнава, се работи за рагбист кој ќе заболи од рак. Фифти има изгубено доста добар дел од килажата за филмов. Злобниците велат, дека Кристијан Бејл не би бил баш среќен кога би го видел резултатот..:)

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781

Излезе трејлерот за новиот филм на 50 Cent. Мене ми се свиѓа приказнава, се работи за рагбист кој ќе заболи од рак. Фифти има изгубено доста добар дел од килажата за филмов. Злобниците велат, дека Кристијан Бејл не би бил баш среќен кога би го видел резултатот..:)

Хахахаха би му подзавидел и за фризот дефинитивно :) :) :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918

koga izleguva filmov ?? :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom