Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
@Anon hejtaj me kolku sakas ama jas uzivam vo filmovite na malik. Cel den mozev da go gledam knight of cups. To the wonder mi bese omilen za 2013, ke go predlozuev u filmskiot klub. Ne znam so ocekuete... toj e stilot, tree of life.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Абе ти ако не си :backa:

Океј нема да го буткам со сила као врхунац ама то тхе вондер слабо трее оф лајф перфекција книгт оф купс намерно го чувам иако трејлерот го иам изгледано едно 200-300 пати да не отварам уста за бадлнадс,тхе ред лајн и тн .....

и песнава е лудило

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
@Anon hejtaj me kolku sakas ama jas uzivam vo filmovite na malik. Cel den mozev da go gledam knight of cups. To the wonder mi bese omilen za 2013, ke go predlozuev u filmskiot klub. Ne znam so ocekuete... toj e stilot, tree of life.
Не те хејтам.
Знам дека на тебе и на уште еден другар ќе ви се допадне.
Го неам глеано Tree of Life. А сега уште помалку има шанси да го гледам.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Steve Jobs излезе убава драма. Во последно време постојано ми се појавуваат во споредни улоги Џеф Даниелс и Мајкл Стулбарг кои се феноменални.

Што да кажам за Фасбендер човекот е маестрален актер.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Еве ви guys уште еден предизвик. Јас ќе си го терам само на letterboxd, па ако сака некој да ми се приклучи на патот околу светот, добредојден е:
http://letterboxd.com/zlatikevichius/list/around-the-world-in-80-days-2016-challenge/
Крсти го Around the world in 80 films или movies, чунки не се за 80 дена, туку за 365 дена, а 80 филма од различни земји. :D
Може и ја да ти се приклучам во ова, докај 40 земји може да стигнеме. :D
9. Just Like Heaven - 7 (го начекав на тв и по втор пат го гледам, не знам зошто ама ми се допаѓаат понекогаш вакви клише филмчиња, Марк Рафало ми е добар актер и уживам да го гледам во било кој филм)
Го имам гледано пред некои си 5, 6 години и сега гледам на ИМДБ и јас сум го крстил со една седмица. Добро филмче, иако како што рече си има клише моменти. :)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
Крсти го Around the world in 80 films или movies, чунки не се за 80 дена, туку за 365 дена, а 80 филма од различни земји. :D
Може и ја да ти се приклучам во ова, докај 40 земји може да стигнеме. :D
Се мислев и јас за тој наслов, ама глупаво ми звучеше, па затоа оставив во оригинал. :P

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Го глеав Broken.Flowers и интересната работа е што е многу тивок и повлечен како главниот лик така и самиот филм.Но една работа ме размрда знаеш кога нешто ќе те навлече на таква атмосфера нормално е на овој кадар да изрипаш.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
@Erich Zann , Birdman глуп, Revenant тапа.
Уште 21 Grams и Babel и да му ебам све преценето на режисеров.
Стварно не разбирам што се ложите толку, добро ја возел камерата. Браво.
Па уште револуционерен филм, уметност кур се тресе.

Нека ми објасни некој што има револуционерно у Брдменов и кај е уметноста у сево ова срање од филм. Освен Едварт Нортон, да не беше братот у 15та минута ќе му даев Х.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Не сум го гледал Birdman, немам ни намера ама другите филмови му се одлични.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Мене пак само 21 Grams ми се допаѓа од него.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
@Erich Zann , Birdman глуп, Revenant тапа.
Уште 21 Grams и Babel и да му ебам све преценето на режисеров.
Стварно не разбирам што се ложите толку, добро ја возел камерата. Браво.
Па уште револуционерен филм, уметност кур се тресе.

Нека ми објасни некој што има револуционерно у Брдменов и кај е уметноста у сево ова срање од филм. Освен Едварт Нортон, да не беше братот у 15та минута ќе му даев Х.
Кој ти рече Birdman да го гледаш море :D 21 Grams, Babel, Amores Perros, Biutiful. Ај прочитај назад кои филмови ти ги пишав. Претпоставував дека Birdman нема да ти се бендиса зато и не го пишав. :icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
Овој Birdman гледам по форумов има бајаги фанови, ама мене ми беше доволно трејлер да изгледам и да го тргнам од watchlist. Изгледа интересно од старт, има некоја приказна, пропаднат актер, ово-оно... Ама после кога ја видов птицата...wtf?!? Mразам ептен нереални филмови. :) А можеби кога би му дал шанса би ми се допаднал, кој знае. :D
Филмот пореален од тоа што е, не ни можеше да биде. Кој ти рече дека е нереален?[DOUBLEPOST=1452258884][/DOUBLEPOST]
Таа големата птица реална ли е? :D
Ти птицата си ја видел на изгледан трејлер. Не помисли ли дека можеби е во нечиј сон, продукт на нечија имагинација или халуцинација? Според твојата логика, еден „A Beautiful Mind“, на пример, е нереален филм.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.877
21 grams ми беше апла досаден едвај 15 минути издржав овој дел торо ми е неподнослива појава

Kajgana Shop

На врв Bottom