Фан клуб - РК Вардар

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.653
А Стојановиќ каде заминал?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
И конечно Вардар се откажува од секаква битка со Металург. Играчите се слободни да одат кај сакаат. Последниот кој веќе го напушти Вардар е Стефче Алушевски. Стефче го напушти Вардар после 9 години и можам само да му одадам голема благодарност за тоа што го стори во нашиот дрес. Браво Стефче :cuc:
Лошата вест е што следната дестинација му е токму Металург. Уствари нема да е лоша вест пошто и така немаме никакви амбиции повеќе. За следната сезона не се знае ни кој ќе биде тренер, а Вардар ќе настапува со играчите на МРК Вардар.
Ќе останеме да си ги бодриме Вардарци, но не очекуват години на тешка агонија....

Z

ziko bt

Гостин
изгледа вистина е дека Мрк ке отстапи од прва лига и на нивно место ке влези Куманово ај некој поупатен да разјасни малце ситуацијава

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
изгледа вистина е дека Мрк ке отстапи од прва лига и на нивно место ке влези Куманово ај некој поупатен да разјасни малце ситуацијава
Па со оглед на тоа што најверојатно идната сезона дресот на Вардар ќе го бранат Јанев, Ангеловски, Ојлевски и компанија... не би гледал зашто би се финансирале два клуба. Така да, најверојатно МРК ќе се распушти, па Куманово ќе влезе на нивно место...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Симовиќ се враќа во Вардар про
Откако на полусезона беше ослободен, Црногорецот со македонски пасош, Марко Симовиќ повторно се враќа во СРЦ Кале, како играч на Вардар про. По заминувањата на тројца ракометари на Вардар про во Металург, сега „црвено-црните“ решија да „украдат“ некој ракометар од Автокоманда. Така грузиското крило Реваз Чантурија, по неколку години минати во Металург и шест месеци во Златен даб, в година ќе игра за Вардар про...
...Вардар про е веќе договорен со Левко Наумовски за пополнување на пивотменската позиција, заедно со Никола Марковски...

Сепак почнавме со засилувањата. Нема да имаме некој којзнае каков тим, но ќе можеме достојно да си играме во Македонската лига и безбедно да стигнеме до втората позиција. Ако им штрбнеме некое бодче на Металург ќе биде огромен успех :)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
16
Ме интересира од каде сте информирани и колку е тоа точно дека Јанев, Ангеловски и Ојлевски ке играат у Вардар про??
Ако навистина е точна оваа информација-секоја чест за Савевски што ги избрал овие успешни и талентирани ракометари, а пред се сакам да го истакнам Ангеловски кој поради повреда оваа сезона не беше најспремен, но се гледа дека детето има голем талент и стварно е многу добар.
Не сум пропуштил ниту една утакмица на МРК Вардар И Вардар ПРО, па го гледам како се истакнува и се труди на теренот-а тоа е најважно.
Истотака, и Јанев би го пофалил, а за Ојлевски ке кажам само дека оваа сезона беше добар поради многуте повредени ракометари на МРК Вардар па тој се истакна помеѓу слабата конкуренција. Претходните сезони не сум слушал многу за него... Сепак браво за тројцата, а пред се за Савевски ако ги избрал овие златни дечиња.

Скопјанец ...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Ме интересира од каде сте информирани и колку е тоа точно дека Јанев, Ангеловски и Ојлевски ке играат у Вардар про??
Ако навистина е точна оваа информација-секоја чест за Савевски што ги избрал овие успешни и талентирани ракометари, а пред се сакам да го истакнам Ангеловски кој поради повреда оваа сезона не беше најспремен, но се гледа дека детето има голем талент и стварно е многу добар.
Не сум пропуштил ниту една утакмица на МРК Вардар И Вардар ПРО, па го гледам како се истакнува и се труди на теренот-а тоа е најважно.
Истотака, и Јанев би го пофалил, а за Ојлевски ке кажам само дека оваа сезона беше добар поради многуте повредени ракометари на МРК Вардар па тој се истакна помеѓу слабата конкуренција. Претходните сезони не сум слушал многу за него... Сепак браво за тројцата, а пред се за Савевски ако ги избрал овие златни дечиња.

