Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Некој ќе работи во сабота а некој ќе прави Star Wars маратон :brlav:
Иначе, ви текнува на таа комшивката?

Мислев дека тајпото е некој Doricard girl филм ама кога згуглав и кога видов што било уствари... :D
Did you mean на Google > се.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Некој ќе работи во сабота а некој ќе прави Star Wars маратон :brlav:
Иначе, ви текнува на таа комшивката?

Мислев дека тајпото е некој Doricard girl филм ама кога згуглав и кога видов што било уствари... :D
Did you mean на Google > се.
wow
just wow

Видов :D

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Faty Indian Girl Jumping. Hot Ass Actress In Tamil Serial. Teacher Student Sex In Class Full Video At - Hotmoza.com. Mom Fucked By Son And His Friend.

:pos:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Очекував многу од The Martian и не ме разочара. Одлично направен филм, со фантастична приказна и мора да се каже дека изборот на актерите е перфектен.

Единствено што ме разочара малку беше тоа што најдраматичниот дел од книгата беше изоставен, веројатно поради недостаток од време. Тоа е настан каде што на патот кон местот за полетување торнадо го преврте роверот па Марк мораше со помош на генијална идеја пак да ја најде правилната насока.

п.с Џесика Честејн е најубавата жена на светот :love:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.195
Решавате да гледате филм, и како секогаш, проблемот е кој филм да се гледа. Еден гледан, друг гледан, трет не и се свиѓа ... И така после 15 минути пребарување, паѓа изборот на рандом филм, Victoria, анонимен, па уште и германски. За несреќа има српски превод.

Ок, тој ќе биде. И онака цел филм никогаш не се догледува... :D
Е, у случајов, не само што цел се догледа, него и не трепнавме, воопшто. Филмов е толку добар што сите можни и неможни емоции ти поминуваат додека го гледаш.. те остава онака збунет, со подотворена уста, да го разглабаш уште 2 саати. Не, нема ништо мистериозно во него, само продира длабоко.

Само едно нешто би сменил кај филмов..
Во сцената, во кафичот, кога она свири на клавир, би одбрал да ја свири Fur Elise.
Не читајте ништо за него, не го отварајте ни на IMDb, само гледајте го. :)

П.с Многу ми се свиѓаше што е снимен во стилот на Birdman, in one take. И да, повеќето дијалози се имровизација. Тоа е тоа што го прави баш посебен.

Оскар за неанглиски филм? Ооо да! :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Оскар за неанглиски филм? Ооо да! :D
За жал не беше избран од германското жири само ради тоа што голем дел од филмот е зборуван на англиски јазик, и за тоа не може да се смета германски кандидат. Штета огромна, и мене ме остави без зборови. Засега, а верувам и ќе си останена листата, во топ 10 за мене за 2015!

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.904
Поени од реакции
6.195
Баш сега видов во темата за оскари дека друг филм е предложен од Германија. Го немам тој гледано и не знам дали е добар.. Но штета голема за Victoria. Да беше од Холивуд, поинаку ќе се гледаше на филмот..

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.107
Поени од реакции
37.569
Guardians of the Galaxy - cool филмче. А, и не сум бил така лош со суперхероиве, иако голем дел од нив ги изгледав баш годинава.

Еве ви ја листата: http://letterboxd.com/zlatikevichius/list/all-superheroes/[DOUBLEPOST=1449957908][/DOUBLEPOST]И пак јас, овојпат за Song of the Sea. Првиот анимиран филм кој не е ниту Disney/Pixar/Aardman/Universal/GKIDS/any American продукција, не е ни јапонско аниме, а е подеднакво добар како било кој од нив, во секој аспект. Магично искуство! Ова е еден од ретките моменти во кои јас морам да и се заблагодарам на Американската филмска академија што го номинираше лани за најдобар анимиран филм, инаку речиси сигурно ќе се изгубеше секаква трага и глас за филмчево и јас можеби немаше да уживам во изминатиов саат и пол. Немам зборови...

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Не вреди филмов ни овде да се напише...
NUKED
reason: the encoding is perfectly fine, but the movie sucks donkey balls
ако не ти го направил кејфот, може мене ќе ми го направи. Баш пред некој ден гледам 2,3ца му лепнале 5ки на летербокс.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Баш пред некој ден гледам 2,3ца му лепнале 5ки на летербокс.
Поима немаат тие.
It's almost to Pan's Labyrinth levels of mastery
Ајјјј ахаххаахха. Преку 9000 фурни леб му се потребни на Crimson да стигне до било кој аспект на Pan's Labyrinth
p.s. евентуално префрлање на постовиве на друго место?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
The Wave (Norwegian: Bølgen) is a 2015 Norwegian catastrophe drama film directed by Roar Uthaug.

Kajgana Shop

На врв Bottom