Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се друго е океј, вади емпатија кај гледачите добро изработен филм, ама за Ентворд незнам колку ниски очекувања си имал, од оваа понизок левел е The Rock & Friends
Па веројатно тоа ќе да е :D, сум имал доста ниски очекувања со тоа што прв пат ги гледам на филм (а мислам дека и ова ним им е прва филмска улога, па како за прва не е лошо, го земав и тоа в предвид). Малку имаше фрки со ликовите, Нинџа ојде од неутрал у бед гај, па у гуд гај хироу за релативно кратко време, некако немаше консистенција во однос на тоа како го напишале карактерот, а на Хју карактерот беше чуден, онака непотребно злобен. Разбирам дека беше бед гај во филмов, ама некако ми излезе традиционалноно evil for the sake of evil. Другите проблеми со филмов ми беа поминорни, а се на куп не ми пречеше да ми остане филмов како еден од најдобрите што сум ги гледал сега во 2015та. Му се спремам следно на Ex Machina :).

W

wicked_1

Гостин
Па веројатно тоа ќе да е :D, сум имал доста ниски очекувања со тоа што прв пат ги гледам на филм (а мислам дека и ова ним им е прва филмска улога, па како за прва не е лошо, го земав и тоа в предвид). Малку имаше фрки со ликовите, Нинџа ојде од неутрал у бед гај, па у гуд гај хироу за релативно кратко време, некако немаше консистенција во однос на тоа како го напишале карактерот, а на Хју карактерот беше чуден, онака непотребно злобен. Разбирам дека беше бед гај во филмов, ама некако ми излезе традиционалноно evil for the sake of evil. Другите проблеми со филмов ми беа поминорни, а се на куп не ми пречеше да ми остане филмов како еден од најдобрите што сум ги гледал сега во 2015та. Му се спремам следно на Ex Machina :).
џабе е да се навлегува у ликовите, како и да се напишани немаат рбет да глумат овие, дечките и статисти да се ќе стрчат.

ex machina - thought provoking е, јако напишана скрипта, јака глума
мал(евтин) сет - нема широк кадар, повеќе е психолошки трилер

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
ex machina - thought provoking е, јако напишана скрипта, јака глума
мал(евтин) сет - нема широк кадар, повеќе е психолошки трилер
Ако, ако, немам проблем со такви филмови и сетеови :D. Фала на мислењето, ќе гледам што поскоро да го гледам со некој.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
у 7 саат му напраив уплоад за да видите што е движење

"Boy, I had a feeling today was going to be the day.

E

Epsilon

Гостин
Препорачајте некоја интересна комедија, крими-трилер филмови али да не бидат они must see, пошто скоро се' ми е гледано од страна на крими-трилер.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Препорачајте некоја интересна комедија, крими-трилер филмови али да не бидат они must see, пошто скоро се' ми е гледано од страна на крими-трилер.
Seven Psychopaths
Filth

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
комедија
29th Street (1991) http://www.imdb.com/title/tt0101252/
He Said, She Said (1991) http://www.imdb.com/title/tt0102011/
Four Lions (2010) http://www.imdb.com/title/tt1341167/

крими трилер

The Long Good Friday (1980) http://www.imdb.com/title/tt0081070/
Eastern Promises (2007) http://www.imdb.com/title/tt0765443/
Fracture (2007) http://www.imdb.com/title/tt0488120/

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Ама не е, за многумина гледачи кои не спаѓаат во групата на луѓе чии единствени очекувања им се да се релаксираат со CGI ефекти исполнети со повеќечасовно мелење и дробење) - ќе биде тотално разочарување.
@Acid Визуелните ефекти се 20% CGI воглавном пустината и раката на Фуриоса,другото ти се реални ефекти,каскадери итн.
Си се заебал ако бараш приказна во филмов,луди макс го оправдува тоа за што е направен - претерана акција,убава кинематографија и boss battle која трае од почеток до крај.
Нема дијалог - нема ни потреба,коа веќе го фокусираш филмот на импресивна кинематографија и акциони сцени кои мора да бидат едитирани во 2 часа,непотребно ќе му дое развлекување со приказни и под-приказни.
Режисерот изјави уште додека го снимаа филмот дека ќе биде посебен reboot без развој на ликови и целосно насочен кон акција и убава кинематографија.
За тие 2 изведби филмов е 10/10 а ако бараме сценарио и развој на ликови и 2/10 ми е многу.

Не треба филм да биде паметен за да уживаш во него,исклучи логика ,чил аут и погледни визуелни ефекти шо ни CGI неможе да направи.

Последно уредено:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Тоа што најавил дека ќе биде плиток и без поента уште пред да излезе, не го прави добар филм, туку свесно - глуп. Патем, требале и на постерот да стават дисклејмер дека филмот е само showreel за визуелни ефекти и дека не треба да се обидеш да го разбереш. Ќе поминевме полесно така. Се радувам што барем некој уживал во срањево, јас не можев.

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Тоа што најавил дека ќе биде плиток и без поента уште пред да излезе, не го прави добар филм, туку свесно - глуп. Патем, требале и на постерот да стават дисклејмер дека филмот е само showreel за визуелни ефекти и дека не треба да се обидеш да го разбереш. Ќе поминевме полесно така. Се радувам што барем некој уживал во срањево, јас не можев.
Не ни малку плиток туку супер осмислен и перфектно релизиран, да се разбереме ова е reboot на Мад Макс од 70тите, филм кој ги промени стандардите за како еден акционен филм треба да изгледа во тоа време а ако ти си очекувал длабока приказна од типот на The Godfather со долги дијалози во ваков филм тогаш тоа друга приказна

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Оригиналниот Mad Max е сто пати подобар филм од ова америчкото срање. Американските студија веќе немаат нови идеи и земаат се странско и го преработуваат и прилагодуваат за американската зомбирана популација. reboot, remake...
ништо оригинално и квалитетно нема излезено од холивуд веќе цела деценија.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Оригиналниот Mad Max е сто пати подобар филм од ова америчкото срање. Американските студија веќе немаат нови идеи и земаат се странско и го преработуваат и прилагодуваат за американската зомбирана популација. reboot, remake...
.
Истата Австралиска продукција од пред 30 години е,истиот режисер е.Не е толку америчко ко шо мислите.
Премногу лесно е новиов Макс да го окарактеризираш ко срање затоа шо има повеќе дупки и помалку дијалог од тв1000 порнич.
Очигледно е,но секој со своја поента.

W

wicked_1

Гостин
ништо оригинално и квалитетно нема излезено од холивуд веќе цела деценија.
Кенеди Милер е Австралиска продукциска куќа, не пиши вака напамет за некои работи.
Оваа година беше една од најдобрите филмски години у последни 15..

Kajgana Shop

На врв Bottom