Скопјанец ...
Искрено тоа што го имам напишано се мои претпоставки а и желби. Знам дека ќе се настапува со играчи на МРК, а од нив овие се најдобри и добро би се вклопиле во нашиот тим. Ги имам гледано во неколку наврати и Јанев ми има оставено посебен впечаток. Треба да се искористат заедно со Никола Маркоски кој останува кај нас. Ангеловски е солиден шутер, а Ојлевски заедно со Јовчевски ќе бидат добри крила за идна година...

Член од
22 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
16
Се согласувам !!
Дарко Јанев и Александар Ангеловски се неверојатни играчи !! Во многу наврати на вакви отворени страни, кај што може да се разговара за се-сум прочитал многу пофалби за овие двајцата ракометари на МРК Вардар а и сум се осигурал во тоа што го умеат. Повторно ке истакнам дека се многу талентирани и со нив нашиот Вардар повторно би блеснал во истото светло како минатата година. Спремни се, а и млади ...се ова е доволно за успех и освојување на титулата во 2011 ... Да стискаме палци за овие деца да продолжат во Вардар ПРО па да се радуваме заедно сите на успехот на нашиот Вардар ...

Поздрав...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Се согласувам !!
Дарко Јанев и Александар Ангеловски се неверојатни играчи !! Во многу наврати на вакви отворени страни, кај што може да се разговара за се-сум прочитал многу пофалби за овие двајцата ракометари на МРК Вардар а и сум се осигурал во тоа што го умеат. Повторно ке истакнам дека се многу талентирани и со нив нашиот Вардар повторно би блеснал во истото светло како минатата година. Спремни се, а и млади ...се ова е доволно за успех и освојување на титулата во 2011 ... Да стискаме палци за овие деца да продолжат во Вардар ПРО па да се радуваме заедно сите на успехот на нашиот Вардар ...

Поздрав...
Ех да не претеруваме сега...титулата во 2011, е далеку од нас колку што е далеку титулата во ЛШ од Металург :)
Напоменав неколку пати по темиве, додека Минчо влоува во Автокоманда, Михајло нема шанси да му парира. Единствено што сакам сега од Вардар да се поработи на овие млади играчи. Да се направи една селекција од млади играчи кои што треба да го одбранат достојно нашето име во Европа. Време е да им се даде шанса, па што биде нека биде. Само да не се носат некои непознати срби и остали...

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Вака значи, разговарав лично со Стевче Алушевски, за сето тоа што го слушнав не верувам човекот да лаже, така што добив информации дека тој си заминува од Вардар, но не по негова желба туку по одлука на Михајло, кој сакал да направи млад тим за наредната сезона, на сите постари ракометари им се заблагодарил за услугите, односно ги ставил на трансфер листа, додека на нивно место имал план да доведе голем број млади ракометари по националност Срби.

Така да тоа е тоа дечки, да се надеваме дека ќе се создаде квалитетен тим од млади играчи кои со тек на време ќе се уиграат и ќе донесат солидни резултати и најбитното од се, тие млади луѓе достојно, борбено и гордо да ги бранат боите на Вардар, ако сакаат да се постигне нешто, мора да дадат се од себе, имаме натпревари во Европа на кои мора достојно да се покажеме, исто и ние како навивачи мора да го бодриме клубот безрезервно !
А разликата меѓу нас и нашиот најголем ривал Металург за наредната сезона е многу јасна, со тоа што знаеме сите Минчо колку пари фрла за играчи изминативе неколку сезони додека нашиот финансиер малку штеди на тоа поле.

