Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Rear Window ти е one room-set филм, со тоа не спаѓа во иста категорија со Vertigo, ако мислиш на мистеријата во Rear Window тогаш е ок, ама мислам дека Vertigo е многу сличен со Witness for the Prosecution, слична приказна има, сличен крај и голем пресврт на крајот од филмот, со што не е случај кај Rear Window, појака мистерија има и подобар крај, бар такво мислење ми остави мене, исто и Rear Window е филмиште, голем пропуст би било да не се изгледаат дватта филма.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Дали уште некој мисли дека Wolf of Wall street е уствари "Goodfellas на 21виот век" ? Think about it.

Млад лик пробува да се пробие во светот за да стигне до многу пари.
Главниот лик ја раскажува приказната во позадина.
Се прикажува како преку сите сплетки стигнува до пријатели, и се прикажува како и покрај тоа што тие се криминалци сепак би дале се за себе си.
Ги има оние паузи пред нешто да се случи во кој што ликот раскажува нешто.
Во минтиот век јавна тајна е дека мафијашите нелегално "владеат" со светот. Сега во 21виот век ова истото важи за брокерите и богаташите општо.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Мафијашите нелегално, овие легално. Значи уствари не е. :D

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Дали уште некој мисли дека Wolf of Wall street е уствари "Goodfellas на 21виот век" ? Think about it.

Млад лик пробува да се пробие во светот за да стигне до многу пари.
Главниот лик ја раскажува приказната во позадина.
Се прикажува како преку сите сплетки стигнува до пријатели, и се прикажува како и покрај тоа што тие се криминалци сепак би дале се за себе си.
Ги има оние паузи пред нешто да се случи во кој што ликот раскажува нешто.
Во минтиот век јавна тајна е дека мафијашите нелегално "владеат" со светот. Сега во 21виот век ова истото важи за брокерите и богаташите општо.
Пффффф кај ти текна споредбава, волкот со гудфелас ,дај не заебавај не се ни приближно исти. Од глума ,приказна, режија. ...... За мене волкот не е и нема да биде култен филм како гудфелас.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Goodfelals и Волкот се два филма од ист режисер.

ГИ СТАВИВ У ИСТА РЕЧЕНИЦА BAN ME YOU DAMN DIRTY МОДЕРАТОР

За приказната зборев и начинот на раскажување на истата, а не за тоа дали едниот филм ви се допаднал повеќе од другиот. Ваљда мислам дека бев и повеќе од јасен..

Патем:
@wot ваљда ќе те интересира

За тие што го немаат гледано филмов или било каков honest trailer... МЕГА СПОЈЛЕР АЛЕРТ.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.604
Поени од реакции
13.302
Исто и Шатер Ајланд (затерав на кирилица да ги пишувам филмовиве јбг) e од Скорсезе па нема никаква споредба. Ти рече дека Волкот е Гудфелаз на 21 век, со самото тоа ги спореди дека се со ист квалитет. Волкот се вади на ефтини трикови и финти за мас публиката на која омилена комедија им е Хенговер, Гудфелаз е мадафакинг Кум на стероиди.

Kajgana Shop

На врв Bottom