- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 15.012
- Поени од реакции
- 37.347
Swiss Army Man е дефинитивно најоригиналното парче филм некогаш направено во Холивуд, според мене. А за тоа дека е тежок, дефинитивно е, но ако го издржиш првиот пола саат, не гледам зошто не би го издржал и цел. Најмногу што ми се допадна е што под превезот на целата таа несериозна приказна, која што наликува на (овде ќе ја цитирам жена ми на поминати 15 минути од филмот) „комедија режирана од некој кој дефинитивно бил на тешки дроги“, изграден е еден комплексен лик (Хенк) каков што ретко кога можеме да сретнеме во денешно време во Холивуд. Додека го гледав филмот, цело време мислев дека нема шанси да добие погоре од 5 од мене. Измеѓу 4 и 5 се мислев, до душа. Но неколку саати откако легна, сфатив дека е само едно малку чудничко, одвратно парче уметност, поинакво од сѐ што некогаш било снимено за на филмското платно. За оригиналноста заслужува чиста десетка. Затоа се одлучив сепак мојата оценка за филмот да биде една солидна 7/10 - т.е. нешто измеѓу 4 и 10.
Ретклиф - + , Дејно - + , музиката -
Многу чуден филм! Ако нешто може да одговара најсовршено на описот - „не е за сите“, ова дефинитивно е тоа!
Ретклиф - + , Дејно - + , музиката -
Многу чуден филм! Ако нешто може да одговара најсовршено на описот - „не е за сите“, ова дефинитивно е тоа!