Иначе „Saber Rider“ ти реков ли уште тогаш дека проблемот не е за тренерската позиција, кога си одеше Вујовиќ и се договораше доаѓањето на Савевски ти мислеше дека тука нешто ќе се смени и дека со Савевски ќе биде подобро. Сам се увери дека не е така, проблемот не беше до тренер, дури мислам и со Вујовиќ ќе беше до негде подобро, барем ги знаеше добро играчите а и самите играчи беа навикнати со него и на неговите барања. А сега дефинитивно со овие играчи без разлика кој ќе биде тренер исходот е тој. Дали ќе бидеме тренери јас и ти, или најскапиот во свет, со овој тим неможе да се победи Металург.

Значи ако сакаме успеси и титули проблемот треба да го бараме кај Михајло, мора да се дадат повеќе финансиски средства за силен тим.
Поздрав до сите, ЕДЕН Е ВАРДАР.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.653
Па нели Михајло и Савевски ќе создаваа тим од наши млади играчи, што бараат сега Срби... па уште ќе играле со срце за Вардар. Штета, по се изгледа ќе се донесат третокласни играчи од Србија кои ќе им ги земат местата на наши надежни ракометари, или уште полошо, ќе се донесат играчи од младинската репрезентација на Србија и ќе им се помогне да се развиваат, наместо тоа да се направи со наши играчи. А разликата помеѓу Вујовиќ и Савевски се 1 победа во ЛШ на Савевски (иако Вујовиќ тимот го водеше од трибина), и една победа, едно реми и еден пораз против Металург на Савевски, додека Вујовиќ имаше 0:2 против Червар, и тоа двата порази беа прилично убедливи.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
16
Дали тоа значи дека Михајло нема да има даде шанса на нашите искусни и млади играчи од МРК Вардар-како што ги споменуваме Ангеловски, Јанев и Ојлевски да заиграат за Вардар ПРО?!!
Е тоа ќе биде ГОЛЕМА штета, за така млади, успешни, талентирани МАКЕДОНСКИ играчи... Вардар е наш !! Вардар е МАКЕДОНСКИ !!!

--- надополнето ---

Не дискриминирам-да бидеме јасни !!
Ама децата се извондредни и одлични... Несмееме да ги пропуштиме и да дозволиме такво нешто-тие да си заминат од нашиот Вардар.
Наши дечиња се, добри играчи-со титули... Ангеловски-спортист (во ракомет) на Скопје беше пред некоја година, најдобар стрелец изминативе неколку години ... Ојлевски оваа година т.е. оваа сезона се покажа изврсно... Како смееме да ги пропуштимее тие златни деца....!!!

Поздрав ... КОМИТА Скопје

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Уффффф ако сте во право за Србите ич не ми се прави мерак. Не ја сваќам политиката на Михајло, ама се надвам дека ќе му текне дека во МРК има играчи кои достојно би го носеле дресот на Вардар.
Патриот МКД, и тогаш а и сега ќе си стојам зад мојот став. И незаборавај со Савески барем им земавме 4 бода на Металург :)
Подобар е од Вујо и доста поефтин, а жал ми е само што не им дава шанса на МРК-овците али изгледа друг му диктира што да прави...
Но и сега неможам да зборам против Михајло. Колку и да е гробар на Мак ракометот, сепак за многу успеси на Вардар треба да му заблагодариме на него...

Член од
22 јуни 2010
Мислења
55
Поени од реакции
16
Сепак, се надевам дека ако не цела екипа од МРК (што и не е возможно ) барем тие што највеќе се истакнале и најдобро што го прават тоа што им е работа ке бидат во нашиот Вардар ПРО... Камо од негде да може и претпоставените таму да ги прочитаат и нашите ставови, како и желби за успешен Вардар па веднаш да се превземе нешто околу ова.
Искрено се надевам дека и покрај србите, ќе ги земаат и подобрите играчи на МРК (како на пример погоре наведените ) за кои и разговараме цело време...

Пишете доколку некој има некаква информација-баш ме занима што ке се случи во врска со ова...

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom