Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.260
- Поени од реакции
- 84.343
Шиндлерова црнечка листаЗбор два ако може за Amistad. Сигурно го имате гледано.
Шиндлерова црнечка листаЗбор два ако може за Amistad. Сигурно го имате гледано.
Генијалноста на Хичкок е во тоа што неговите филмови те држат цело време со отворени очи, некои дури и не трепнувале додека гледале негов филм, како јас. За да направиш такви филмови во тоа време, со кои ќе си играш со умовите на гледачите треба да со гениј. Земи го за пример филмот Rope, целиот филм е напнат и се има чувство за секоја сцена дека баш тогаш е она вистинското, а сепак не е. Тоа е убавината во трилерите на Хичкок.Не ја сфаќам генијалноста на Алфред Хичкок, иако му ги имам изгледано најпознатите филмови.
Дали сериозно мислиш дека личност што ги исплука Хичкок и Казабланка во еден пост ќе ја разбере генијалноста на било кое од нив па дури и да напишеш елаборат на темата?Генијалноста на Хичкок е во тоа што неговите филмови те држат цело време со отворени очи, некои дури и не трепнувале додека гледале негов филм, како јас. За да направиш такви филмови во тоа време, со кои ќе си играш со умовите на гледачите треба да со гениј. Земи го за пример филмот Rope, целиот филм е напнат и се има чувство за секоја сцена дека баш тогаш е она вистинското, а сепак не е. Тоа е убавината во трилерите на Хичкок.
Се си е на место, и смешни сцени и се, буквално се.
Ѕирни ги:Топ 5 филмови за 2016 според вас од жанр комедија, акција или хорор?
Овие жанрови ги гледам, а веќе неколку години слабо гледам филмови, па како изгубен сум
Апсолутно. Веќе на пола филм очигледно е што е финтата и е доста предвидлив али сепак си ја задржи атмосферата до крајот.Overhyped Get Out но добар.
Тој беше режисерско деби на плавиот "лепотан" од Аустрејлија. Он ко актер е meh, не па и режисер ќе бил.Кое тешко срање е оној The Box. Ништо не ми се свиѓаше. Ништо! Еден куп неповрзани работи, глупост до глупост, едно со друго нема врска. Чуден, крипи ама безвеза ептен. Бљак.
А го читав некаде демек ако сакате добри мистерии мора да го изгледате. Врска нема. Да ми го вратат времето.
А во Синеплекс јакото 3Д.Новиов Alien, Covenant не е ли сниман во 3Д???
Таман се наоштрив да го гледам во Синеплекс, кога нема 3Д.