Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

G

grande-juve

Гостин
Сега

billy wilder vs alfred hitchcock?
зошо мора вс.. нека биде Били Вајлдер и Алфед Хичкок, лектири за тие што сакаат филмови... Мајстори!

А ако веќе Валканиот Хари ми држи магнум 44 на глава и не се чувствувам среќно, Хичкок за нијанса.

"Since Double Indemnity, the two most important words in motion pictures are 'Billy' and 'Wilder'." Alfred Hitchcock " Double Indemnity is the finest picture of its kind ever made, and I make that flat statement without any fear of getting indigestion later from eating my words."

Последно уредено од модератор:
Член од
15 јули 2009
Мислења
3.505
Поени од реакции
3.514
Последнава недела ги изгледав Троја,300,и Гладиатор по 1000ти пати и можам да кажам такви филмови нема повеќе да има,сега поради украсите кои сакаат да ги додаваат на филмовите повеќе и го расипуваат филмот.

E

Epsilon

Гостин
Ајде бе другари помогнете, дајте торент некој да го симнам SAW првиот дел, ама да биди до кај 1ГБ, не ми треба ни ХД ни маде слика.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
На letterboxd направив листа од сите филмови досега емитувани на Браќа Манаки во главната категорија и програмата New visions.

Повелете 311 квалитетни филмски остварувања, сигурно ќе се најде нешто што ќе ви фати око, мене ми излегува дека сум изгледал 16% или 50/311 филмови. (y)

http://letterboxd.com/bkitanov/list/manaki-brothers-1979-2014-official-program/

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
На letterboxd направив листа од сите филмови досега емитувани на Браќа Манаки во главната категорија и програмата New visions.

Повелете 311 квалитетни филмски остварувања, сигурно ќе се најде нешто што ќе ви фати око, мене ми излегува дека сум изгледал 16% или 50/311 филмови. (y)

Браво за ова. За жал ја од лани/полани ја открив убавината на европскиот филм и имам изгледано само 6% или 19/311, ама ќе се обидам да стигнам. Башка видов некои филмови што веќе подолго време ми се на watchlist, па тамам се потсетив да ги симнам. (y)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117

(y)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
So ... Го гледав Chappie пред некој ден со одбрано друштво. Не сакав одма да пишам нешто заради пресвежи импресии и впечатоци, но еве, неколку дена подоцна се уште на ист начин ми лежи филмот. Не го разбирам хејтот проектиран кон него и разочараноста на многу луѓе, многу кои ги знам, а дел кои ми биле компас и водич за тоа што значи квалитетен филм и сум се водел според нивни мислења. Така да не знам што да кажам во случајов. Уживав во филмот, си ги има мааните, не викам не, но многу помалце од претходниве филмови на Бломкамп според мене. Голем фан сум на вештачка интелигенција како правец во научната фантастика, и ликот на Chappie ми стана еден од најомилените такви ликови после гледање на филмот.

За тие што сте 50/50 за гледање на филмот, сепак дајте му шанса, можно е доста пријатно да се изненадите.

Плус, Die Antwoord одглумеа многу подобро од што очекував, особено со тоа што им дале многу поголема улога од таа што очекував (поголема од Сигурни Вивер и Хју Џекмен) според трејлерот.

W

wicked_1

Гостин
Плус, Die Antwoord одглумеа многу подобро од што очекував, особено со тоа што им дале многу поголема улога од таа што очекував (поголема од Сигурни Вивер и Хју Џекмен) според трејлерот.
Се друго е океј, вади емпатија кај гледачите добро изработен филм, ама за Ентворд незнам колку ниски очекувања си имал, од оваа понизок левел е The Rock & Friends

Kajgana Shop

На врв Bottom