Z
zmej gorjanin
Гостин
Добар е меч поинт можда и омилениот кога се работи за Вуди Ален, иако доста нестандарден филм кога се работи негоMatch Point, е доста подобар од Cassandras Dream, не се ни споредуваат би рекол.
Добар е меч поинт можда и омилениот кога се работи за Вуди Ален, иако доста нестандарден филм кога се работи негоMatch Point, е доста подобар од Cassandras Dream, не се ни споредуваат би рекол.
Toчно, како само едно тениско (.....) може да ти го смени живототДобар е меч поинт можда и омилениот кога се работи за Вуди Ален, иако доста нестандарден филм кога се работи него
Не го сакам пила.Што е толку добро во Пила?
Да реалистичен филмски роман, само што тука улогата на Балзак ја има Вуди АленToчно, како само едно тениско (.....) може да ти го смени живототуникатноста во сценаријата и приказот на истите се она што ме фасцинирало од секогаш во филмската уметност, во овој филм од тој аспект Ален го достигна врвот...
Морам да се надодам, и да се сложам со тебе.Го изгледав Scott Pilgrim vs. the World читајќи неколку коментари за него пред неколку дена. Зошто, ооо зошто?? Што видовте убаво во филмов?
Филмов е подценет и тоа доста, многу добар трилер! добар избор си направилЈајкс....тражи филмови постари шо сум ги испуштил а вредат да се гледат и налета на Bone collector.Одличен филм барем мене ми се допадна ,можеби не многу тензично и напнато ,можеби и по некое клише ама сепак одличен ми беше.Почетоците на Џоли одлични глумата на слидно ниво а тука е и Дензел кој е маестрален како и секогаш.Мош постот беше за у предлози ама еве тука пишав .
Ке најдеме време и за него утре....Него да, и јас се изненадив кога видов на имдб оцената за Bone Collector,а има толку многу плитки филмови кој имаат многу поголема оцена али шо е тука е.Сепак вреди да се гледа и додека гледаш на многу сцени го гледаш шаблонот на некој денешни трилери(барем јас имав такви моменти).А да, и Џоли е ногу по природна и далеку подобра отколку сега иако таму е доста млада или пак и ги утнуваат улогите во последните 3-4-5-6 години.Филмов е подценет и тоа доста, многу добар трилер! добар избор си направил
Би ти го препорачал и овој од сличен жарн, исто доста солиден и би рекол релативно подценет.
Resurrection.
Го немам гледано филмот. Само за Ben Cross? Одличен глумец е тој. Може таков бил ликот што треба да го глуми, па не ти се допаднал.When Nietzsche Wept (2007)
Учителот на Фројд, Бројер, го зема Ниче за свој пациент, обидувајќи се да го излечи од неговата депресија. Базиран на книгата Кога Ниче плачеше. во филмот има психодрама, анализа на сонови, хипноза, опсесија итн. Добар вовед во психологија, и интересна комбинација на ликови.
За жал колку што добро Арманд Асанте го глуми Ниче, толку лошо другиот актер го глуми Бројер.
Точно, забелешка на местоPeter Stormare, William Fichtner се ѕверовите од Prison Break, Went Miller за жал не.
Ни ја себе си не се сметам за некоја релевантна личност, но и други луѓе го искоментираа истото. Не ми се верува дека Бројер бил извештачен лигуш. Може не му одговара оваа улога на Крос. на пример, во филмот има сцена каде Бројер се расплакува, во шпански серии подобро го глумат тоа од колку он во филмот. Па уште кога ќе се спореди со Асанте, изгледа стварно лошо.Го немам гледано филмот. Само за Ben Cross? Одличен глумец е тој. Може таков бил ликот што треба да го глуми, па не ти се допаднал.![]()
Специфичен хумор, различен. Многу храбар филм затоа што обично филмовите го кажуваат она што публиката сака да го слушне, а Ricky Gervais онака артистички ги прикажа работите како што ги гледа без да му чуе за тоа дека филмот ќе биде критикуван. Ама и без да навлегуваме во длабочината на филмот, сцените како: „Пепси! - кога ќе ви снема Кока Кола“ беа хилариусДруго што сакав да прашам е, што толку добро видовте во The invention of lying?