Фан клуб - РК Вардар

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
http://www.sport.com.mk/?ItemID=B18A099F22EB074B876F50738ACA62DE
Борко Ристовски и дефинитивно е новото засилување за Вардар. Се осеќам поубаво кога он е на голот :icon_mrgr
Инаку во Европа сме меѓу носителите и не би имале проблеми да дојдеме до осмина финалето. Воопшто купот на ЕХФ оваа година нема некои големи имиња, и да го имавме тимот од пред две години ќе се надевав и на титула :(
Не е ЕХФ куп,туку КПК...:smir:
Вардар ќе игра во КПК, КПК е второ по квалитет натпреварување во Европскиот клупски ракомет(нормално по ЛШ)...
А дека има слаби противници..тешко тоа,има и тоа како добри тимови,не само од ТОП ЛИГИТЕ во Шпанија и Германија,туку и од другите земји...
Пред некоја година се стигнуваше доста полесно до самиот крај-ете Вардар беше во 1/2 финале на КПК 2005 ,Металург за влакно не се пласира во 1/2 финале пред 2 години со Амичитија......:nesvest:
Сега е доста потешко,има доста солидни тимови,а квалитетот на Македонските екипи е помал....
Видовме минатата сезона како помина помпмезно фалениот тим на Металург,со една просечна екипа од Франција-Тремблеј.....
Далеку,предалеку сме од Европскиот квалитет-можеби Металург и Вардар се големи екипи во Македонија,но за во Европа треба многу,многу повеќе од ангажирање на неколку Српски интернационалци,играчи кои можеби за овој шампионат се над ниво,ама за судир со Европските екипи не се ништо посебно- и затоа резултатите се такви,со послабите екипи од Естонија,Летонија,Белорусија,....ќе се помини некако,но на првата посериозна пречка веднаш препрека и стоп:tapp: ,и чекај пак една година.......

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
^ Моја грешка знам дека овој што го кажав беше трет по јачина ама никако не ми текнмуваше кој е втор :)
Како што ја гледав листата на учесници најголем фаворит одново е ланскиот освојувач Гумерсбах. Тука е и Трембле од Франција која иако е сосема просечна екипа лани го победи Металург, па овој состав на Вардар би го минала како од шала.
Тука е и Романската Рецита или како и да ги викаа што го торпедираа МРК преклани. Од Шпанија преставник е Сан Антонио. Од Швајцарија конечно нема да налетаме ниту на Амичитија ниту на Шафхаузен туку ќе настапува Винтертур, додека како јаки ми изгледаат и Копенхаген. Интересен тим имаат и Колубара во која лани замина Прибак. Сепак за разлика од други години оваа година нема толку силни противници, но ние сме далеку од врвот...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Сега сум пред нов предизвик и докажување, да им покажам на оние што навиваа против мене, дека ја заслужувам нивната доверба да бидат со мене.
Ќе видиме машко,ќе видиме. xDD
Иначе моја желба е и ако може некако Раде Стојановиќ да го вратат,со тој србинот новиот што ќе го земат,одличен тандем би биле на лев бек.
Таман да може и Бранче да го растеретат малце,да игра само како централен бек. :)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
16
Сега сум пред нов предизвик и докажување, да им покажам на оние што навиваа против мене, дека ја заслужувам нивната доверба да бидат со мене.
Ќе видиме машко,ќе видиме. xDD
Иначе моја желба е и ако може некако Раде Стојановиќ да го вратат,со тој србинот новиот што ќе го земат,одличен тандем би биле на лев бек.
Таман да може и Бранче да го растеретат малце,да игра само како централен бек. :)
За жал, Стојановиќ нема да биде во новиот тим на Вардар ПРО. Доколку следите редовно ракомет и сте на некој начин постручни на таа тема тогаш можете да кажете која опција би била добра. Јас бев тој, што на форумов се бунеше околу новите срби, но сега гледам, читам по спортски сајтови како и постари објави, дека се работи за неколку играчи со ракометно педигре.
Единствено ништо неможев да дознаам за централниот бек Жарко Пејовиќ кој ке игра заедно со Александар Ангеловски. Екипата на Вардар е добра, а за успесите допрва ќе видиме т.е. и самите ќе видеме сведоци на нивните исходи :) Задоволен сум што тие кои го заслужуваа своето место во Вардар ПРО (неколку ракометари на МРК Вардар) го добија.
А, сега ако почнеме како требало да биде, а не е...верувајте ќе ни треба многу време и текст.
Да стискаме палци, за успех на нашиот Вардар и повторно враќање на тронот. ;)

Поздрав.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Не верувам дека тој србинот е нешто подобар и поефтин од Стојановиќ,али ќе видиме,пак ќе кажам мое мислење е дека е погрешно што го пуштија Раде.
Иначе Пецаковски остана у Вардар ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Не верувам дека тој србинот е нешто подобар и поефтин од Стојановиќ,али ќе видиме,пак ќе кажам мое мислење е дека е погрешно што го пуштија Раде.
Иначе Пецаковски остана у Вардар ?
Мислам дека остана. Мислам дека си отидоа Ангелов (Металург), Велко Марковски (Металург), Никола Митрески (Металург), Златко Мојсоски, Стефче Алушевски, Гоце Макалоски, тој Михајло Поповски или како и да го викаа потпишал за тим од Луксембург, иииии толку ваљда :) Мислам дека и Стојановиќ отиде.
Овие што дошле немам везе како играат, и неможам да давам коментар однапред... Чантурија е добро засилување, истото важи и за Наумовски, како и за Борко Ристовски. Не ми се оствари желбата да ја засилиме пикерската позиција. Металург има 4 јаки пикери, и мислев дека барем Стоилов ќе дојде кај нас ама нема скоро никакви најави од тогаш.
Се надевам дека Србиве ќе покажат нешто и дека ќе бидат барем приближно силни како Немања Прибак или Александар Стојановиќ кој ите како би го посакал во нашиот дрес.
Мило ми е што конечно и младиве ќе ги вклучат во тимот. Иначе МРК се распадна и на негово место во лига влегол РК Куманово :toe:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Опаа,значи плус Кумани и Гемиџиите во лига. Малце поактивно на навивачки план и во ракомет :zlo:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Мала исправка и Златко Мојсовски потпиша во металург не само Диви, Митревски и Марковски:helou:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Тие кај глупи,па и без памет се
Златко Мојсоски го земале бе,при Левов и Ѓеоргиевски у состав:uvo:

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Ехее то уште од 20 Јуни е негде свршено ЕТЕ ВИ ЗА СИГУРНО

Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.016
Поени од реакции
135
Од Вардар ви заминува и Бранче Ангеловски

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Минчо си го игра курот, му е гајле кој ќе му игра битно проитвниците да останат без ништо :)
Здравје имаме млади играчи да ги пополнат тие позиции. За Бранче не се потресов многу, и така не ми се допаѓаше како игра, повеќе сакав да го гледам Стојановиќ во составот :(

Бавариа

ГЕМИЏИЈА ОД ВЕЛЕС
Член од
16 март 2010
Мислења
189
Поени од реакции
10
Па нормално дека ќе си го игра курот,ја има моќта,има пари и прави се шо е во негова моќ да ги ослабне противниците на Металург....

Член од
22 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
16
Кире, ај глеј си форумите таму за твојот Пелистер ! Ти да не си па портпарол на Вардар па ќе кажуваш " ете ви за сигурно" , за незнам си какво....

Да се навратам на темата :) ... Вардар со или без Бранко Ангеловски мислам дека не губи/не добива ништо. Се сложувам со погоре кажаното, и за мене не играше баш најубаво. Имаме добри ракометари кои што ќе го пополнат местото на Бранко. Во понеделник започнуваат тренинзите и веќе се знае кој игра у Вардар а кој не.
Идеме оваа сезона без В.Марковски, Ангелов, Митревски, Макалоски, Алушевскии итн..... Едвај ја чекам првата утакмица на Вардар за сезонава да видам како ќе им иде :)

--- надополнето ---

Надополнувам за Минчо : КАЈ ШТО ИМА СИЛА НЕМА ПРАВДИНА !! ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom