Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

H

HoT IcE

Гостин
Дајте некои квалитетни предлози, што поразновидно тоа подобро, било кој жанр, онака стварно не знам што да гледам.

G

grande-juve

Гостин
Последно уредено од модератор:
W

wicked_1

Гостин
La Jetée? пола саат е али задолжителен
мислам дека ми е и рецензиран некаде, ама експериментален е многу, не е ни класичен motion picture.. =)[DOUBLEPOST=1442859893][/DOUBLEPOST]
Дајте некои квалитетни предлози, што поразновидно тоа подобро, било кој жанр, онака стварно не знам што да гледам.
Коа сме кај дистописките, Children of Men ми беше скоро репризиран, доста интересен е. Обавезно пуштај го ако не ти е гледан..

Последно уредено:
H

HoT IcE

Гостин
мислам дека ми е и рецензиран некаде, ама експериментален е многу, не е ни класичен motion picture.. =)[DOUBLEPOST=1442859893][/DOUBLEPOST]
Коа сме кај дистописките, Children of Men ми беше скоро репризиран, доста интересен е. Обавезно пуштај го ако не ти е гледан..
Не ми е, баш ќе го пуштав барав вакво нешто.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Whiplash пред некој ден ме одува, ама буквално. :aplauz:
Goodfellas веројатно е најдобриот мафијашки филм што сум го гледал. (а још увек нисам гледао Godfather-а и Scarface-а:X3:)
Oldboy - корејскиов, ама баш никаква замерка не му најдов. :jeeee:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Мене многу ме бендиса Me, Earl and The Dying Girl, филмот го очекував одамна и читав позитивни критики. Санденс материјал, потенцијална Оскар номинација за оригинално сценарио, многу ме бендисаа дијалозите и е една класа погоре верзија на Fault in Our Stars!

9/10 од мене.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.107
Поени од реакции
37.570
Мене многу ме бендиса Me, Earl and The Dying Girl, филмот го очекував одамна и читав позитивни критики. Санденс материјал, потенцијална Оскар номинација за оригинално сценарио, многу ме бендисаа дијалозите и е една класа погоре верзија на Fault in Our Stars!

9/10 од мене.
И мене исто. Една оценка помалку од твојата му дадов, 8/10, ама стварно е кул филмче. Инаку, мене па речиси ич не ме потсети на The Fault in Our Stars, иако темата е речиси идентична, туку повеќе на 500 Days of Summer. Препорачувам и јас!

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Funny story

Само што го изгледав And Justice For All :pos:и слушај ваму :pos:(бајаги е смешно) :pos:имаше една епизода у биг банг тхеори кај што воловиц го имитира Ал капучино и толку ме бендиса имитацијата и нели нормално гуглаш за да си дознаеш од кај е фразава океј и сеа слушам You're out of order! You're out of order! The whole trial is out of order! They're out of order! :pos: и викам не е таа фразата не е тоа цитатот :pos:било импровизација и сеа гуглам "You're Playing D&D. You're Playing D&D. This Whole Apartment... Is Playing D&D :pos: пишујем д д гејм

Танааааааааа и ми текна на епизодата и што всушност правеа како и да е Пачино е ветеран

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Чекте малце другари, сакате да кажите дека Сикарио веќе го дават во Милениум, а Синеплекс го тргнаа :D:D? Сеа глеам го има на распоред, мора да се иде неделава.

Иначе го глеав Еверест, прејако за забава, многу јака атмосфера, башка тоа вентилацијата и ладењето мислиш стварно на врвот си :D 8/10

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.183
Поени од реакции
10.185
Maze Runner директ на двојка, без гледан кец и ми се допадна. Забавно филмче.
од The Man from UNCLE повеќе очекував, а не ми го задоволе апетитот.

Kajgana Shop

На врв Bottom