Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Јас го разбирам Ио што сака да каже. Не вика дека он дека филмот е лош, туку досаден, и реално да збориме, досаден е. Прикажан е живот на мало дете од просечна американска фамилија. Самиот филм што е номиниран за Оскари му носи тежина што Ио пробува да ја прикаже, искрено и за мене исто. Ама филмот ми беше добар, убаво ме возеше за тие два саата, некои моменти ми беа здодевни не викам не, а на некои се потесетив и ја на моменти од свое детство. Искрено филмот во конкуренцијава која ја има не би требало да земе никаков Оскар, бар според мене.
Ќе ми остане у памет само како филм што се снимал 10 години, и то.
Тоа да, се сложвам дека не треба да земи оскар. Му фалат елементи за оскаровски филм меѓу кои е и приказната. Јас си го оценив филмот лично, субјективно. Не сум филмски критичар и не се разбирам од филмски критериуми и срања, едноставно за мене ако филмот ми го задржува вниманието е добар филм, а овој ме возеше 2 саати без да проверам уште колку има. А то шо Ио се дупнал од кружење околу стол, значи дека филмов не е сечија шоља чај :icon_mrgr:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
ГГ би било подобро, таман да се испукаат оние што се држеа тука да не пишуваат спојлери. Мада може и Бојхуд, ќе му седнам до после или вечер :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Whiplash 2014 HDRip XviD AC3-EVO

тешко да дочекам до 22-ри да го изглеам во Синеплекс, немам толку трпение :cenzura:

иначе еве уште еден од очекуваните Love Is Strange 2014 1080p BluRay H264 AAC-RARBG

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Before Sunset е приказна за двајца сродни души кои се среќаваат, во кој има романса и нешто се случува помеѓу двајцата. Не е за споредба со овој филм.

Точно е тоа дека е прикажано од се по малку, на еден многу пластичен начин. Возење со точак две минути не е приказ на детска игра. Каде беше она вистинско другарство кое сме го имале сите, каде беа емоциите при разделба од првите другари? Каде беше романсата со првата девојка? Каде беа солзите при раскинувањето? А бе овој лик не беше феминизиран по случајност, авторот таков го направи. Овој лик беше толку утепан што не сакаше ни да ја гушне мајка му кога оваа плачеше што заминува? Кој од нас не би ја гушнал мајка си во таква ситуација? Па мајка ми плачеше во Скопје што заминав ебате па ја гушнав да не плаче. За која реалност ми зборите, ликовите се како зомбиња во филмот.

@џимеј, стави го Boyhood, нема што да се дискутира за Gone Girl.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
The Drop уопште не е досаден филм, нека се јави кој прохејта пред некое време
Кој прохејтал не знам, ама и јас се придружувам кон хејтот...
Тапа приказна, сценарионо смешки...дури ни Џејмс Гандолфини не импресионираше у филмов...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
-
- Како тоа нема потреба од приказна? Во гумата што се тркала имаше повеќе приказна.
Е ај пробај објасни го на некои луѓе бе ?

Не за филмов..општо..

Имаше приказна филмов и покрај тоа што и мене не ми се допадна ептен филмов. Приказната беше Животот на едно дете во дисфункционално семејство.

------

Ај за Whiplash излегол торент...сега не знам дали вреди у Кино да го гледам филмов ако е стварно добар или... хмм..

------

Мечето Падингтон ми е едно од најкјут ликчиња што се појавиле на филм у последно време

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Кој прохејтал не знам, ама и јас се придружувам кон хејтот...
Тапа приказна, сценарионо смешки...дури ни Џејмс Гандолфини не импресионираше у филмов...
Зошто смешки? Баш придонесе јака тензична атмосфера. Ликот на Том Харди е одлично изработен кој еволуира многу добро све до крај. Џејмс Гандолфини онака, просек.
Далеку од одбивен е филмов според мене.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.313
Поени од реакции
30.653
Само што го изгледав Paprika.
Можеби не го знаете, но сте чуле за неговиот live action филм, се вика Inception.
Аронофски е голем фан на Perfect Blue.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
5
@Io Sono Interista Точно, Before Sunset е приказна за двајца сродни души кои се среќаваат, The Gotfather e уште еден филм за организираниот криминал во САД, Forest Gump e само уште е една приказна за еден simpleton од Југот, The Good, the Bad, the Ugly e само потрага по злато на дивиот запад. Побогу, ме потсети со постовите наназад, па и Life is beautiful e уште една приказна за еврејско семејство што умрело во конц.логор-во суштина сите се пластични приказни ако така ги поставиш. Boyhood за мене е вистински, ко да не глумеле-ко да се десил. На мене, на тебе, на малиот/малата твој/а, ( да ти се живи и здрави :) )- секому!. Некој претходно спомна, можда ти не си успеал да се поистоветиш со ликот. Ни јас не се поистоветив ама тоа не ме спречи да уживам. Филмот си траеше-јас не трепнав. Буквално ми се деси. И конечно, не знам зошто ти ги објаснувам овие работи-ти да си знаел да процениш што е добро немало да навиваш за Интер :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.741
Поени од реакции
27.733
Синоќа го гледав Mullholand drive,кој го разбрал филмот капа доле за него,јас ништо не разбрав,таман си помислив дека знам што се случува излегува нешто многу неочекувано..
Брат, ти не сфаќаш. Линч е уметник од највисока класа, он тие мрднатите негови филмови ги прави така што нема едно сфаќање за филмот. Секој треба да си го протолкува и сфати за себе :rolleyes:

Иначе, го гледава Syriana и филмот не е за сите. Особено за оние како мене што немаат апсолутно никакво познавање од политика/економија. Ама делумно и самиот филм е крив за тоа. На пример, Thank You for Smoking е исто така политика/економија ама прикажано е на убав разбирлив начин.

Во Syriana немаш никаква поима што се дешава. Го гледаш Џорџ Клуни оди негде на некоја мисија, ниту знаеш што треба да направи, ниту знаеш зошто го прави тоа, ниту знаеш кој го пратил. Дознаваш кој го пратил ама не знаеш за која фирма/институција работи. После се префрлуваш во Индија или негде, па тука има Индијци договараат некои бизниси па ќе се смешаат со Кинези па после го имаш Мет Дејмон навидум поврзан некако со нешто а врска немаш што се дешава. Па имаш Персиски залиф и колку им е тешко на индијците (ваљда) па некој им проповеда, па имаш Женева, апсолутно неам ни сеа поима што се дешаваше таму, па имаш Хезбола која сум ја слушнал на вести а врска неам што е би требало да гуглам и така.
Значи 80% од филмот ништо не сфатив затоа што не се разбирам ама пак ќе повторам самиот филм е крив за тоа можело поразбирливо да се изведе.

Kajgana Shop

На врв Bottom