Стварно не ми е јасно што прави Металург. А богами не ми е јасно ни што му се желбите на Хорват.
Металург е на добар пат да не игра во Европа идната година. Македонската лига не е толку отепана како што ја правиме дека е (особено не од идната година кога од старт ќе се вратат Вардар и Пелистер), ама сепак ми е малку чудно како 37 годишен хрватски репрезентативец, легенда на Загреб се вклопува во неа. Не дека Хорват е лош играч, далеку од тоа, но не ми е јасно како се вклопува во концептот на градење на тим.
Наместо да потпишуваат разно разни странци, треба Металург да излезе и да каже што се плановите за во иднина. Тоа што беше квалитетно македонско кај нив, полека полека си замина или е во тек на заминување. Талентите се повеќе ги прескокнуваат како избор за следен клуб. Во ситуација кога сериозни се рестрикциите на странци во лигата, клубот практично веќе е на раб да ги загуби своите темели.
Треба да кажат и до каде се со долговите. Демек беа блиску, па потоа излезе дека Кастратовиќ се откажа заради неисплатени плати.... И не само исплаќаме блиску сме... Треба црно на бело, мора повеќе транспарентност ако сакаат пак да бидат посериозен клуб.