Прочитав 25 килограми дека изгубил али Бејл сеуште го држи рекордот со 28.5
Излезе трејлерот за новиот филм на 50 Cent. Мене ми се свиѓа приказнава, се работи за рагбист кој ќе заболи од рак. Фифти има изгубено доста добар дел од килажата за филмов. Злобниците велат, дека Кристијан Бејл не би бил баш среќен кога би го видел резултатот..
Да надополнам:Холивудски филмски глупости:
- Чесните и добри полицајци секогаш ги убиваат 3 дена пред пензија.
- Детективот секогаш го решава случајот откако ќе го суспендираат.
- Маж може да издржи најголема болка додека е во акција, ама обавезно се лигави кога некоја жена ќе земе да му ја исчисти раната.
Enter the Void
(во филмов има премногу дрога и секс дури повеќе од еден обичен порниќ,па за тие со слабо срце ради некои гадни сцени не се препорачува да го гледаат)
Имав големо очекување од филмов кога го прочитав во иста реченица со реквием и треинспотинг,али испадна сосема нешто 3то и ме остави со поделено мислење.
Од каде да почнам, ајде сторијата -мал дилер (и корисник) на дрога е несреќно убиен во клубот Воид. Пред да биде убиен чита една книга која му ја подарил другарот во врска со животот после смртта,за реинкарнацијата и други слични работи...
можни спојлери :
И така ми се допадна се тоа како беше прикажано,на почетокот камера во прво лице која одлично го долови трипот и излегувањето на душата од телото,па гта 2 камера -
која ја симболизираше слободата на душата надвор од телото,и камера во 3то лице преку која беше прикажан животот на Оскар се до смртта.
Е тука да завршеше филмот ќе му дадев 10ка . Но не заврши ,туку продолжи уште 1 и пол сат со гта 2 камера која искрено ме истошти.
За визуелните ефекти имам пофални зборови но нивната преголема зачестеност во еден момент ми стана одбивна.
Сумирано - Премногу долго трае.
влегува во топ 3 филмови кои ме згрозиле до одреден висок степен(предпоследната сцена беше врв ,како машкиот полов орган влегува во вагината од вагинална перспектива )
6.5/10 (само ради предобриот воведен сат и пол)
Холивудски филмски глупости:
- Чесните и добри полицајци секогаш ги убиваат 3 дена пред пензија.
- Детективот секогаш го решава случајот откако ќе го суспендираат.
- Маж може да издржи најголема болка додека е во акција, ама обавезно се лигави кога некоја жена ќе земе да му ја исчисти раната.
Кратко сценарио на тинејџерски филм:Да надополнам:
-Кога ќе почне музика сите играат синхронизирано.
-Учиш да леташ со авион за една минута иако абер немаш од пилотирање.
Не си живеат тие среќно засекогаш. Тука само филмот завршува. Инаку тие кога ќе одат во колеџ ќе испораскинат, ич да не се секирате.Кратко сценарио на тинејџерски филм:
Главната личност машко или женско е најзабеганото дете во школо, нема пријатели, никако не се вклопуе, а се вљубуе во најзгодниот тип/женцка во цело школо. Еден ден некој/а нејзин/а пријател/ка и помага да си го смени имиџот, и особата во која е заљубена ја приметуе, арно ама за несреќа симпатијава има дечко/женска(најпопуларниот/та во цело школо) , која го приметува тоа и се обидува да и/му го уништи животот. Тогаш, досега најзабеганото дете на школо ги придобива сите негови соученици за да докаже дека неговиот/нејзиниот непријател цело време ги потценувал. И тогаш симпатијата конечно ја раскинува врската со дечкото/женската и останува со најзабеганото дете коешто сега веќе е најголемиот херој во школото.
Алтернативен крај:
После тоа од кога ќе ги придобие сите, славата ќе и/му удри во глава и симпатијава некако ќе се откаже од неа, ама после неколку тажни песни и кадри како плачат нашите главни херои, конечно сваќаат дека се еден за друг, и си се извинуваат и си живеат среќно засекогаш.
Го немам гледано Monster ама Терон ми е една од најубави жени у свет така да и неа ја бранамOд многу страни може да се гледа она.. оти нели по дефулт навиваме за главниот лик. Не уби никој, ама сепак онака антипатична, да те напнува. Под негативец не се подразбира само терористи. Па во драма, сигурно негативците нема да се Весли Снајпс тајп, нели?
Кажи нешто за Терон, а а а?
Дека сум шовинистичко копиље, не почитувам многу женска глума. Онака ги гледам, како додаток за послаток филм. )))) Ама Шарлиз се почитува, неверојатна трансформација има направено. Глума што може да се компарира со големите машки oдглумени улоги. Единствена глумица која ја почитувам ради глумата, еве сега и Портман а до некадe и Rachel Weisz. Другите онака навивачки, дека ми се слатки и донекаде харизматични, како што се Sandra Bullock, Меllisa George си ја сакам, а и првата моја филмска љубов, како што женските паѓаат на Едвард Кулен јас така паднав на Mischa Barton.Го немам гледано Monster ама Терон ми е една од најубави жени у свет така да и неа ја бранам
Иначе, ај да се избацам со една занимливост. Во серијата Arrested development, во третата сезона Шарлиз Терон глуми богатадевојка која направила безброј пластични операции за да биде убава. Кога ја покажуваат каква била пред операциите, покажуваат нејзина слика од филмот Monster.ретардирана
Ај буди љубазна, и пиши кој филм уствари си го гледала. Пошто насловот уопште не е споменат.После сите филмови кои ги изгледав деновиве и беа тотална утка,по препорака решив да го гледам и овој.
Ако се разочарав и од него дефиитивно никогаш немаше да гледам филм.
Што да кажам за филмов?На почетокот малку ми беше здодевно со делот во пустината ама набргу почнаа интересните делови.
Признавам дека се згрозив малку од неколку делови,не го очекував тоа.Но како и да е не се каам што го глeдав.Неколку пати ме насмеа.
Тоа што сакав да го кажам го кажа веке mettalhammer а исто и јас како него очекувам втор дел.
Само се разочарав што немаше превод,морав да и преведувам на мајка ми.
Оценка 8/10
И да...
Краток спојлер...не го читајте оние кои не го гледале
Требаше да ги убие и полицајците кога веке ги уби и останатите
Ах тоа лошо тркало...
Доцна забележавАј буди љубазна, и пиши кој филм уствари си го гледала. Пошто насловот уопште не е споменат.
уште еден филм со вампири?
Филмот сеуште не е излезен, но трилерот ми гарантира дека ќе се работи за нешто добро.
Да каже нешто и модераторката за филмов..Ќе пишам тука а не во рецензии. RocknRolla не модераторката наша го гледав вчера. Би кажал само ФИЛМИШТЕ.:salut: