Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
силикон, да, ама не секој. има разлики помегу силикон и силикон. читајте му го составот на силиконот. секој силикон кој има некакви метали во себе е подобар спроводник од оној што нема метали во себе...

Корисна информација, и секако некој ако се реши на користење силикон како топлински проводник би требало да истражи подетално за разните видови на силикон.

Нешто подетално околу ова да даде некој скица, совет...

Gledam i ne mozam da veruvam, ova kinezive sarma napraele od klimive. Pred mene se ko na tacna, edna do druga nadvoresnite edinici na VIVAX GEEI inverter 12-ka i BEKO (neznam koj model e bez inverter, so vertikalen golem natpis na BEKO, ne gi poznavam, neznam dali e postar model ili ponov, bidejci gi ima i so horizontalen sitno napisan BEKO)...... Site znaeme deka BEKO e melez na turcin i j.koreanec (LG dosta vreme e prisaten vo Turska). Site znaeme i deka VIVAX e prefarban GREE vo poslednive 3-4 godini ......
Nadvoresnite edinici se potpolno ednakvi, limeniot del osven prednata plasticna maska koja e zavrtena za 90 stepeni, drugoto e potpolno identicno od nadvoresna strana. Ako razmisluvam racionalno jas mozam da razberam zosto e taka (10 godini imam raboteno i razvivano bas takva tehnologija na proizvodstvo na limeni kutii vo mali serii, a vo mnogu razlicni dimenzii sto e isklucitelno tesko i skapo bez vistinska oprema ). Ete se nasol nekoj koj znae dobro da go pravi toa i pravi po poracka desetina razlicni limeni kutii za nadvoresni edinici za split sistemi.....
No ako razmisluvam pak iracionalno mozam da pomislam i deka vnatresnosta e ista , a toa bi znacelo GOLEMA PREVARA.

Me interesiraat vasite mislenja.

Здраво имам едно прашање. Купив за кај баба ми печка на пелети 8 kw. Е сега не знам каде да ги најдам тие ќумци ( цевки за издув и за ваздух ) фи 80 , да ми препорача некој негде тука во Скопје каде што може да се купат и одприлика што цена се ? Фала

Море лежи тука потенцијал од Хитлер клипчено..."Хитлер дознава дека го викнале да глуми во Македонија" :ROFLMAO:

Ај здравје боже догодина ќе направам :D

Дали уште некој мисли дека Wolf of Wall street е уствари "Goodfellas на 21виот век" ? Think about it.

Млад лик пробува да се пробие во светот за да стигне до многу пари.
Главниот лик ја раскажува приказната во позадина.
Се прикажува како преку сите сплетки стигнува до пријатели, и се прикажува како и покрај тоа што тие се криминалци сепак би дале се за себе си.
Ги има оние паузи пред нешто да се случи во кој што ликот раскажува нешто.
Во минтиот век јавна тајна е дека мафијашите нелегално "владеат" со светот. Сега во 21виот век ова истото важи за брокерите и богаташите општо.

Мафијашите нелегално, овие легално. Значи уствари не е. :D

7joGhEb.jpg

Ik6wjKr.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom