Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
адаптацијата на ликот малце ја утнале, ептен страшен го напраиле овој со плави очи и помаранџеста фаца а го гуглав вистинскиот Џими баш нормален човек изгледал.
И на мене не ми беше нешто посебно Black Mass. Но адаптацијата ми се допадна. Scott Cooper го портретира Џими Балџер намерно во некој вид на хорор издание бидејќи типот бил стварно тежок садист и психопат. Ликот на Frank Costello од Departed е инспириран од Џими Балџер. Причината за таквата адаптација е бидејќи нема што да се глорифицира кај таков лик.
Али приказната можеле многу подобро да ја изработат.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
Чекај, дебиливе на imdb пак смениле дизајн? Ќе се отрујам.
Таман го навикнав „новиот“.
Него тој стариот Fog е многу добар, искрено мене ми беше подобар и од The Thing.
Ерик Жан или како и да е, почекај да биде поладно, спреми чајче гледај го накај 9-10 навечер, многу јака атмосфера има во филмот и плус домашнава сеа што ти ја направив.. земи и покриј се со ќебенце. Оваа со радиото... леле. Ок смешав сеа малце почнав да се губам ок позз

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
crimson peak osven kvalitetna produkcija I ne nudi bas nesto kvalitetno..

a go cekav...

B

Blade Torch

Гостин
ах, Дел Торооо. Ќе те тепам.
Бев на Crimson Peak, одлична актерска екипа ( со тоа што Честејн не ми изглуми убаво) , убава спуки атмосфера, ама мноогу просечна содржина.Склопувано од различни филмови. А и многу малце хорор моменти. 5-6 оцена. Просек.
оддавно сам рекао...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Џ

Џонтра Волта

Гостин
zosto? go vidov na mnogu listi u top 2015..
Па и ја го видов и викам ај ќе го глеам. Вестерн-хорор со канибал.
Викам сигурно ќе биде нешто интересно, оно курац, Курт Расел локален шериф плус оној од Лост што беше кај Ио Соно на аватар и уште двајца идат да бараат двајца киднапирани жители од некое индијанско племе човекојадци.
Ништо страшно, ништо вестерн, цел филм лутаат по пустина овие 4ца од кои едниот има тешка повреда на ногата и на крај ќе ги спаси, логично. :D

Глуп филм како и да е, на крај ќе има 6.5 оцена на имдб сигурно.

Последно уредено од модератор:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
crimson peak osven kvalitetna produkcija I ne nudi bas nesto kvalitetno..

a go cekav...
Завршува филмот и гледам пишува Guillermo del Toro, а цело време си викам овој е или на Tim Burton или на Guillermo.

Обожавам такви готски/викторијански замоци и тоа ме освои но штета што приказната беше let down. Повеќе е драма/мистерија со крипи атмосфера него што е хорор. Крајната третина колку беше само безвеза, јаооо. >.<

6/10 максимум, го вади екипата и eye candy stuff

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
http://www.imdb.com/title/tt3460252/

Че го биди бе? Шо мислите :D Џанго стајл затера братов.
Нема промашај кај тарантино бе,веројатно ќе си тера стандард добитна формула со одлични дискусии, многу крв и по некој добар саундтрак
*на крај веројатно зачинето со оскар за сценарио и можда споредна улога

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Инаку wot добар филмон од вчера шо го предложи. Имаше интересно сценарио и глума, онака несекојдневно, башка музиката која беше генијална во текот на цел филм. Особено делот кога ќе експериментира со тапаните и гитарите пред да ја земи виолината. За момент посакав во таков правец новиов Редиохед албум да е :D

G

grande-juve

Гостин
Инаку wot добар филмон од вчера шо го предложи. Имаше интересно сценарио и глума, онака несекојдневно, башка музиката која беше генијална во текот на цел филм. Особено делот кога ќе експериментира со тапаните и гитарите пред да ја земи виолината. За момент посакав во таков правец новиов Редиохед албум да е :D
после тој, шо за чудо не си го глеал до сеа, следи овој

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom