Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
И јас мислам дека е подобар првиот, и бонус - Hunger Games се закон, особено првите два. (y)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.877
Ауф, ја вчера првиот го глеав и си реков ај вториот можда ќе е бољи.
жикина династија би ти ги препорачал вака празнично да ги изгледаш, иначе вториот од овие го гледав у кино и не грешив

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
@Teglе гледај го вториот у кино па кажи дека е полош од кецот. :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.549
жикина династија би ти ги препорачал вака празнично да ги изгледаш, иначе вториот од овие го гледав у кино и не грешив
Фала, ги глеав коа бев мал. Еднаш е доста. Иначе, тука негде се по квалитет.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
The Danish Girl е можеби првиот филм за кој сум убеден дека важи синтагмата „не е за сите“. Треба многу напор за да се проголта приказнава (иако станува збор за биопик), дури и за еден екстремен либерал како што сметам дека сум. 7/10 само од мене, чудно чувство имав од почеток до крај. Некако не можам да ги опишам емоциите за филмов, а и не сакам да звучам грубо.

Редмејн пак растури :cuc:, девојкава (Алисија Викандер) беше одлична + уште неколку одлични споредни ликови. Ама...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
The Martian е визуелно :cuc:
Околу приказната, предвлидливо но сепак на начин да ти се свиѓа. Све на све, многу добар прирачник како да преживееш на Марс :D

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
The Gift (2015) многу потсеќа на Caché (2005), апла ко да е дрпната идејата. :)

B

Blade Torch

Гостин
Колку ми е глупо чувството кога знам дека некој филм ми е гледан, а не ми текнува што се деси на крајот :confused:
И нормално не се остава така, го барам онлајн и го вртам да видам што како се дешаваше :D. А тоа не значи дека ќе остане запаметено. Ми се дешавало ист филм и трет пат да не ми текнува на крај како завршува...

Kajgana Shop

На врв Bottom