Abe ne mi se stavaj.You and me both.
Duri i jas reshiv da napravam iskluchok, i da go gledam na kino
Se gleda deka ne mi e denot, searchav Kventine Kventine, mislev nekoj film e...Kventine Kventine, najdobriot film vo istorijata. 2:45 casa da ne trepnam, so milioni izmesani emocii, oskari, moskari, desetki, iljadarki, se mu davam!!!
Sho papuchar kje besheAbe ne mi se stavaj.
Me prasa vise zenskata.
Se gleda deka ne mi e denot, searchav Kventine Kventine, mislev nekoj film e...
Очигледно си под импресии уште , сигурен сум дека не е 5/5 по твои стандарди, Spotlight е супер филм ама според мене барем нема rewatch value како некои други годинава.I'm slipping. Vtor screener, posle Creed.
Spotlight.
Друго, филмот има but душа. Никакви технички аспекти не беа презастапени па да го прават истиот убав, убаво прикажано... камерата побогу се тресеше како од аматер, неубави кадри, ништо воочливо, акцентирано... филмот беше ептен raw онака, чиста приказна преточена за впивање во еден здив. Обично кога филмовите надминуваат 2 часа губам концентрација и можеби е ултра клише ама тука гледав и гледав и гледав. Fucking immersive. Не знаев дека е најсериозен кандидат, али би бил среќен ако зема. Неверојатно прекрасна драма. Марк Рафало за споредна обавезно! Одличен тим на актери. Одлична приказна. Одлично прикажано.
Јас никогаш не сум чувствувал вака гадно чувство, ваков гнев а да бидам задоволен и благодарен за тоа.
5/5 без трепнување.
Tocno. Ne bi go gledal pak. Vizuelno ne nudi nisto, a za cuvstvo nema sansi isto da iznudi.Очигледно си под импресии уште , сигурен сум дека не е 5/5 по твои стандарди, Spotlight е супер филм ама според мене барем нема rewatch value како некои други годинава.
За недела/две му спушташ 1-1ипол оцена минимун.
Me spuka paranoja deka ke mi go spojlnat. Pocnav mnogu stvari da doznavam.The curious case of @wot wotovski , најголемиот противник на скринери
Се чувствувам ко писател што не знае како да започне со првата реченица од нов роман. Сто пати ја избришав. Вака сега: јас shaky camera најмногу мразам во филм, доколку е без поента, т.е. ако ми смета додека гледам. Тука не ја ни забележав, што значи - може да пројде. Од технички аспект мислев на убавата музика на Хауард Шор, убавото сценарио, монтажа, звук... После - немаше годинава друг филм чиј актерски тим беше толку добар и комплетен како тука. Да, Руфало (со Сталоне за Creed) најмногу заслужува да земе награда за актер за споредна улога. Башка и го обожувам актерот, еден од најомилените ми е. Значи реков - буквално и да немам замерка за филмов. Ама не ме допре. Буквално. Значи ни се грижев за некого, ни навивав за нешто да се случи, ни заплакав, ни се насмеав, ни морници ме полазија, ни пеперутки во стомак ми се разбудија, нити пак главава ми експлодира... Ништо. Едноставно не беше доволно инспиративен за да побуди било каква емоција кај мене. Што знам, може само до периодот кога сум го гледал е. Може уште сум под импресии од ремек делото на Кишловски од утрово. Од мене само седмица (што на мојата скала не е воопшто лоша оценка). А филмовите во листата се подредени според оценката која сум им ја дал.I'm slipping. Vtor screener, posle Creed.
Spotlight.
Uf.
Aх Злате. Конечно го заменив Ио.
Понекогаш мислам дека воопшто не пишувате од лично искуство, како патерн рецензии да имате за добри/лоши филмови. Kaко може да имам тотално обратно мислење од се што си напишал - стварно е за проучување. Да почнам од тоа за кое заслужуваш да си нафрлиме по некоја навреда ако почнеме: како не ти пренесоа емоција? Нема да го бранам ставот. Дури донекаде е реторичко прашањето... Невозможно значи.
