Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.638
Поени од реакции
9.844
Ехеееее го изгледавме сите...
Јас се каам сега 8 што му дадов. 7 ќе му ставам.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Shot Caller ви се допадна? Гледам добра оценка има.
Само што го изгледав, приказната е веќе видена во жанров но филмот е добро структуиран, со добра глума и ликови.

Вреди да се изгледа. (y)

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Ехеееее го изгледавме сите...
Јас се каам сега 8 што му дадов. 7 ќе му ставам.
ја касно дознав за филмов, незнам и јас како, гледав листи по имдб и летербокс и гледам високи оцени од сите. Му ропнав 9ка, ме изненади позитивно, одлично филмче е

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.148
Поени од реакции
37.706

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Па не остави, не напушти, затоа доцниш. Ко ти викавме: дружи се повеќе со нас, ти... Дури и од клубот си отиде. Ете ти, памет за друг пат.
Јас го набркав :LOL:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Како? Има фобија од пајаци, па си го исплашила со аватарот, или го заебаваше за кружењето околу стол?
Со столот беше последно :LOL:
Инаку со него од 2012та си се хејтаме регуларно, ама не го карај па ти толку, остај и за мене нешто, ете се врати во клубот... :noze:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.279
Поени од реакции
43.046
Што е хајпон со оној филмот со кловнот што го форсираат не ми е јасно.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Со столот беше последно :LOL:
Инаку со него од 2012та си се хејтаме регуларно, ама не го карај па ти толку, остај и за мене нешто, ете се врати во клубот... :noze:
haha u 2012 bev kepec ushe.. inace zlate korvus ako ne bese cela vecnost ke me mrzese da prefrlam filmovi od imdb na leter ama postoela finta

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.148
Поени од реакции
37.706
Никој не пиша ништо за филмскиот фестивал во Венеција кој заврши пред некој ден. Златниот лав го зеде The Shape of Water на Гиљермо дел Торо, што е вистинска реткост ваков филм да победи на ваков фестивал, зашто станува збор за жанрот фантазија. Јас едвај го чекам филмот, со оглед на тоа што од поодамна се смета за еден од фаворитите за Оскар годинава. Премиерата во САД му е на 04 декември, се надевам пред тоа ќе го донесат на Cinedays.

Grand Jury Prize освои Foxtrot на Самуел Маоз, а сребрен лав - Custody на дебитантскиот Ксавиер Легранд.

Најдобар актер е Камел ел Баша за The Insult, а актерка - ветеранката Шарлот Рамплинг за Hannah. Наградата за најдобро сценарио ја зеде Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.[DOUBLEPOST=1505304645][/DOUBLEPOST]BTW, година потоа, по минатогодишниот венециски филмски фестивал, уште никаде го нема филипинскиот The Woman Who Left, што лани го освои Златниот лав, победувајќи ги Arival на Денис Вилнев и La La Land на Демиан Шазел, подоцна и двата номинирани за Оскар. Ако некој го забележи некаде, нека пише.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom