Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Black Mass го глеав вчера. Тапа ми е некако, не знам зашто, ваљда сум научен вакви мафијашки филмови да гледам со Ал Пачино, Де Ниро, Џо Пеши а не Џони факинг Деп. Океј беше Џони со глумата, адаптацијата на ликот малце ја утнале, ептен страшен го напраиле овој со плави очи и помаранџеста фаца а го гуглав вистинскиот Џими баш нормален човек изгледал.
А и приказната е некако утната, не е добро раскажана... јеби га сеа не е секој Брајан де Палма или Мартин Скорсезе.
Филм што дефинитивно ќе го забораам за 15 минути а сум голем љубител на овој жанр, крими-трилер-драма... али јеби га, нема веќе Ал Пачино баки мој.

G

grande-juve

Гостин
G

grande-juve

Гостин
Овој The Public Enemy e ист со Паблик Енеми со Бејл и Џони Деп? Пошто филмови од тоа време 30-40тите ги глеам само на Хичкок ремек делата. :D
Не. У овој има "The".

И немој случајно други постари ремек дела да глеаш, само нови просеци :unsure:. Замисли у Интер да владеела филозофија да немаат стари играчи(еве над 30), имаш легенда ко Занети кој е ко вино, али стар е, црно-бел :D.

Иначе прв глумец за гангстерски филмови е Кагни, после може Ал Пачино :)

Последно уредено од модератор:
W

wicked_1

Гостин
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не. У овој има "The".

И немој случајно други постари ремек дела да глеаш, само нови просеци :unsure:. Замисли у Интер да владеела филозофија да немаат стари играчи(еве над 30), имаш легенда ко Занети кој е ко вино, али стар е, црно-бел :D.

Иначе прв глумец за гангстерски филмови е Кагни, после може Ал Пачино :)
Право да ти кажам, треба да си се вратам на старите филмови, не знам што ми треба овој луксуз да глеам нови филмови. :D

Forget about it.:D
Сум го гледал, сите со Ал Пачино ги имам изгледано. :D Добар е Џони ама сепак не ми е мафијаш.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Да не ви се најдува некоја идеја за лесно филмче со зомбиња/вампири ко Андерворлд шо е, Vampires 98, Хелсинг, Прист и слично. Во моментов ми текна дека вечер ко да ми се гледа нешто вакво полесно а интересно за тепање време, шо не значи дека и по 3-4 сати че ми се гледа истото, ама ако. Да симнам па шо че биди нека биди.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Да не ви се најдува некоја идеја за лесно филмче со зомбиња/вампири ко Андерворлд шо е, Vampires 98, Хелсинг, Прист и слично. Во моментов ми текна дека вечер ко да ми се гледа нешто вакво полесно а интересно за тепање време, шо не значи дека и по 3-4 сати че ми се гледа истото, ама ако. Да симнам па шо че биди нека биди.
30 Days of Night

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Dracula 2000

Kajgana Shop

На врв Bottom