Хари Потер и неговата опсесија со змии и секакви видови на влекачи
HORNS (2013)
филмов беше прикажан на некој фестивал лани, и дури сега гледам имаше HDrip на замунда па си реков зошто да не
Хари потер се врати на сцената како американец кој живее во некое градче блиску Сиетл. животот си го поминуваше лагано заедно со една црвенокоса кој плени со нејзината убавина, но еден ден неговата девојка е ладнокрвно убиена и единствен осомничен за тоа дело е токму Хари потер. филм направен според истоимениот роман и е прилично забавен со одредена доза на хумор и хорор. филмот трае точно 2 часа но не ми преставуваше никаков проблем и во ниеден момент не решив да сменам и да проверам дали има нешто друго на нет туку онака будно си го следев филмот. воведот и првите 45 минути се подинамични и поинтересни затоа што почнуваш пополека да навлегуваш во приказната и да и обрнуваш доволно внимание. иако имаше мистерија во филмот и јас лично си изигравав детектив и се трудев да откријам пред време за кој е убиецот сепак немаше таков Крими елемент шо и не беше така лошо.
Приказната се вртеше околу Хари Потер кој пукаше американски акцент и реално беше солиден во филмот и немам никакви забелешки за него. Неговата трансформација во демонско битие и неговото "влијание" и подбуцнување онака кажано Џаолски како во македонските народни приказни каде што Гоце Тодоровски метафорично "ќе искини 300 рала опиници" за да те стави на бесилка, овде нормално тоа дејство се одвива многу побрзо.
има од време на време падови филмот и успорува но сепак генерално гледано солиден филм со добра глума на сите актери кој 75 % беа млади.
нема некој мајндфак и тупење и пренасочување на приказната лево десно туку се базираше на флешбекови кој беа повремени и не сметаа многу ( иако не сум некој голем фан на флешбекс). за продукцијата се гледа дека не потрошиле многу али сепак заслужува да заработи добра пара. Juno Temple e преубава и така
7.5 Оценка
(се гледа филмчево ако едноставно го оставиш онака и да не се замараш доволно, ако бараш логика или да бараш дупки во сценариото ете го Pi погоре тој е ремек дело гледајте го него )