Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не ја сфаќам генијалноста на Алфред Хичкок, иако му ги имам изгледано најпознатите филмови.
Генијалноста на Хичкок е во тоа што неговите филмови те држат цело време со отворени очи, некои дури и не трепнувале додека гледале негов филм, како јас. За да направиш такви филмови во тоа време, со кои ќе си играш со умовите на гледачите треба да со гениј. Земи го за пример филмот Rope, целиот филм е напнат и се има чувство за секоја сцена дека баш тогаш е она вистинското, а сепак не е. Тоа е убавината во трилерите на Хичкок.
Се си е на место, и смешни сцени и се, буквално се.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Генијалноста на Хичкок е во тоа што неговите филмови те држат цело време со отворени очи, некои дури и не трепнувале додека гледале негов филм, како јас. За да направиш такви филмови во тоа време, со кои ќе си играш со умовите на гледачите треба да со гениј. Земи го за пример филмот Rope, целиот филм е напнат и се има чувство за секоја сцена дека баш тогаш е она вистинското, а сепак не е. Тоа е убавината во трилерите на Хичкок.
Се си е на место, и смешни сцени и се, буквално се.
Дали сериозно мислиш дека личност што ги исплука Хичкок и Казабланка во еден пост ќе ја разбере генијалноста на било кое од нив па дури и да напишеш елаборат на темата?

Ништо, само скролај и пиши пропало.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.148
Поени од реакции
16.083
Па и Рајан го исплука. :(
Мене пак не ми е убав, али сметам дека е еден од посолидните актери.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.108
Топ 5 филмови за 2016 според вас од жанр комедија, акција или хорор?
Овие жанрови ги гледам, а веќе неколку години слабо гледам филмови, па како изгубен сум :D
Ѕирни ги:
Toni Erdmann
Nice Guys
Deadpool
Hell or High Water
The Witch
Train to Busan
The Wailing
Hacksaw Ridge
Captain America: Civil War
10 Cloverfield Lane
Eye in the Sky
Eddie the Eagle
The Fundamentals of Caring
The Eyes of My Mother
Before I Wake

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.891
Поени од реакции
6.166
Ја би ги додал уште и овие иако можеби жанровски горе-доле и спаѓаат, а и не спаѓаат во овие три, ама вреди да се изгледаат:
Sully
Nocturnal Animals
Arrival
Jason Bourne
+ Hateful 8 ако го рачунаме од 2016 е must watch ако не ти е гледан.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Кое тешко срање е оној The Box. Ништо не ми се свиѓаше. Ништо! Еден куп неповрзани работи, глупост до глупост, едно со друго нема врска. Чуден, крипи ама безвеза ептен. Бљак.
А го читав некаде демек ако сакате добри мистерии мора да го изгледате. Врска нема. Да ми го вратат времето.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.108
Кое тешко срање е оној The Box. Ништо не ми се свиѓаше. Ништо! Еден куп неповрзани работи, глупост до глупост, едно со друго нема врска. Чуден, крипи ама безвеза ептен. Бљак.
А го читав некаде демек ако сакате добри мистерии мора да го изгледате. Врска нема. Да ми го вратат времето.
Тој беше режисерско деби на плавиот "лепотан" од Аустрејлија. Он ко актер е meh, не па и режисер ќе бил.

А

Атлантист

Гостин
Новиов Alien, Covenant не е ли сниман во 3Д???
Таман се наоштрив да го гледам во Синеплекс, кога нема 3Д. :(

Kajgana Shop

На врв Bottom