Друго, филмот има but душа. Никакви технички аспекти не беа презастапени па да го прават истиот убав, убаво прикажано... камерата побогу се тресеше како од аматер, неубави кадри, ништо воочливо, акцентирано... филмот беше ептен raw онака, чиста приказна преточена за впивање во еден здив. Обично кога филмовите надминуваат 2 часа губам концентрација и можеби е ултра клише ама тука гледав и гледав и гледав. Fucking immersive. Не знаев дека е најсериозен кандидат, али би бил среќен ако зема. Неверојатно прекрасна драма. Марк Рафало за споредна обавезно! Одличен тим на актери. Одлична приказна. Одлично прикажано.
Јас никогаш не сум чувствувал вака гадно чувство, ваков гнев а да бидам задоволен и благодарен за тоа.
5/5 без трепнување.
Само уште едно не ми е јасно, пред транзицијата да биде целосна и да почнам да те третирам Иовски...
КАКО, онака како побогу Martian второ место, овој тринаесетто?
Дури Ио го заебава Martian.
Ете, гледаш, до тебе е! [DOUBLEPOST=1452553985][/DOUBLEPOST]Se gleda deka ne mi e denot, searchav Kventine Kventine, mislev nekoj film e...
Аха, те фатив! Па тоа го зборувам бе вот-е. Кај прочита нешто друго?...a za cuvstvo nema sansi isto da iznudi.
Ama jas veke zboram za vtoro gledanje, ne bi iznudil isto takvo jako cuvstvo.Аха, те фатив! Па тоа го зборувам бе вот-е. Кај прочита нешто друго?
Ај гледај го Labyrinth of Lies, германскиот кандидат за Оскар годинава, има убава снимка излезено, не е скринер, па ќе правиме пак муабет. Слична приказна е, можеби полошо направен од Spotlight, но на мене имаше поинакво дејство на прво гледање.Ama jas veke zboram za vtoro gledanje, ne bi iznudil isto takvo jako cuvstvo.
ПредавникI'm slipping. Vtor screener, posle Creed.
а можеше само да прашаш дали оди worldwide you stupid piece of worthless shitThe Revenant
Budget $135 million
Box office $1.3 million
Ола мухико ќе го јаде режисеров
Му дозволиле голема финасиска подршка и оп да не се лажеме ако мислите да тргнете со ставот сега е премиерата Не филмов нема да заработи повеќе од 5 милиони незнам која е причината ако расправаме околку добар или не тогаш има многу многу лоши филмови кој заработиле доста добро ако одиме според ставовите на неколку неартикулисани суштества кој се решија да го испљукат а уште не се родиле тогаш значи е лош и поради тоа нема посетеност доколку одиме според имдб тогаш би требало да распали на благајните патем стар варс закопа све живо и диво...
Од друга страна па и најновиот на тарантино не стои добро но за разлика од овој
Budget $44 million
Box office $29.6 million
Дали американците се уморени од празниците( па снема пари?) или пак Двд сцр си го направи своето стварно не ми е јасно ама едно знам со СИГУРНОСТ а тоа е дека во 07 часот треба да станам што значи дека ми преостануват помалку од 2 часа а ја овде тупам глава кој филм колку заработил к5хGGHG!%^!$%^$%^!$%^$^$к323 ајде лека ноќ
Времетраење
The Revenant-156 minutes
The Hateful Eight-167 minutes
Ова е некаков фактор мислам дека Не.
.
,
!
?
:
^ ^
Лани беше одличен во Birdman, номиниран и за Оскар за споредна улога.Сега ми текна - шо се деси бе со Едвард Нортон? Како да исчезна од планетава човекот, никаде во последниве 2-3 години немам прочитано нешто за него, на форум ако одам на search последниот пост каде што се споменува сигурно ќе биде кога некој го репризирал fajkla.
ау како можев да заборавамЛани беше одличен во Birdman, номиниран и за Оскар за споредна улога.